Laptop I5

Vite më parë, kompjuterët më të njohur ishin kompjuterët kullë. Ishin ata që i kishin të gjitha, më të fuqishmit dhe ishin gjithashtu më të lirët, por, si në çdo gjë, me kalimin e kohës laptopët ranë në çmim ndërsa aftësitë e tyre u përmirësuan. Për këtë arsye, shumë prej nesh nuk kanë më nevojë për një kompjuter "fiks" dhe kemi zgjedhur një që mund ta lëvizim dhe përdorim kudo. Personalisht, sa herë që më pyesin se cilin të zgjedh, unë rekomandoj një laptop i5, domethënë, procesori i të cilit përdor një Intel i5 ose ekuivalent.

Laptopët më të mirë i5

Markat më të mira të laptopëve i5

Nëse në përzgjedhjen e mëparshme nuk keni gjetur modelin e laptopit i5 që ju pëlqen, më poshtë do të gjeni më të mirët sipas markës:

Lenovo

Lenovo është një opsion i shkëlqyeshëm kur duam të blejmë ndonjë kompjuter, dhe kjo ndodh sepse prodhon dhe shet kompjuterë të të gjitha llojeve, që përfshin më të fuqishëm dhe më të matur. Kompania është me origjinë kineze dhe të gjithë e dimë se çfarë do të thotë: zakonisht, vlera e tij për para është e mirë, dhe nuk po flasim për një markë kineze që çmimi është edhe më i ulët, por cilësia është pothuajse inekzistente.

Në katalogun e tij gjejmë laptopë me procesor i5 që mund të shoqërohen me komponentë të ndryshëm, si p.sh disqe me kapacitet më të madh ose më të vogël, hard disk ose SSD, ekrane të madhësive të ndryshme dhe e njëjta gjë mund të thuhet për RAM-in, por, çfarëdo që të zgjedhim, i5-at tuaj janë një bast i sigurt.

HP

HP është një kompani amerikane që qëndron pas saj për më shumë se 80 vjet. Në gjithë këtë kohë, ata kanë prodhuar dhe shitur pajisje të të gjitha llojeve, megjithëse një pjesë e popullaritetit të tyre është për shkak të printerëve të tyre. Tetë dekada janë kohë më se e mjaftueshme për të mësuar se si të krijoni dhe t'i bëni mirë, kompjuterë të të gjitha llojeve, ndër të cilët janë disa laptopë i5 që marrin vlerësime shumë të mira nga komuniteti i përdoruesve.

Më duket kurioz dhe i vlefshëm që HP kishte kohë më të këqija, më shumë se një dekadë më parë, ndoshta sepse donin të bënin risi (për shembull, në dizajn) dhe nuk doli shumë mirë. Me mësimin e nxjerrë mirë, kompania iu kthye rrënjëve të saj dhe çfarë filloi me emrin Hewlett-Packard ofron edhe një herë një nga opsionet më të mira në treg.

ASUS

ASUS është një kompani tajvaneze që është fokusuar në prodhimi dhe shitja e pajisjeve për kompjuterë dhe telefona. Ata janë një opsion i shkëlqyeshëm për vlerën e tyre për para dhe, megjithëse nuk duhet ta them, një nga markat e preferuara të autorit të këtij artikulli.

Su katalogu është i gjerë, por është shumë e lehtë të gjesh një laptop i5, apo ndonjë lloj tjetër, që funksionon në mënyrë perfekte, pa pasur nevojë të shpenzosh një pasuri. Përveç këtyre kompjuterëve të rangut të mesëm, ai ofron edhe më të fuqishëm dhe shumica prej tyre me cilësi të shkëlqyer.

Huawei

Huawei është bërë në dekadën e fundit në një nga kompanitë më të rëndësishme të teknologjisë në botë, pjesërisht falë sektorit të saj të telefonisë. Ajo u themelua në fund të viteve '80, por "bumi" e ka goditur relativisht kohët e fundit. Telefonat inteligjentë cilësorë u pasuan nga tabletët, pajisjet e tjera inteligjente dhe gjithashtu kompjuterët, duke përfshirë laptopët i5.

Si pothuajse në çdo gjë kineze, ato ofrojnë vlera e mirë për paraPor Huawei nuk është një markë "kineze" në kuptimin e keq të fjalës. Ajo që prodhon dhe shet është e besueshme, kështu që përmbush atë që është e mirë, e bukur dhe e lirë.

Acer

Ashtu si ASUS, Acer është një kompani tajvaneze, por mbulon shumë më tepër, ndër të cilat kemi serverë, pajisje ruajtëse, realitet virtual, periferikësh dhe të tjerë. Gjithashtu si ASUS, është një nga markat e preferuara të autorit të këtij artikulli, pasi prodhojnë të gjitha llojet e kompjuterëve, por ato të rangut të mesëm janë shumë të mirë dhe çmimi i tyre është më se konkurrues.

