Laptopë më pak se 1000 euro

A keni një buxhet prej 1000 euro për laptopin tuaj të ri? Në këtë udhëzues do të gjeni modelet më të mira për çdo markë të përshtatur me buxhetin tuaj.

Nëse dëshironi të dini më shumë rreth laptopë për më pak se 1000 €, vazhdoni të lexoni. Çfarë kanë për të na ofruar? Këtu po jua shpjegojmë.

Laptopët më të mirë për 1000 euro

Markat më të mira të laptopëve për më pak se 1000 euro

HP

Nëse po kërkoni informacione për HP-në, shihni se është themeluar në vitin 2015 dhe nuk keni ditur asgjë për markën, diçka që do të më dukej shumë e çuditshme, ndoshta mendoni se si është e mundur që është në këtë listë duke qenë një kompani kaq e re. Arsyeja është se po, HP është themeluar gjashtë vjet më parë, por nuk është e re. Është një nga kompanitë që u rrit nga ndarja Hewlett-Packard, pra ne në fakt po flasim për një kompani që tashmë ka më shumë se 80 vjet përvojë pas saj.

Ashtu si Hewlett-Packard, ata u bënë të famshëm kryesisht për printerët e tyre, edhe pse bënin edhe kompjuterë. Pas ndarjes, HP, e cila tashmë ishte një markë e rëndësishme në këtë botë, u përmirësua shumë dhe tani është një nga opsionet më të mira pavarësisht nga lloji i kompjuterit që kërkoni.

ASUS

ASUS është një markë tajvaneze që do ta gjejmë në dhjetëra produkte, praktikisht në gjithçka që lidhet me kompjuterin. Ajo prodhon të gjitha llojet e pajisjeve periferike dhe komponentëve për kompjuterë, si dhe telefona celularë dhe tableta, ndër të tjera. Nëse është në këtë dhe në listat e tjera, kjo ndodh sepse në pak më shumë se 20 vjet ajo u bë një nga prodhuesit më të mirë të kompjuterave në botë, duke arritur në pozitën e katërt në 2015.

Duke qenë një markë kaq e njohur në botën e informatikës, është një nga të parët që duhet të rishikojmë kur duam të blejmë ndonjë kompjuter, dhe ata janë një bast i sigurt që, përveç kësaj, do të ketë vlerë të mirë për paratë.

Acer

Gjithashtu nga Tajvani vjen Acer, një kompani tjetër që prodhon gjithashtu shumë komponentë për kompjuterë dhe vetë kompjuterë. Ata nuk njihen aq sa fqinjët e tyre, por praktikisht gjithçka mund të themi për të tjerët që mund të themi për Acer.

Ata bëjnë kompjuterë me vlera e mirë për para, dhe unë njoh shumë raste, duke përfshirë edhe veten time, të njerëzve që kanë blerë një ose më shumë nga kompjuterët e tyre dhe janë të kënaqur me ta. Dhe të gjitha me vlerë të mirë për para dhe qëndrueshmëri.

Lenovo

Lenovo është një kompani me bazë në Kinë që prodhon dhe shet një numër të madh artikujsh elektronikë, të tilla si celularët dhe tabletët, kompjuterët, printerët, stacionet e punës ... dhe madje edhe PDA-të. Ata janë shumë të njohur pjesërisht sepse shumë përdorues zgjedhin kompjuterët e tyre, diçka që është kështu sepse shumë prej tyre kanë më shumë se çmime konkurruese.

Por Lenovo nuk prodhon vetëm kompjuterë të lirë, ata që, duhet thënë, nuk janë më të mirët në treg; kompania gjithashtu prodhon laptopë të tjerë me dizajnet dhe komponentët më të mirë që kënaqin përdoruesit më kërkues, përfshirë lojtarët dhe profesionistët. Me atë shumëllojshmëri, është e lehtë të gjesh laptopë për më pak se 1000 dollarë që janë komponentë cilësorë, me çmim të mirë dhe të qëndrueshëm.

Huawei

Huawei është një kompani kineze e themeluar në vitin 1987 që pak më shumë se 10 vjet më parë filloi të pushtonte vende si Spanja. Si shumë nga çfarë na vjen nga Kina, filloi të na bindë me çmimet më të mira dhe pajisjet e zgjedhura për të bërë uljen e saj ishin telefonat inteligjentë. Ishte një kartëvizitë e mirë dhe tani kemi shumë pajisje të tjera me këtë markë, si televizorët.

Huawei është aktualisht një nga prodhuesit më të rëndësishëm të teknologjisë në planet, të tejkaluar vetëm nga markat si Apple dhe Samsung, dy gjigantë që lënë pak diferencë për pjesën tjetër. Kompjuterët e tyre janë një opsion i mirë pasi, duke qenë më pak kohë në këtë treg, ata vazhdojnë të ofrojnë laptopë të mirë me çmime konkurruese.

