Laptopë më pak se 500 euro

Kur testoni një tabletë dhe varet për çfarë përdorimesh, nuk ka kthim prapa. Unë vetë kaloj gjysmën e kohës që jam i lidhur me internetin në tablet, pasi është shumë më komod se një kompjuter dhe madhësia e ekranit e bën shumë më të mirë konsumimin e përmbajtjes sesa një telefon. Por epoka post-PC nuk do të vijë kurrë dhe nuk do të ndodhë sepse kompjuterët janë ende dhe do të vazhdojnë të jenë zgjidhja më e mirë për shumë detyra, siç është shkrimi i këtij artikulli. Midis tyre, atyre u pëlqejnë vërtet ato që mund të përdoren kudo, dhe në këtë artikull do të flasim laptopë më pak se 500 euro.

Laptopët më të mirë për më pak se 500 euro

Markat më të mira të laptopëve për më pak se 500 euro

HP

HP është një kompani që u ngrit pas ndarjes së Hewlett-Packard në 2015. Më parë, dhe me emrin e mëparshëm, kompania i është përkushtuar teknologjisë së informacionit, duke u spikatur mbi të gjitha në botën e printerëve. Gjatë viteve të fundit si kompani e bashkuar, HP lançoi disa notebook me të cilët komuniteti nuk ishte shumë i kënaqur (pyet një vëlla...), por pas ndarjes, marka rikuperoi të gjithë terrenin e humbur dhe tani ata janë një nga më të mirët. opsionet kur ajo që ne kërkojmë është një laptop.

Në katalogun HP, përveç printerëve dhe të tjera pajisjet periferike të kompjuteritNe gjejmë kompjuterë të të gjitha llojeve, duke përfshirë disa të krijuar posaçërisht për lojëra. Dhe, ndonëse nuk janë më të zakonshmit, prodhojnë dhe shesin edhe laptopë për më pak se 500 euro, aq interesante sa gjithçka që mund të ofrojë një kompani me një histori të gjatë.

ASUS

ASUS është një kompani tajvaneze që prodhon të gjitha llojet e komponentëve kompjuterikë, të tilla si motherboard dhe grafikë, periferikë, serverë, stacione pune, monitorë ... nëse mund të përdoret me një kompjuter, është e sigurt që do të prodhohet dhe shitet. Në vitet 2010, ajo u bë prodhuesi i katërt më i madh i kompjuterëve në planet, dhe sot vazhdon të zërë një pozitë të privilegjuar në këtë botë.

Në katalogun e tij, dhe më shumë duke pasur parasysh që prodhon gjithashtu përbërësit e brendshëmNe mund të gjejmë gjithçka, si pajisje të fuqishme dhe të shtrenjta si ato të destinuara për lojëra dhe të tjera më diskrete dhe të lira, si p.sh. netbook-ët që i rezistojnë zhdukjes. Në një periudhë afatmesme do të ishin ato me të cilat kemi të bëjmë në këtë artikull, fletore me çmime të përballueshme të aksesueshme për çdo përdorues.

Acer

Acer është një tjetër kompani tajvaneze e rëndësi të madhe në botën e informatikës. Ajo prodhon dhe shet të gjitha llojet e komponentëve dhe pajisjeve periferike, por ato dallohen më shumë për laptopët e tyre. Personalisht mendoj se janë ndër më të mirët për sa i përket vlerës për para dhe në katalogun e tyre ofrojnë një larmi të tillë sa është e paimagjinueshme që nuk kanë asgjë për ne.

Zyrtarisht, ata nuk arritën një pozicion aq të lartë sa partneri tjetër i tyre tajvanez, por ata bëjnë dhe shesin disa kompjuterë me një cilësi që është e vështirë të besohet nëse shikojmë çmimin e tyre. Në fakt, një server ka pasur dy të kësaj marke, dhe të dy kanë funksionuar në mënyrë perfekte që nga dita e parë dhe në asnjë rast nuk kanë pasur çmime të larta.

Lenovo

Lenovo është një kompani me bazë në Kinë, laptopët e së cilës janë shumë të njohur në komunitet. Ata gjithashtu projektojnë, zhvillojnë dhe shesin të gjitha pajisjet kompjuterike të tilla si tabletët, celularët dhe stacionet e punës, të cilave u shtohen pajisje të tjera si televizorët inteligjentë dhe kufjet. Nëse ato janë të njohura, kjo është, ndër të tjera, për shkak të katalogut të tyre të gjerë dhe çmimeve të tyre.

