Laptop lojrash me pak se 1000 euro

Në mesin e lojtarëve, ka disa që preferojnë të luajnë në konzola, ose përndryshe nuk do të kishte një trazim të tillë kur Sony ose Microsoft lëshojnë një prej tyre, por ka shumë që preferojnë të luajnë në PC.

Kur platforma është vendosur tashmë, dhe vendimi ka qenë vendosja e lojërave në një kompjuter, është koha për të vendosur se cilën. Ne mund të zgjedhim një kullë, por ato që mund të transportohen lehtësisht janë gjithnjë e më të njohura, dhe nëse janë të lira, aq më mirë, kështu që në këtë artikull do të flasim për laptop lojrash me pak se 1000 euro.

Laptopët më të mirë të lojrave për më pak se 1000 euro

Markat më të mira të laptopëve të lojrave për më pak se 1000 euro

MSI

MSI, emri i plotë i së cilës është Micro-Star International, Co., Ltd, është një kompani kineze që prodhon të gjitha llojet e kompjuterë dhe pajisje periferike per veten e tyre. Laptopat e tyre janë shumë të popullarizuar, veçanërisht në mesin e komunitetit të lojrave, të cilët mendojnë se janë ndër më të mirët në treg.

Shumë nga kompjuterët MSI janë të shtrenjta dhe janë sepse përfshijnë komponentë shumë të avancuar për të qenë në gjendje të luajnë me garancitë më të mira. Por ata gjithashtu prodhojnë dhe shesin pajisje të tjera për çmime më të ulëta, dhe të gjithë kanë disa dizajne agresive që lojtarët e duan.

ASUS

ASUS është një nga prodhuesit kryesorë të kompjuterave në botë, duke u bërë i katërti në dekadën e fundit dhe duke qëndruar në Top Ten që nga kohra të lashta. Përveç kompjuterëve, ata gjithashtu prodhojnë dhe shesin komponentë të brendshëm dhe pajisje periferike, kështu që ata mund të prodhojnë pajisje në të cilat komponentët janë pothuajse tërësisht të së njëjtës markë.

Laptopët tuaj të lojërave gjithashtu Janë nga më të mirat në treg Dhe, si një markë me një katalog kaq të gjerë, ata janë në gjendje të ofrojnë pajisjet më të fuqishme dhe të tjera që janë disi më diskrete, me të cilat lojtarët më pak kërkues ose ata me xhepa më të vegjël mund të argëtohen me të gjitha garancitë.

hp ogur

Hewlett-Packard, pas gati 80 vjetësh ekzistence, u nda dhe u ngrit një kompani e re që u quajt thjesht HP. Para kësaj, përveç kompjuterëve dhe pajisjeve të tjera, ata ishin të famshëm kryesisht për printerët e tyrePor tani ata janë një nga prodhuesit më të mëdhenj të kompjuterave në botë.

HP ka një markë që është ajo që përdor pajisjet e tyre për lojëra të quajtura OMEN. Kompjuterët OMEN janë krijuar për përdoruesit që duan të luajnë lojëra dhe kanë pajisje me dizajne pak më tërheqëse, si dhe përfshijnë komponentë të krijuar posaçërisht për lojëra.

Lenovo

Lenovo është një kompani kineze që prodhon dhe shet aq shumë gjëra sa është e vështirë të vendosësh listën e plotë, por mund të themi se ofron celularë, tablet, televizor dhe lloje të tjera pajisje elektronike. Është një nga kompanitë më të rëndësishme të teknologjisë në botë, dhe nëse kanë arritur këtë pozicion, pjesërisht ka qenë duke ofruar shumë produkte dhe shumë prej tyre me çmime shumë të ulëta.

Sa i përket laptopëve të tyre të lojërave, ata kanë në dispozicion disa të shtrenjtë që janë më të mirët në treg, por, siç e kemi përmendur, Lenovo është i njohur edhe për çmimet e tij të ulëta, ndaj gjejmë edhe laptopë lojrash me çmime nën 1000 euro. Dhe më e mira nga të gjitha, ata priren të kenë vlerë më të mirë për para se shumë nga rivalët e tyre.