Çmimi i mirë do të vihet re sidomos te laptopët me procesor i5, apo ndonjë të markës që është në rangun e mesëm. Me numri i modeleve të ofruar nga katalogu i tij, është shumë e lehtë të gjesh laptopin perfekt për ne, një pronar i lumtur i njërit prej tyre ju thotë se ai tashmë kishte një tjetër dhe gjithashtu dha rezultate të mira.

Luginë

Dell është një shumëkombëshe teknologjike e Teksasit që jo vetëm prodhon dhe shet pajisje të lidhura me kompjuterin, por edhe riparime dhe ofron mbështetje për këtë lloj pajisje. Ajo u themelua në vitet '80, dhe që atëherë ajo ka arritur një rëndësi në botën e kompjuterëve. Në katalogun e tij gjejmë gjithçka, si p.sh. laptopë me procesor i5 që mund të shoqërohen me komponentë më të mirë ose më diskretë për t'iu përshtatur çdo xhepi.

Kush duhet të blejë një laptop i5?

kompjuter me intel i5

Këtu dua të jap mendimin tim subjektiv dhe gjithashtu një më objektiv. Dhe personalisht kur më pyesin se çfarë procesori duhet të ketë të paktën një laptop, unë them një i5 dhe e them këtë pa pyetur se për çfarë do ta përdorin. Pse? Epo, sepse unë kam një i3 dhe, më falni shprehjen, me Windows 10 zvarritet; Është shumë i ngadaltë dhe hapja e disa aplikacioneve mund të zgjasë një minutë, që është një përjetësi. Prandaj, mendoj kushdo qe do nje laptop dhe nuk vuan nga nervozizmi duhet te bleje nje i5...apo me shume, siç e shpjegojmë më poshtë.

Por e rëndësishme në këtë pikë është të flasim pak për performancën e i5, pa dhënë shifra apo pa përmendur asgjë që lidhet me Benchmarks. Një laptop me i5 do të na lejojë të punojmë relativisht mirë, dhe këtë e kam verifikuar duke krahasuar performancën e i3 tim me një i5, të dyja me Windows. I5 mbrohet, kështu që ne mund të hapim aplikacionet më të zakonshme me një shpejtësi të mirë dhe të kryejmë punë normale me aftësi paguese.

Megjithëse duhet të merret parasysh se procesori nuk është gjithçka, dhe kjo është diçka që do ta vlerësojmë edhe në pikat në vijim.

I5 apo i7?

procesor Intel i5

i7, sigurisht. Ose jo aq e qartë. Duke folur për procesorët, sa më shumë fuqi aq më mirë, por ka diçka që duhet të kemi parasysh: kërcimi nga një i5 në një i7 mund të nënkuptojë gjithashtu një një rritje e konsiderueshme e çmimeve. Përveç kësaj, që një kompjuter monton një i7 mund të nënkuptojë gjithashtu se ai përfshin komponentë më të avancuar, kështu që rritja e çmimit do të ishte rezultat i shtimit të kostos së një procesori më të fuqishëm dhe pjesës tjetër të komponentëve.

Do t'ia shpjegoja një shoku si më poshtë: A vareni nga shpejtësia? Do të punoni dhe keni nevojë për efikasitet? Mund ta përballoni? Nëse përdorimi që do t'i bëjmë laptopit tonë është në nivelin e përdoruesit ose do të përdorim aplikacione dhe programe që nuk janë shumë kërkuese, atëherë i5 është më i mirë, sepse për një çmim më të ulët do të bëjmë të njëjtën gjë. që do ta bënim me i7, por me një shpejtësi më të ulët që do të thotë edhe çmim më i ulët.

E kam të qartë se dua një laptop i5, me 8 GB ose 16 GB RAM?

Pyetja që duhet t'i bëjmë vetes është çfarë përdorim do t'i bëjmë laptopit tonë, më konkretisht nëse do të kemi më shumë ose më pak procese të hapura, ose nëse aplikacionet që do të përdorim kërkojnë pak a shumë RAM. Një laptop me i7 dhe 8 GB RAM do të funksionojë mirë në të gjitha terrenet, përveç nëse kryeni detyra shumë të rënda, si për shembull redaktimi më i kërkuar i videos dhe audios.

Unë komentoj për sa më sipër sepse 16 GB RAM nevojitet rrallë, dhe personalisht më duket se i5 + 16 GB RAM është pak i pabalancuar. Nuk do ta mohoj që është mirë të kesh shumë RAM, por nëse zgjedhim një i5 është ndoshta sepse nuk kemi nevojë për aq fuqi, kështu që nuk ia vlen të shpenzojmë më shumë se sa është rreptësisht e nevojshme.

