Laptop Lenovo

Lenovo është një kompani relativisht e re kineze, specialiteti i së cilës janë pajisjet elektronike. Dy dekada pas lindjes së saj, ajo fitoi divizionin e kompjuterave të IBM, në atë moment ajo filloi gjithashtu të shiste kompjuterë notebook. Në këtë artikull do t'ju tregojmë gjithçka që duhet të dini nëse po mendoni të blini një Laptop Lenovo.

Krahasimi i laptopëve Lenovo

Për t'ju ndihmuar të zgjidhni laptopin tuaj të ardhshëm, këtu është një përzgjedhje e modeleve më të mira të laptopëve Lenovo. Cilin zgjidhni?

konfigurues i personalizuar i laptopit

Cili është laptopi më i mirë Lenovo?

Lenovo IdeaPad 3

Lenovo Ideapad 3 është një kompjuter për përdoruesin mesatar. Ka një ekran 14 inç, një madhësi që vlerësohet kur punoni ose konsumoni përmbajtje multimediale dhe më shumë me rezolucionin e tij 1920 × 1080, domethënë Full HD.

Për sa i përket performancës së tij, ai ka komponentë mesatarë që do të na lejojnë të lëvizim me aftësi paguese, megjithëse mund ta konfigurojmë atë me gamën bazë të Intel (core i3) ose atë të lartë (core i7). Nëse preferojmë Ryzen, ka gjithashtu.

Procesori i tij 8 GB dhe i gjeneratës së 5-të Intel Core iXNUMX janë më shumë se mjaftueshëm për çdo shpërndarje të lehtë Linux, megjithëse do të funksionojë si duhet edhe në Windows 10, i cili është sistemi që vjen i parainstaluar si standard. Ndihmon gjithashtu hard diskun e tij SSD, 512 GB në këtë rast, i cili ofron një shpejtësi më të lartë leximi/shkrimi të të dhënave.

Ky është një kompjuter me një madhësi të mirë ekrani dhe komponentë mesatarë për një çmim të reduktuar.

Lenovo V14

Lenovo V14 është një kompjuter për ata që duan një laptop të madh pa shpenzuar shumë para. e saj ekrani është 14, që na vjen gjithmonë në punë nëse duam një kompjuter kompakt për transportin e tij. Rezolucioni është 1280 × 720, i cili është i shkëlqyeshëm për të parë të gjitha llojet e videove ose për të bërë punë si shkrimi i artikujve.

Për çdo gjë tjetër, kemi një laptop bazë në konfigurimet e tij më të thjeshta, por shumë tretës në konfigurimet e tij Ryzen ose me Intel Core i5, 8 GB RAM që do të na lejojë të kemi disa aplikacione të hapura në sfond dhe, kjo është më e rëndësishme. për shpejtësinë që ofrojnë, hard disku 256 GB SSD.

Sistemi operativ i përfshirë në këtë fletore të nivelit fillestar Lenovo është Dritaret 10.

Legjioni Lenovo 5

Lenovo Legion 5 është një nga kompjuterët e Lenovo që ia vlen, veçanërisht nëse jemi të gatshëm të paguajmë diçka më shumë. Është një kompjuter që e shesin si “Gaming”, d.m.th. për videolojëra, që përkthehet në komponentë më të fuqishëm.

Për sa i përket performancës, kemi një Intel Core i7 ose AMD Ryzen 7 me të cilën hapja e aplikacioneve do të jetë një detyrë e një të dhjetat e sekondës. 8 GB RAM do të na lejojë jo vetëm të lëvizim lojërat më të kërkuara, por edhe të drejtojmë një makinë virtuale pa vuajtur shumë ekipi. Nga ana tjetër, ai përfshin një hard disk hibrid me 512 GB në SSD në të cilin mund të vendosim shumë lojëra të rënda.