Çfarë ju ofron një laptop lojrash për 1000 euro?

karakteristikat e një laptopi lojrash për më pak se 1000 euro

Ekran

Ekranet që do të gjejmë në laptopët e lojërave që diskutojmë në këtë artikull nuk do të mungojnë në cilësi, por nuk mund të shkojnë deri në një specifikim: nuk do të arrijë madhësinë e 17 inçMë e zakonshme është 15.6 inç, që është madhësia standarde. Sa i përket cilësisë, ato janë të mira dhe mund të kenë rezolucion 4K.

Duke folur për kompjuterë për të luajtur, nuk mund të përjashtohet që të ketë disa më të vegjël, por pak do të qëndrojnë në 13 inç. Arsyeja është se edhe nëse cilësia është më e mira në botë, tastierat do të jenë më të kompresuara, duke e bërë më të vështirë lojën me rehati dhe saktësi. Pra, nëse shihni një laptop që përfshin etiketën e lojërave dhe ekrani është i vogël, mendoni dy herë.

Processor

markat e lira të laptopëve të lojrave

Siç do ta përsërisim edhe më shumë gjatë këtij artikulli, 1000 € nuk është më një nga çmimet më të përballueshme dhe mund të përfshijë komponentë të mirë pa humbur para nga prodhuesi. Procesori më i zakonshëm në laptopët e lojrave (dhe ato normale) është Intel i7 ose ekuivalent. Unë do të guxoja të them se 9 nga 10 laptopë për ato çmime do të përdorin atë procesor, por mund të mos jetë gjithmonë e vërtetë.

Ka kompjuterë që shiten me etiketën "gaming" dhe e bëjnë këtë si pjesë e marketingut të tyre dhe ato që janë në realitet janë kompjuterë me një dizajn pak më agresiv, tastierë me ndriçim prapa dhe komponentë pak mbi mesataren. Përveç kësaj, gjithashtu ne mund të gjejmë një kompjuter me të njëjtën etiketë që nuk është një model i përditësuar, kështu që është e mundur që të shohim një që përfshin një procesor Intel i5 ose ekuivalent. Nuk do të jetë e zakonshme dhe nëse gjejmë një të tillë do të jetë sepse është një model i vjetër ose sepse kanë prerë komponentë të tjerë, si ekranin, hard diskun ose RAM-in.

Nëse po pyesni nëse ka ndonjë me Intel i9, duhet të them jo. Është një kërcim i rëndësishëm, një pengesë ose një seksion që, kur tejkalohet, çmimi merr një hap të madh që dyfishon çmimin e modeleve të tjera.

Grafiku

Pa përmendur ndonjë model, më duhet të them se kjo është një pikë e rëndësishme për të folur. Disa nga kartat grafike më të mira për lojëra kanë një çmim prej rreth 400-500 dollarë ose edhe më shumë, kështu që tashmë mund të kemi një ide për llojin e kartës grafike që do të përfshijë një laptop lojrash prej 1000 € ose më pak.

Unë do të guxoja të them se, në shumicën e rasteve, Thembra e Akilit një nga laptopët e lojërave me këto çmime do të jetë karta juaj grafike. Ata nuk janë më të këqijtë, por janë gjithashtu larg nga më të mirët. Nëse gjejmë diçka me një kartë disi të jashtëzakonshme, ka të ngjarë që ekipi të përfshijë një procesor më modest, një disk të vogël SSD, nëse përfshin një, dhe 8 GB RAM që do të përmendim më vonë, që janë të pazakonta.

RAM

1000 € është një shumë e konsiderueshme parash, dhe RAM nuk është komponenti më i shtrenjtë që mund të përfshihet në një laptop. Në varësi të komponentëve të tjerë, RAM-i që përfshin një kompjuter si ky mund të jetë vetëm 8 GB RAM, por sasia më e përhapur do të jetë 16 GB RAM.

Nuk është e pamundur, por nuk ka gjasa që të gjejmë një me 32 GB RAM, por duhet të jemi të kujdesshëm nëse gjejmë një komponent kaq të fuqishëm në një kompjuter që të mos ketë çmim dyfish më të shtrenjtë apo edhe më shumë. Kjo mund të nënkuptojë se kemi të bëjmë me një markë me reputacion të keq ose që është prerë ose gërvishtur në pjesën tjetër të komponentëve, kështu që 32 GB RAM do të ishte pak e dobishme nëse gjithçka tjetër është e keqe ose shumë e kufizuar. Por, siç e kemi përmendur, do të ishte një rast shumë i çuditshëm dhe ajo që do të gjejmë më shumë do të jetë e lëvizshme 16 GB RAM.