Dhe a është se Lenovo është një markë paksa e veçantë. Filozofia e tij është bëj gjithçka për të gjithë, dhe kjo do të thotë se prodhon pajisje shumë diskrete, gjë që e bën atë më pak të mirë, dhe pajisje të tjera të fuqishme, të dizajnuara mirë dhe të qëndrueshme që do të emocionojnë edhe lojtarët më kërkues. Në katalogun e tij do të gjejmë shumë laptopë për shumë më pak se 500 euro, por nuk do të jenë më të fuqishmit në treg apo nga vetë marka.

CHUWI

CHUWI është një markë që ka lindur në vitin 2004 dhe ka kapur gjysmën e botës në befasi, por për mirë. Që në fillim mund të thuhet se është marka që ofron laptopët më të mirë sipas vlerës së tyre për para dhe për këtë arsye ata po pushtojnë Evropën dhe Amerikën e Veriut.

Ajo që është e përgjithshme në katalogun e saj janë pajisje me çmime të mira Dhe, pjesërisht, nëse më vonë në këtë artikull flasim për laptopë nën 500 € me komponentë të mirë, kjo është për shkak të CHUWI. Dhe çfarë është më mirë, çmimi i ulur i produkteve të saj nuk shoqërohet me pazoti; CHUWI ofron gjithashtu mbështetje të mirë, shërbim pas shitjes dhe garanci të mira, duke e bërë atë një nga markat e para që duhet të shqyrtojmë nëse ajo që duam është një kompjuter i lirë.

Çfarë mund t'ju ofrojë një laptop me më pak se 500 €?

veçoritë e një laptopi 500 euro

Ekran

Laptopët me çmim nën 500 euro nuk janë më të fuqishmit në treg. Është e vështirë, nëse jo e pamundur, të përfshish ndonjë komponent vërtet të jashtëzakonshëm, dhe kjo përfshin ekranet. Për sa i përket madhësisë së tij, dhe duke pasur parasysh se në më pak se 500 € janë përfshirë 100-200 €, mund të gjejmë nga 10.1 inç i asaj që njihet si «Netbook» dhe 15.6 inç se ajo që njihet si madhësi standarde. I rrallë do të jetë rasti i gjetjes së një laptopi të këtij lloji me ekran 17 inç. Por ka edhe një specifikim tjetër për t'u marrë parasysh.

Madhësia është tipari më i mirë që mund të shohim në një ekran, por duhet të shikoni edhe rezolucionin e tij. Duke marrë parasysh që bëhet fjalë për laptopë më pak se 500 euro, ka shumë mundësi që të gjejmë kompjuterë me ekrane me rezolucione diskrete që rrallë do të arrijë në HD. Edhe pse nuk përjashtohet mundësia që të arrijnë deri aty, një rezolucion i zakonshëm në ekranet e këtyre kompjuterëve është 1366 × 768 në një madhësi 15.6 inç.

Processor

Një laptop i lirë, kjo është për shkak se ata prerë nga një ose më shumë pjesë. Për të pasur një çmim të ulët, duhet të zgjidhni komponentë diskrete, ose disa mjete dhe të ulni pikë të tjera. Sa i përket procesorit tuaj, ajo që ne gjejmë ka të ngjarë të jetë diçka ekuivalente me Intel i3, por gjithçka do të varet nga marka dhe faktorë të tjerë, siç janë shkurtimet e lartpërmendura.

Por, siç e kemi përmendur, prodhuesit hedhin në treg pajisje me konfigurime të ndryshme në mënyrë që ne të zgjedhim atë që na intereson më shumë dhe nuk përjashtohet mundësia që të gjejmë laptopë me më pak se 500 euro që përfshijnë një procesor. Intel i5 ose ekuivalent. Më shumë se kaq është praktikisht e pamundur dhe mund të nënkuptojë se ose është e rreme ose se pjesa tjetër e ekipit, si të thuash, do të përfundojë duke u copëtuar.