Përfitimet e këtij kompjuteri të shkëlqyer plotësohen me ekranin 14 inç Full HD me rezolucion 1920 1080 dhe një kartë grafike NVIDIA GeForce RTX3060-4GB GDDR6 me të cilën do të shijojmë të gjitha lojërat.

Sistemi operativ i përfshirë në këtë laptop Lenovo është Dritaret 10.

Lenovo Yoga 920

Lenovo Yoga 920 është një kompjuter me ekran me prekje shumë interesante. Një nga funksionet e tij të jashtëzakonshme është fleksibiliteti i tij: hapet aq shumë sa mund të përdorim tastierën mbështetëse për ta mbështetur atë të mbjellë si një tabletë.

Për çdo gjë tjetër jemi përpara një kompjuter mesatar-të lartë për sa i përket specifikimeve, me një ekran UHD 13,9 inç me një rezolucion prej 3840 × 2160. Procesori i tij Intel Core i5 ose i7, RAM 8 GB DDR4 dhe hard disku i tij SSD, 512 GB në këtë rast, do të na lejojnë të lëvizim gjithçka siç pritet në një kompjuter me këto karakteristika.

Sistemi operativ është a Dritaret 10 me të cilin do të përfitojmë nga kapaciteti i prekshëm i këtij kompjuteri. Dhe është se versionet më të fundit të sistemit operativ për desktop të Microsoft-it janë të pajtueshme me ekranet me prekje, gjë që na lejon, ndër të tjera, të vizatojmë me stilolapsa të pajtueshëm.

A janë laptopët Lenovo të mirë?

Ashtu si me shumicën e markave, Do të varet nga ajo që duam të shpenzojmë. Nëse pyetja do të ishte më specifike dhe do të pyetej nëse Lenovo prodhon kompjuterë të mirë, përgjigja do të ishte një "po" më e qartë. Mund të ketë dyshime për cilësinë e laptopëve të tyre, por ne do t'i kemi ato dyshime nëse blejmë pajisje shumë të lira në të cilat ata kanë cilësi dhe specifika të prera. Dhe a është se Lenovo ka kompjuterë me ekran 15'6 inç për një çmim tre herë më të ulët se ato të markave të tjera.

Lenovo është një markë që ofron laptopë me një çmim të mirëPra, nëse e përmbledhim duke thënë se kompania kineze krijon vetëm pajisje "të lira" dhe "me cilësi të dobët", do të bënim një gabim të madh. Nëse jemi të gatshëm të shpenzojmë pak më shumë, mund të gjejmë laptopë jo të mirë, por shumë të mirë dhe me një çmim më të ulët se sa do të na paguanin markat e tjera. Pra, përgjigja e pyetjes është po, laptopët Lenovo janë të mirë… nëse nuk zgjedhim më të lirët që ofrojnë.

Llojet e laptopëve Lenovo

jastëk idesh

Lenovo Ideapads janë kompjuterë projektuar për përdoruesin mesatar. Në këtë gamë do të gjejmë kompjuterë me çmim të reduktuar që do të na lejojnë të konsumojmë në nivel përdoruesi ose laptopë me komponentë më të fuqishëm, por pa arritur atë që ofrojnë sferat e tjera, si p.sh. një Legion që është projektuar duke pasur parasysh lojërat video.

Yoga

Lenovo Yoga i saj si Sipërfaqja e markës kineze, duke kursyer distancat. Eshte per laptopë me ekran me prekje tastierën e të cilit mund ta vendosim praktikisht në çdo pozicion. Yoga është një hibrid midis laptopit dhe tabletit me të cilin ne mund të kryejmë çdo detyrë desktop, por gjithashtu të përdorim aplikacionet celulare në të njëjtën mënyrë si në një tabletë.

yoga lenovo

Gama e Yoga është gjithashtu ne në përputhje me majë shkruese, kështu që ne mund të vizatojmë duke përdorur aplikacione të përputhshme. Shumë stilistë përdorin kompjuterë të tillë si kompjuterët Yoga për shkak të asaj se sa e lehtë është për ta të përmirësojnë punën e tyre.