Edhe pse, siç e kam shpjeguar, të gjitha varet nga proceset që duhet të kemi të hapura. Nëse do të ketë shumë, megjithëse do t'i rekomandoja t'i shoqëroja me i7, atëherë mund të zgjedhim atë me 16 GB RAM.

Hard disk normal apo SSD?

Disk Ssd në laptop i5

Kjo pikë është paksa déjà vu nga seksioni i5 vs i7. Procesori është si truri i një kompjuteri: sa më mirë të jetë, aq më shpejt mendon (përpunon). Duke marrë parasysh që disqet lexohen dhe shkruhen, me cilën pjesë të trupit të njeriut mund të krahasohen? Më vijnë në mendje sytë dhe duart. Një hard disk "normal" ofron shpejtësi normale të leximit dhe shkrimit, dhe ata që nuk kanë provuar asgjë më të mirë, nuk e dinë se çfarë është me të vërtetë e mirë. Ne anen tjeter, Disqet SSD ofrojnë shpejtësi shumë më të larta leximi dhe shkrimi, për atë që ia vlejnë shumë dhe kjo duket praktikisht në gjithçka.

Por, si me i7, një disk SSD Është më e shtrenjtë, dhe blerja e një laptopi me këto lloje disqet mund të rezultojë në një nga këto raste: çmimi rritet ndjeshëm ose hapësira e ruajtjes zvogëlohet për të kompensuar. Pra, këtu shtrohet përsëri pyetja nëse mund të përballojmë shpenzimet shtesë dhe nëse kemi nevojë për shpejtësi, dhe gjithashtu nëse mund të punojmë me një disk më të vogël. Sepse shpejtësia dhe performanca e ofruar nga SSD-të janë shumë të dukshme, por edhe çmimi. Këtu është përdoruesi ai që duhet të vendosë se çfarë të zgjedhë.

Ku të blini një laptop të lirë i5

Amazona

Amazon është një opsion që do të jetë gjithmonë në këto lista. Kompania është themeluar në vitin 1994 dhe arsyeja kryesore e krijimit të saj është e-commerce, pra shitjet online. Kohët e fundit, ato kanë ardhur për të mbuluar më shumë tregje, ndër të cilat kemi shërbime të tilla si Amazon Prime Video, Amazon Music, etj., ose atë që shumë dinë disi më pak, inteligjencën artificiale (që e përdorin në pajisje të tilla si Alexa) dhe informatikë në reja. Në lidhje me këtë të fundit, Amazon ofron shërbimet e saj për palët e treta që ata të mund të operojnë në internet, domethënë shumë shërbime përdorin serverët e Amazon.

Amazon është, për mua dhe për shumë, dyqani online më i rëndësishëm në botë. Në të mund të gjejmë të gjitha llojet e produkteve, përderisa këto mund të dërgohen. Ndër këto produkte kemi praktikisht çdo produkt që lidhet me elektronikën, si celularët, televizorët apo të gjitha llojet e kompjuterëve, ku do të gjejmë këtu laptopët i5 me të cilët kemi të bëjmë. Dhe gjëja më e mirë është se, si një kompani e madhe, ata mund të ofrojnë çmime vërtet konkurruese, të cilave u shtohen garancitë më të mira.

Gjykata angleze

El Corte Inglés, megjithëse fjala e fundit mund të jetë mashtruese, është një grup shpërndarjeje globale me bazë në Spanjë. Ai përbëhet nga kompani të formateve të ndryshme, por nëse për diçka ata janë të njohura për dyqanet e tyredmth për dyqanet e tij të mëdha që i gjejmë në qytetet e mëdha dhe që shtrihen në disa kate të një ndërtese.

Gjykata angleze Ajo gjithashtu ka një dyqan online, dhe në të dyja mund të gjejmë produkte të modës, një nga pikat më të forta të saj, dhe elektronikë, ku ndër të tjera mund të blejmë celularë, tabletë, televizorë, pajisje muzikore dhe kompjuterë. Në seksionin e informatikës do të gjejmë laptopët i5 për të cilët po flasim në këtë artikull, por edhe të tjerë që janë më diskretë ose të tjerë më të fuqishëm, përfshirë ata të krijuar për lojëra.

ndërprerje

Shumë vite më parë, hipermarketet e saj njiheshin si Continente dhe ishin të pranishëm vetëm në disa qytete të mëdha. Me kalimin e viteve, tashmë nën emrin Carrefour, këto dyqane në Zinxhiri shumëkombësh francez i shpërndarjes Ato janë të disponueshme praktikisht në çdo popullsi me një minimum banorësh, jo më pak pritet nga ai që konsiderohet grupi i parë evropian në të ardhura neto.