RAM

Markat e laptopit me pak se 500 euro

Memoria RAM është ajo që do të na lejojë të kemi pak a shumë procese të hapura dhe gjithashtu të lëvizim më mirë disa aplikacione. Në një ekip me këto çmime, më e zakonshme është që ne gjejmë laptopë me të cilët 4 GB RAM, që është minimumi i nevojshëm për të ekzekutuar kompjuterë me sisteme operative si Windows 10. Nëse kompjuteri është më i vogël, si p.sh. Netbook, ka të ngjarë që të ketë 2 GB RAM, e cila do të lëvizte versione më të lehta të sistemit operativ të Microsoft ose disa Linux shpërndarja, por nuk do të jetë opsioni më i përhapur.

Shpresojmë, ose nëse ajo që ne zgjedhim është një markë e re, ne mund të gjejmë laptopë me të 8 GB RAM, por këto do të shoqërohen me procesorë diskrete të tilla si një Intel Celeron, i3 ose ekuivalent. Edhe pse RAM-i nuk është komponenti më i shtrenjtë i atyre që montohen në kompjuterë, i rrallë do të jetë rasti kur një nga këta laptopë të shohim edhe më shumë RAM.

Drive Hard

Hard disqet e lira të laptopëve zakonisht janë të lirë. Është një nga pikat e prerjes, por prerja është zakonisht për llojin, jo për ruajtje. Një disk i zakonshëm në një laptop prej më pak se 500 € mund të jetë HDD (ai i të gjithë jetës) i 500GB. Disqet HDD janë më të ngadaltë se SSD, por edhe më të lirë, kështu që mund të shtoni disqe me kapacitet të mirë, për sa kohë që nuk kemi nevojë të shkojmë, për shembull, në 1 TB.

Nga ana tjetër, mund të gjejmë edhe laptopë me disqe SSD, por madhësia e tyre do të jetë më e vogël. Të 256GB SSD Ato janë të pranishme në disa marka, por kjo zakonisht do të thotë se ekrani i tij është më i vogël se 15.6 inç që konsiderohen standard dhe se procesori i tij, ndër të tjera, është gjithashtu i matur. Në çdo rast, procesorët nuk janë kurrë më të fuqishmit në pajisjet buxhetore.

A është një opsion i mirë një laptop nën 500 €?

Një laptop 500 euro është i mirë

E pra, do të varet nga përdorimi që do t'i bëjmë. Dhe si shembull, ai që autori i këtij artikulli po përdor për ta shkruar atë. Pa thënë se çfarë është, mund të përmend se ka një Intel i3, 4 GB RAM dhe 500 GB hard disk HDD, gjë që e bën pak të drejtë ekzekutimin e Windows, por funksionon në mënyrë perfekte për mua të punoj me redaktorin e WordPress, duke pasur aplikacionin Open mail, shikoni Telegramin tim dhe dëgjoni muzikë në të njëjtën kohë. Dhe gjërat akoma përmirësohen kur jam në Linux, ku, për këtë përdorim, nuk më mungon asgjë.

Tani: nëse ajo që na nevojitet është të punojmë me aplikacione disi më të rënda ... Kjo varet nga marka. Ka marka të reja që ofrojnë pajisje të mira për më pak se 500 euro dhe me atë çmim përfshijnë procesorë i5, 8 GB RAM dhe disqe SSD, kështu që do të ishin një opsion i mirë sepse ne mund të përdornim në përgjithësi pa shpenzuar një pasuri. Një shembull i mirë janë modelet që keni më poshtë:

Ne do ta ndiejmë problemin nëse duam, për shembull, të modifikojmë video ose audio me shumë këngë, pasi sistemi operativ mund të mos funksionojë aq mirë.

Për ata që nuk kanë nevojë për Windows, mendoj se disa laptopë nën 500 dollarë janë një opsion i shkëlqyeshëm, pasi ne mund të instalojmë një shpërndarje të lehtë Linux në të dhe të bëjmë gjithçka të funksionojë edhe më mirë. Sigurisht, duke marrë parasysh këtë ekranet dhe faqosja e përgjithshme nuk do të jenë më të mirat.


Po kërkoni një laptop të lirë? Na tregoni sa dëshironi të shpenzoni dhe ne do t'ju tregojmë opsionet më të mira:

800 €


* Lëvizni rrëshqitësin për të ndryshuar çmimin

Lini një koment

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.