Drive Hard

Hard disqet mbetën të mbërthyer për një kohë të gjatë deri në ardhjen e SSD-ve, disqe që ofrojnë shpejtësi më të shpejtë leximi dhe shkrimi, gjë që përkthehet edhe në performancë më të mirë. Në një laptop lojrash nën 1000 € ne nuk do të gjejmë disqe të mëdha SSD, por disqe të mëdhenj. Si? Falë hibrideve.

Do të ketë dy opsione, me një të tretë më pak të mundshme: Opsioni i parë do të jetë një disk me një pjesë në SSD dhe një pjesë në HDD, i cili mund të jetë 128 / 256 GB në SSD dhe rreth 1 TB në HDD. Në pjesën SSD do të shkojë sistemi operativ dhe ajo që ne përdorim më shumë, dhe në pjesën e HDD të dhënat e përgjithshme. Opsioni i dytë është që gjithçka është SSD, dhe çmimi që jemi ne duke u përpjekur mund të përfshijë 512 GB në SSD. Ajo që më duket më pak e mundshme është se, për këtë çmim dhe aktualisht, do të gjejmë një laptop lojrash që përfshin vetëm një disk HDD, por, nëse e bëjmë, disku duhet të jetë i madh për të justifikuar shpenzimet.

RGB

RGB qëndron për Red, Green dhe Blue, domethënë përbërja e ngjyrës (e kuqe, jeshile dhe e verdhë) për sa i përket intensitetit të ngjyrave kryesore të dritës. RGB në kompjuterë lidhet me dritën që ata lëshojnë, dhe kjo dritë në laptopë zakonisht del nga një tastierë me dritë prapa.

Tastierat më të mira RGB kanë modele ngjyrash që mund të modifikohen dhe më të lartat e gamës na lejojnë të personalizojmë disa çelësa me një ngjyrë dhe të tjerët me të tjerët. Ky i fundit nuk do të jetë i lehtë për t'u gjetur në një laptop lojrash për më pak se 1000 €, më të zakonshmet janë tastierat me ndriçim të pasëm me ngjyrat e përcaktuara tashmë. Ndonjëherë, ajo që do të gjejmë do të jetë thjesht një tastierë që lëshon dritë me ngjyra, por gjithmonë e njëjtë dhe asgjë e konfigurueshme.

A rekomandohet një laptop lojrash për 1000 euro? Mendimi im

laptop lojrash 1000 euro

Për mua, përgjigjja e kësaj pyetjeje nuk është aspak e lehtë. Nuk është sepse laptopët më të mirë të krijuar për lojëra e kapërcejnë atë pengesë, pra është lojtari në fjalë ai që duhet t'i bëjë vetes disa pyetje: a më duhet më e mira për të luajtur të gjithë titujt pa probleme? A do të më duhet të transmetoj lojërat e mia? A dua tastierat më të mira dhe ekranin më të madh? Nëse përgjigja e pyetjeve të mësipërme është po, ato ndoshta nuk janë krijuar për ju.

Tani nëse jeni një lojtar i rastësishëm që shkon të luajë në shtëpi dhe vendoset për një tastierë dhe paraqitje mesatare, mund t'ia vlejë. Për më pak se 1000 € do të gjeni një laptop që do t'ju lejojë të luani shumicën e titujve ekzistues, por mbani në mend se disa mund të shfaqen në një afat të shkurtër që nuk funksionon shumë mirë në laptopin tuaj të ri, veçanërisht nëse dëshironi të luaj me grafikën në ultra.

Gjithashtu duket e rëndësishme të përmendet diçka që ka më pak të bëjë me lojërat: një laptop lojrash zakonisht ka komponentë të mirë brenda dhe jashtë pajisjes, kështu që një për më pak se 1000 euro është një zgjedhje e mirë për punë dhe përdorim për kohën e lirë për vlerën e tij për para. Në fakt, për këto qëllime, me shumë mundësi do të kemi mjaftueshëm, por nuk do të kemi nëse duam lojërat më të reja dhe më të fuqishme dhe tastierat më të sakta dhe me ngjyra.


Po kërkoni një laptop të lirë? Na tregoni sa dëshironi të shpenzoni dhe ne do t'ju tregojmë opsionet më të mira:

800 €


* Lëvizni rrëshqitësin për të ndryshuar çmimin

Lini një koment

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.