Informacione rreth cookies

Çfarë është një cookie?

një biskotë është një skedar teksti i padëmshëm që ruhet në shfletuesin tuaj kur vizitoni pothuajse çdo faqe në internet. Dobia e biskotë është se uebi është në gjendje të kujtojë vizitën tuaj kur të ktheheni për të lundruar në atë faqe. Edhe pse shumë njerëz nuk e dinë atë, biskota Ata janë në përdorim për 20 vjet, kur u shfaqën shfletuesit e parë për Rrjetin MbarëBotëror.

Çfarë nuk është cookie?

Nuk është një virus, as Trojan, as një krimb, jo spam, jo ​​spyware, dhe as nuk hap dritare pop-up.

Çfarë informacioni bën a biskotë?

biskota ata zakonisht nuk ruajnë informacione delikate për ju, të tilla si karta krediti ose detaje bankare, fotografi, letërnjoftimin tuaj ose informacion personal, etj. Të dhënat që ata mbajnë janë të një natyre teknike, preferencat personale, personalizimi i përmbajtjes, etj.

Web serveri nuk ju shoqëron si person por me shfletuesin tuaj të internetit. Në fakt, nëse shfletoni rregullisht me Internet Explorer dhe përpiqeni të shfletoni të njëjtën faqe në internet me Firefox ose Chrome, do të shihni se faqja e internetit nuk e kupton që jeni i njëjti person sepse në të vërtetë po shoqëron shfletuesin, jo personin.

Cfare lloji biskota ekziston?

 • biskotaTeknik: Ato janë më themeloret dhe lejojnë, ndër të tjera, të dinë kur një njeri ose një aplikacion i automatizuar po shfleton, kur një përdorues anonim dhe një përdorues i regjistruar janë duke shfletuar, detyrat themelore për funksionimin e çdo faqe interneti dinamike.
 • biskotaAnaliza: Ata mbledhin informacion në lidhje me llojin e navigimit që po bëni, pjesët që përdorni më shumë, produktet e konsultuara, zona kohore e përdorimit, gjuha, etj.
 • biskotaReklamimi: Ato tregojnë reklamat bazuar në shfletimin tuaj, vendin tuaj të origjinës, gjuhën, etj.

Çfarë ata janë biskota vet dhe ato të palëve të treta?

cookies vetanake janë ato të krijuara nga faqja që po vizitoni dhe i tretë janë ato të gjeneruara nga shërbime të jashtme ose ofrues të tillë si Facebook, Twitter, Google, etj.

Çfarë ndodh nëse e çaktivizoj biskota?

Kështu që ju të kuptoni fushën e çaktivizimit të biskota Unë ju tregoj disa shembuj:

 • Ju nuk do të jeni në gjendje të ndani përmbajtje nga ajo faqe në Facebook, Twitter ose ndonjë rrjet tjetër shoqëror.
 • Uebfaqja nuk do të jetë në gjendje të përshtatë përmbajtjen me preferencat tuaja personale, siç ndodh shpesh në dyqanet në internet.
 • Ju nuk do të jeni në gjendje të hyni në zonën personale të asaj faqe në internet, të tilla si llogaria imeose profili imoPorositë e mia.
 • Dyqanet në internet: Do të jetë e pamundur për ju të bëni blerje në internet, ato do të duhet të jenë me telefon ose duke vizituar dyqanin fizik nëse ka një të tillë.
 • Nuk do të jetë e mundur të personalizoni preferencat tuaja gjeografike siç janë zona kohore, monedha ose gjuha.
 • Uebfaqja nuk do të jetë në gjendje të kryejë analiza në internet për vizitorët dhe trafikun në internet, gjë që do ta bëjë të vështirë për uebin të jetë konkurrues.
 • Ju nuk do të jeni në gjendje të shkruani në blog, nuk do të jeni në gjendje të ngarkoni fotografi, të postoni komente, të vlerësoni ose të vlerësoni përmbajtje. Uebi gjithashtu nuk do të jetë në gjendje të dijë nëse jeni një njeri apo një aplikacion i automatizuar që publikon bllokuara.
 • Nuk do të jetë e mundur të shfaqet reklama e sektorizuar, e cila do të zvogëlojë të ardhurat nga reklamat në internet.
 • Të gjitha rrjetet sociale përdorin biskotaNëse i çaktivizoni ato, nuk do të jeni në gjendje të përdorni asnjë rrjet social.