legjion

Seria Lenovo Legion është projektuar për lojtarë. Këta janë laptopë me komponentë të avancuar që do të na lejojnë të luajmë titujt më kërkues, të cilët përfshijnë procesorë të mirë, shumë RAM dhe disqe të shpejtë të ngurtë, që ndonjëherë përfshin edhe shumë hapësirë ​​ruajtëse në një HDD të diskut të ngurtë. Ata gjithashtu priren të kenë një dizajn të veçantë pak më agresiv se laptopët e tjerë.

Mendoni varg

Lenovo Thinkpad

Gama Think është një gamë i orientuar drejt biznesit. Në katalogun e tij gjejmë produktet ThinkPad (laptopë), ThinkCentre (kompjuterë desktop), ThinkServer (serverët), ThinkStations (stacione pune të nivelit të lartë) dhe ThinkVision (monitorë të nivelit të lartë).

ThinkPads janë laptopë për të punuar me një dizajn karakteristik të frymëzuar nga një kuti drekë tradicionale japoneze. Janë kompjuterë të mirë, aq sa janë të vetmit laptopë certifikuar për përdorim në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës.

Laptopë Lenovo me procesor

Kompjuterët notebook Lenovo ofrohen në disa seri dhe modele të diferencuara nga njëri-tjetri, ndër të tjera, procesor që pajisin:

Core i3 ose Ryzen 3

Gama e nivelit fillestar ose e nivelit fillestar është menduar për ata që kërkojnë diçka më themelore dhe më të lirë. Performanca e tij është më e ulët se 5 dhe 7, e krijuar për ekzekutimin e softuerëve më pak kërkues, të tillë si automatizimi i zyrës, navigimi, multimedia, madje edhe disa lojëra jokërkuese. Duke pasur më pak bërthama aktive dhe një frekuencë më të ulët funksionimi, ato gjithashtu mund të bëjnë që bateria të zgjasë më gjatë.

Core i5 ose Ryzen 5

Është diapazoni i zakonshëm, i krijuar për të kënaqur shumicën e përdoruesve. Është një seri e balancuar përsa i përket performancës, konsumit dhe çmimit. Do të thotë, do të ishte midis 3 dhe 7. Me të mund të përdorni të gjitha llojet e softuerit, madje edhe videolojërat dhe programet e tjera që kërkojnë më shumë burime.

Core i7 ose Ryzen 7

Nëse nuk ju intereson aq shumë konsumi dhe çmimi, mund të zgjidhni një nga këta procesorë që ofrojnë performancën më të lartë në krahasim me 3 dhe 5. Ata kanë bërthama më aktive dhe një frekuencë më të lartë, që nënkupton rrjedhshmëri dhe shpejtësi më të madhe në moment. për të lëvizur të gjitha llojet e softuerëve, madje edhe titujt më të kërkuar të lojërave video AAA, ose për shumë programe të tjera profesionale.

Pyetje të shpeshta

Çfarë duhet të bëni nëse laptopi Lenovo nuk ndizet

Laptopi Lenovo nuk do të ndizet

Nëse një laptop Lenovo nuk ndizet, do të duhet të bëjmë me të njësoj si me çdo laptop tjetër:

 • Ne kontrollojmë që kordoni i rrymës nuk është në gjendje të keqe. Edhe pse nuk është e zakonshme, nëse kablloja është në gjendje të keqe, kompjuteri mund ta zbulojë atë dhe ta parandalojë atë të ndizet për siguri.
 • Ne sigurohemi që bateria eshte ne rregull. A kemi bateri? Shumë herë, përgjigjja më e thjeshtë është e sakta. Nëse nuk kemi bateri, kompjuteri nuk do të ketë energji të mjaftueshme për t'u ndezur. Nëse është në gjendje të keqe, kompjuteri mund të refuzojë të fillojë për siguri. Një mënyrë për të verifikuar që problemi ynë nuk është bateria është ta hiqni atë dhe të përpiqeni të punoni vetëm me kabllon e energjisë, për sa kohë që bateria është e zëvendësueshme dhe kablloja është në gjendje të mirë.
 • Ne kontrollojmë të tjerat përbërësit e brendshëmtë tilla si hard disk, motherboard ose karta grafike. Hard disku mund të shkaktojë të njëjtën gjë si kordoni i energjisë ose bateria, domethënë kompjuteri nuk do të ndizet për siguri. Janë raste të pakta, por të mundshme. Nëse pllaka amë është djegur, kompjuteri nuk do të ndizet. Nëse karta grafike është e keqe, ajo që do të ndodhë është që ne nuk do të shohim asgjë në ekran (ose do të shohim gjithçka të bardhë), por do të shohim dritat në tastierë ose do të dëgjojmë aktivitetin e brendshëm. Nëse e gjejmë veten në rastin e fundit, mund të hapim laptopin dhe të aplikojmë nxehtësi në kartën grafike, por kjo nuk është një detyrë e rekomanduar për njerëzit pa njohuri, gjë që na çon në pikën tjetër.
 • Ne ju çojmë te specialisti: Nëse nuk ndizet dhe nuk kemi njohuri, është mirë që ta çojmë te një specialist për ta riparuar.

Si të hapni tabakën e CD-së së një laptopi Lenovo

hapni sirtarin e CD-ve të laptopit lenovo

Laptopët e shumicës së markave të disponueshme në treg kanë një dizajn që përshtatet në mënyrë të përkryer pa komponentë që dallohen nga të tjerët. Kjo është diçka që ne e shohim edhe në laptopët Lenovo, aq sa, nëse nuk e shikojmë, as që do ta dimë se Tabaka për CD është atje. Hapja e tabakasë së një laptopi Lenovo është e lehtë, por duhet ta shikoni nga afër. Ne do ta bëjmë atë si më poshtë:

 1. E ndezim. Kjo është një pikë e rëndësishme: megjithëse në fletore duhet të lëshoni vetëm një mekanizëm të vogël, "klikimi" nuk do të ndodhë nëse kompjuteri nuk është i ndezur, jo në shumicën e rasteve.
 2. Ne kërkojmë se ku është tabaka e CD-së. Më e zakonshme është se është në të djathtë të tastierës, në pjesën më të afërt me ekranin.
 3. Vëmë re se ka një buton. Zakonisht është në qendër, si një prerje, dhe pak bie në sy. E shtypim. Në këtë pikë do të ndjejmë “klikimin” që përmendëm më sipër dhe që do të heqë tabakanë vetëm një centimetër.
 4. Në fund me dorë e heqim tepsinë.

Kjo mënyrë për ta bërë këtë do të jetë gjithashtu e vlefshme për shumicën e laptopëve në treg.

Si të aktivizoni miun me prekje në laptopin Lenovo

çelësi për të aktivizuar tastierën prekëse të laptopit lenovo

Aktivizimi i një maus Lenovo është i thjeshtë, por duhet të dini se çfarë të bëni. Kompjuterët kanë rreth 12 çelësa funksioni, të famshëm F1, F2, F3, etj. Si parazgjedhje, laptopët Lenovo i kanë këto çelësa të caktuar për disa detyra, të tilla si ngritja dhe ulja e ndriçimit, fikja e ekranit ose, çfarë na intereson këtu, aktivizimi dhe çaktivizimi i mausit me prekje. Tasti i saktë F do të ndryshojë nga një model në tjetrin, por në të gjitha do të shohim një ikonë që do të na tregojë një panel me prekje.