MSI

Micro-Star International, Co., Ltd, e njohur më mirë si MSI, është një kompani kineze që është specializuar në prodhimin dhe shitjen e pajisjeve kompjuterike, si dhe pajisjet periferike. Në katalogun e saj të kompjuterëve gjejmë të gjitha llojet, si tower, all-in-one (AIO), industriale, gjithashtu motherboard dhe grafikë dhe laptopë.

Sa për fletoret, MSI është i famshëm për kompjuterët e tij të krijuar për lojëra, gjë që tashmë na e bën të qartë se ata janë të aftë të prodhojnë pajisje të fuqishme, të qëndrueshme dhe të dizajnuara mirë. Nëse jeni të interesuar të blini një laptop dhe nuk keni nevojë që ai të jetë shumë i lirë, MSI është një nga markat që duhet të shikoni.

A ka laptopë lojrash për më pak se 1000 €?

Po, po ato ekzistojnë, por duhet të jeni të kujdesshëm dhe të shikoni specifikimet e tij. Një laptop lojrash është ai që përdoret për të luajtur, kështu që duhet të plotësojë disa kërkesa. Ndër këto kërkesa, zakonisht bie në sy dizajni i saj dhe tastiera, e cila na lejon të shtypim tastet me saktësi më të madhe kur jemi duke shijuar lojërat tona. Por unë mendoj se duhet të kemi parasysh dy gjëra:

  • Ka tĂ« ngjarĂ« qĂ«, kur kĂ«rkojmĂ« "laptop lojrash" nĂ« njĂ« dyqan, ajo qĂ« gjejmĂ« Ă«shtĂ«, nĂ« tĂ« vĂ«rtetĂ«, njĂ« laptop pĂ«r tĂ« luajtur, por, Nga Ă«shtĂ« modeli? NjĂ« laptop lojrash do tĂ« shitet gjithmonĂ« me atĂ« etiketĂ«, por nuk Ă«shtĂ« njĂ«soj tĂ« blesh njĂ« nga viti 2015 sesa njĂ« nga pas 2020. KomponentĂ«t po pĂ«rmirĂ«sohen me kalimin e kohĂ«s nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« mund tĂ« lĂ«vizin titujt mĂ« tĂ« fundit. NjĂ« laptop lojrash nga viti 2015 e deri mĂ« sot mund tĂ« jetĂ« thjesht njĂ« kompjuter i mirĂ« pĂ«r tĂ« punuar.
  • NjĂ« tjetĂ«r gjĂ« qĂ« mendoj se duhet tĂ« kemi parasysh Ă«shtĂ« çfarĂ« specifikash pĂ«rfshin. PĂ«r lojtarĂ«t mĂ« kĂ«rkues, njĂ« laptop lojrash mĂ« pak se 1000 euro nuk do tĂ« mjaftojĂ«, pasi ata kanĂ« nevojĂ« pĂ«r procesorĂ«t mĂ« tĂ« mirĂ«, sa mĂ« shumĂ« RAM, ekranet, tastierat dhe disqet mĂ« tĂ« mirĂ«, dhe kjo Ă«shtĂ« praktikisht e pamundur tĂ« gjendet nĂ« njĂ«. laptop mĂ« pak se 1000 €.

Pra, përgjigja është po, ato ekzistojnë, por ata nuk do të jenë më të fuqishmit dhe ndoshta i zhvendosin disa tituj me vështirësi.

Çfarë mund t'ju ofrojë një laptop me më pak se 1000 €?

Laptop me pak se 1000 euro

Ekran

1000 € janë shumë para dhe ai çmim mund të përfshijë shumë komponentë. Sa i përket ekraneve, ne mund të gjejmë më të mirët, por ka diçka të vështirë për t'u gjetur: ekranet 17 inç, më i madhi. Po, është më e zakonshme të gjesh disa laptopë me ekrane 15.6 inç me rezolucion 4K, me të cilin mund të punojmë, luajmë apo shijojmë kohën e lirë me pamje të mira.

Por sa më sipër nuk do të thotë që çdo kompjuter rreth atyre çmimeve do të ketë ekranin standard. Ndonjëherë prodhuesi fokusohet në fletore më të vogla për t'i bërë ato më të lehta, pa shkurtuar komponentët e tjerë si procesori. Prandaj, laptopët nën 1000 € zakonisht kanë ekrane cilësore me rezolucion të mirë dhe madhësitë e tyre ndryshojnë ndërmjet tyre 13 inç nga disa Ultrabook dhe 15.6 inç të madhësisë standarde.

Processor

Siç e kemi përmendur, 1000 € është tashmë një çmim i rëndësishëm, kështu që shumë nga komponentët e tij do të jenë gjithashtu. Një nga më të shtrenjtat dhe që përdorin markat për të na bindur të blejmë një laptop është procesori i tij. Ka shume laptopë për pak më shumë se 500 € që tashmë përfshijnë Intel i7 ose ekuivalente, kështu që mund të themi se shumë prej atyre që vlejnë më pak se 1000 do të mbajnë atë procesor.