Mund ta hiqni biskota?

Po. Jo vetëm fshini, por edhe bllokoni, në një mënyrë të përgjithshme ose të veçantë për një fushë specifike.

Për të hequr biskota të një faqe në internet duhet të shkoni në konfigurimin e shfletuesit tuaj dhe atje mund të kërkoni për ato që lidhen me domenin në fjalë dhe të vazhdoni me eliminimin e tij.

Configuring biskota për shfletuesit më të njohur

Ja se si të hyni në një biskotë shfletuesi i përcaktuar krom. Shënim: këto hapa mund të ndryshojnë në varësi të versionit të shfletuesit:

 1. Shkoni te Settings ose Preferences përmes menusë File ose duke klikuar në ikonën e personalizimit që shfaqet sipër djathtas.
 2. Ju do të shihni seksione të ndryshme, klikoni në opsionin Shfaq Opcionet e Avancuara.
 3. Shko te intimitetsettings Përmbajtja.
 4. zgjedh Të gjitha cookies dhe të dhënat e faqes.
 5. Një listë do të shfaqet me të gjithë biskotatë renditura sipas domenit. Për ta bërë më të lehtë për ju të gjeni biskota të një fushe të caktuar futni pjesërisht ose plotësisht adresën në këtë fushë Kërkoni cookies.
 6. Pas kryerjes së këtij filtri, një ose më shumë rreshta do të shfaqen në ekran me biskotatë uebit të kërkuar. Tani thjesht duhet ta zgjidhni dhe shtypni butonin X për të vazhduar me eliminimin e tij.

Për të përdorur cilësimet biskota shfletuesi Internet Explorer Ndiqni këto hapa (ato mund të ndryshojnë në varësi të versionit të shfletuesit):

 1. Shko te ToolsInternet Options
 2. Klikoni mbi intimitet.
 3. Lëvizni rrëshqitësin për të rregulluar nivelin e privatësisë që dëshironi.

Për të përdorur cilësimet biskota shfletuesi Firefox Ndiqni këto hapa (ato mund të ndryshojnë në varësi të versionit të shfletuesit):

 1. Shko te optionspreferencat në varësi të sistemit tuaj operativ.
 2. Klikoni mbi intimitet.
 3. En rekordzgjedh Përdorni cilësimet e personalizuara për historikun.
 4. Tani do të shihni opsionin pranon cookies, mund t'i aktivizoni ose çaktivizoni ato sipas preferencave tuaja.

Për të përdorur cilësimet biskota shfletuesi Safari për OSX Ndiqni këto hapa (ato mund të ndryshojnë në varësi të versionit të shfletuesit):

 1. Shko te preferencatpastaj intimitet.
 2. Në këtë vend do të shihni opsionin cookies bllokpër të vendosur llojin e kyçjes që dëshironi të kryeni.

Për të përdorur cilësimet biskota shfletuesi Safari për iOS Ndiqni këto hapa (ato mund të ndryshojnë në varësi të versionit të shfletuesit):

 1. Shko te settingspastaj ekspeditë gjuetine.
 2. Shko te Privatësia dhe Siguria, ju do të shihni opsionin cookies bllokpër të vendosur llojin e kyçjes që dëshironi të kryeni.

Për të përdorur cilësimet biskota shfletuesi për pajisjet android Ndiqni këto hapa (ato mund të ndryshojnë në varësi të versionit të shfletuesit):

 1. Drejtoni shfletuesin dhe shtypni tastin menupastaj settings.
 2. Shko te Siguria dhe Privatësia, ju do të shihni opsionin pranon cookiespër të mundësuar ose çaktivizuar kutinë.

Për të përdorur cilësimet biskota shfletuesi për pajisjet Windows Phone Ndiqni këto hapa (ato mund të ndryshojnë në varësi të versionit të shfletuesit):

 1. hap Internet Explorerpastaj më shumëpastaj konfiguracion
 2. Tani mund të aktivizoni ose çaktivizoni kutinë lejojnë biskota.