Nëse nuk kemi bërë asnjë ndryshim në këtë drejtim, aktivizimi/çaktivizimi i miut të kompjuterit do të jetë aq i thjeshtë sa shtypni tastin Fx me ikonën e tastierës së prekjes. Nëse nuk funksionon, ajo që duhet të bëjmë është të kërkojmë tastin Fn (zakonisht pranë tastit Windows) dhe më pas, pa e lëshuar, shtypim tastin e prekjes.

Laptopët Lenovo, mendimi im

Laptop Lenovo

Lenovo është një nga gjigantët e kompjuterave dhe superkompjuterëve. Marka kineze absorboi divizionin ThinkPad të IBM, si dhe blerje të tjera për t'u pozicionuar si lider. Kjo ka arritur disa ekipe laptopë me cilësi dhe veçori të shkëlqyera, dhe me çmime vërtet konkurruese. Arsyeja pse është bërë marka më e shitur në mbarë botën.

Kjo firmë ka gamë dhe modele shumë të ndryshme, për të kënaqur të gjitha llojet e përdoruesve për sa i përket çmimeve dhe përfitimeve. Nga më të lirat dhe më të thjeshtat, tek pajisjet më të fuqishme si lojërat e serisë Legion, përmes Chromebook, konvertibël dhe 2 në 1. Përveç kësaj, ato kanë detaje mjaft interesante, si versionet Windows Pro në disa modele të përballueshme etj. .

Ku të blini një laptop të lirë Lenovo

Amazona

Amazon është një dyqan që duhet ta kemi parasysh pavarësisht se çfarë duam të blejmë. Nëse artikulli ekziston dhe mund të dërgohet, ata kanë më shumë gjasa ta kenë atë dhe me një çmim të mirë. Eshte dyqani online par excellence dhe ofron shërbim shumë të mirë ndaj klientit. Përveç kësaj, është një kompani e madhe, e cila u lejon atyre të negociojnë çmime të mira me markat. Në Amazon mund të blejmë laptopë Lenovo (një server e bëri), si dhe çdo gjë tjetër nga marka kineze.

Gjykata angleze

Edhe pse në emrin e saj del "anglisht", është a grupi i shpërndarjes që vepron në Spanjë dhe Portugali, por marka është spanjolle. Bëhet fjalë për dyqane të mëdha, pothuajse gjithmonë me disa kate, ku do të gjejmë praktikisht gjithçka, por pikat e tyre më të forta janë veshjet dhe pajisjet elektronike. Në këtë seksion të fundit, përveç televizorëve, celularëve etj., do të gjejmë kompjuterët Lenovo.

mediamarkt

blej një laptop lenovo të lirë

Ka më shumë se gjasa që ju të keni dëgjuar/lexuar ndonjëherë sloganin "Unë nuk jam budalla". Kjo moto përdoret nga Mediamarkt dhe e bën këtë duke iu referuar çmimeve të mira që ofrojnë. Mediamarkt është një kompani gjermane që është e specializuar në elektronikë, kështu që ne do të gjejmë kompjuterët Lenovo ndër artikujt e tij. Duke qenë të rëndësishëm në sektor dhe duke shitur shumë produkte, ata mund të negociojnë çmime të mira me markat, gjë që përkthehet në çmime të reduktuara dhe se ne "nuk jemi budallenj" nëse blejmë atje.

ndërprerje

Carrefour është një Rrjeti francez i dyqaneve që mbërriti në territorin spanjoll shumë dekada më parë. Dyqanet Carrefour hyjnë në kategorinë e hipermarketeve, që do të thotë se ato janë të mëdha dhe kanë pothuajse gjithçka që ne kërkojmë. Ndër artikujt e tij do të gjejmë edhe produkte ushqimore, si veshje apo produkte elektronike, seksion në të cilin do të gjejmë laptopë të tillë si Lenovo. Dhe me një çmim të mirë.


Po kërkoni një laptop të lirë? Na tregoni sa dëshironi të shpenzoni

dhe ne ju tregojmë opsionet më të mira

400 €


* Lëvizni rrëshqitësin për të ndryshuar çmimin

Lini një koment

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.