Ashtu si me ekranet 17 inç, do të jetë e rrallë për një laptop nën 1000 dollarë që ka një Intel i9 ose ekuivalente, dhe unë do të thoja se është e pamundur. Prodhuesit vendosin barriera ose seksione të caktuara dhe një shembull i qartë është ajo që bëjnë me madhësinë e televizorit: një 36-38 inç mund të ketë një çmim shumë të mirë dhe madje edhe të lirë, por nëse shkojmë pak më shumë, në 42 inç. përafërsisht, çmimi mund të dyfishohet. E njëjta gjë ndodh me një procesor kompjuteri: nëse po kërkoni një me të një i9 ose ekuivalent, do t'ju duhet të gërvishtni xhepin. Shumë.

Është gjithashtu e mundur që të gjejmë një që kushton 500-1000 me një procesor Intel i5 ose ekuivalente, por do të jenë kompjuterë që do të përfshijnë komponentë të tjerë të avancuar si dizajni i mirë, tastiera, hard disku, grafika dhe ekrani. Mund të mendojmë se do të ishte e çuditshme, derisa të kujtojmë se ka marka si Apple dhe shitësit apo rishitësit e saj të autorizuar, ku është e lehtë të gjesh pajisje më të vjetra dhe të rinovuara.

RAM

Markat e laptopëve nën 1000 euro

RAM-i nuk është komponenti më i shtrenjtë që përfshihet në një kompjuter, kështu që në shumë raste gjejmë një sasi të madhe të kësaj memorie midis specifikave të një laptopi. Është e vështirë të thuhet se sa RAM do të përfshijë një kompjuter që kushton më pak se 1000 euro, por ka shumë të ngjarë që ai të përfshijë Minimumi 8 GB.

Meqenëse ka laptopë me konfigurime të ndryshme, dhe duke përsëritur se 1000 euro është tashmë një çmim i rëndësishëm në kompjuterët normalë, është gjithashtu e mundur që të gjejmë shumë me 16 GB RAM, dhe akoma më shumë. Nuk përjashtohet mundësia që të gjejmë disa me 32 GB RAM, jo 100%, por do të jenë raste të izoluara të markave pak të njohura. E megjithatë, nuk do të vë bast për të. Më të logjikshmet dhe më të zakonshmet janë RAM-i 16 GB i përmendur.

Drive Hard

Hard disqet në laptopë nën 1000 dollarë nuk do t'ju krijojnë probleme me ruajtjen. Mund të gjejmë shumë opsione, por pothuajse të gjitha do të përfshijnë diçka në SSD. Unë përmend "diçka" sepse ka disqe hibride, ku njëra pjesë është SSD dhe tjetra është HDD, e para është më e shpejta dhe ku shkon sistemi operativ dhe e dyta më e lira, ku përfshihen më shumë koncerte dhe ku do të ruajmë të dhënat.

Prandaj, një laptop nën 1000 € është pothuajse me siguri do të përfshijë diçka SSD, por gjëja e vështirë është të dish sa. Ndoshta do të gjejmë 512 GB 100% SSD, por ka edhe të tjerë me 128 GB ose 256 GB në SSD dhe më pas 1 TB ose më shumë në HDD. Siç thashë, ruajtja në një laptop nën 1000 dollarë nuk do të jetë problem. Me këtë në mendje, ne vetëm duhet të vendosim nëse duam më shumë SSD apo një hibrid ku mund të ruajmë shumë më tepër informacion.

A është një opsion i mirë një laptop nën 1000 euro?

Rishikimi i laptopit 1000 euro

Për mua nëse. Vëllezërit e mi dhe shumë të njohur kanë para. A është për ju? Ndoshta gjithashtu. Një laptop prej rreth 1000 € do të jetë a opsion i madh për shumicën dërrmuese të përdoruesve, dhe komponentët që ato përfshijnë na lejojnë të bëjmë pothuajse gjithçka. Kështu që unë do të bëja një pyetje tjetër: për kë nuk është i përshtatshëm?

Ata nuk do të jenë një opsion i mirë për profesionistët dhe lojtarët më kërkues. Siç e kemi përmendur më parë, këta profesionistë priren të zgjedhin kompjuterë shumë më të mëdhenj dhe më të fuqishëm, dhe lojtarët priren të preferojnë laptopë me ekran 17 inç dhe procesor Intel i9 ose ekuivalent që nuk janë për këtë çmim. Pra, nëse nuk jeni në një nga këto raste, ju intereson laptopi me më pak se 1000 euro, ose edhe më pak nëse jeni përdorues që kënaqet me diçka më afër mesatares.


Po kërkoni një laptop të lirë? Na tregoni sa dëshironi të shpenzoni

dhe ne ju tregojmë opsionet më të mira

400 €


* Lëvizni rrëshqitësin për të ndryshuar çmimin

Lini një koment

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: PĂ«lqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.