Në Carrefour mund të gjejmë të gjitha llojet e produkteve, duke filluar nga ushqimi, veshmbathja, produktet e higjienës personale dhe nga më të mëdhenjtë, artikujt elektronikë. Është në këtë seksion të fundit ku ne mund të gjejmë kompjuterë dhe, si pothuajse çdo gjë që ata ofrojnë, ata do të jenë të disponueshëm me të vlera e mirë për para.

Komponentët e PC

Me këtë emër, nuk duhet të jetë çudi që është në këtë listë. Komponentët e PC-së është një Portali spanjoll i tregtisë elektronike e cila u themelua në vitin 2005, por që është një nga më të rëndësishmet në Spanjë dhe Portugali sot. Ata filluan të shesin kompjuterë dhe pajisje periferike për ta, nga emri i tyre, por tani mund të gjejmë edhe sende të tjera, si kamera.

Kur një kompani specializohet në diçka, ajo përfundon duke u bërë një referencë për të njëjtën gjë, dhe kjo zakonisht përkthehet në shet shumë artikuj të lidhur. Kështu, PC Components ofron shumë produkte kompjuterike dhe këtë e bën me çmimet më të mira. Prandaj, nëse po mendoni të blini një laptop i5, i7, lojrash ose pune, një nga opsionet që duhet të keni parasysh është Komponentët e PC.

mediamarkt

Mediamarkt u themelua në vitin 1979, por arriti në vende si Spanja rreth njëzet vjet më vonë. Pothuajse menjëherë, zinxhiri i dyqaneve u bë i famshëm për ofrimin e pajisjeve elektronike, pajisjeve dhe produkteve kompjuterike me Çmime shumë të ulta, dhe më vonë hodhën sloganin "Unë nuk jam budalla" që i referohet se do të tregohemi të zgjuar nëse blejmë në dyqanet e tyre, thjesht sepse të njëjtën gjë do ta marrim me një çmim më të ulët.

Dyqani vjen nga Gjermania, dhe në të mund të gjejmë pothuajse çdo gjë që funksionon me energji elektrike. Të futur në prizë, kompjuterët punojnë, edhe laptopët, të paktën për t'i karikuar, kështu që atje do të gjejmë laptopë i5 me një çmim të mirë me siguri totale.

Kur të blini një laptop më të lirë i5?

Zi e premte

E Premtja e Zezë është një ngjarje e shitjes që zhvillohet një ditë pas Ditës së Falënderimeve në Shtetet e Bashkuara. Synimi i tij është të na ftojë të bëjmë pazarin e parë të Krishtlindjeve dhe tashmë ka shumë vende ku festohet, si Spanja. Në fakt, ajo festohet praktikisht në të gjithë botën, si në dyqanet fizike ashtu edhe në internet.

Gjatë të Premtes së Zezë do të gjejmë zbritje të shijshme në laptopë të gjitha llojet e artikujve, në fillim pa dallim siç duhet të ketë të hënën Cyber ​​për të cilën do të flasim më vonë. Edhe pse duhet të mbahet vetëm të premten, disa biznese e bëjnë afatin më fleksibël për të hedhur grepin dhe ne vendosim të blejmë atë që kishim në listën e dëshirave.

Dita e Kryeministrit

Prime Day është një tjetër ngjarje e shitjes, shumë e ngjashme me Black Friday dhe Cyber ​​​​Monday, por me një ndryshim të rëndësishëm: në dispozicion vetëm për përdoruesit e Amazon Prime, domethënë ato në të cilat jemi abonuar. Gjatë eventit do të gjejmë zbritje në të gjitha llojet e produkteve dhe zbritjet mund të jenë të egra. Ka edhe oferta flash, të cilat janë promovime me një artikull me njësi të kufizuara me një çmim edhe më të ulët. Nëse po mendoni të blini një laptop i5, ose me ndonjë specifikim tjetër, Dita kryesore e Amazon është koha perfekte.

Cyber ​​e hënë

Ashtu si e Premtja e Zezë, Cyber ​​​​Monday është një ngjarje shitjesh që zhvillohet të hënën pas Ditës së Falënderimeve në Shtetet e Bashkuara, të hënën pas së Premtes së Zezë. Synimi i tij është gjithashtu të na ftojë të bëjmë blerjet tona të para për Krishtlindje, por, Në teori, ajo që do të gjejmë atë ditë do të jenë vetëm produkte elektronike, pra Cyber.

Shumë dyqane thyejnë rregullat, si për produktet elektronike ashtu edhe për datat, dhe shpesh kalojnë hendekun midis të Premtes së Zezë dhe të Hënës Cyber, që do të thotë se shitjet janë të disponueshme gjatë fundjavës dhe të hënës. Në çdo rast, është një ditë që ofron zbritje të mëdha në laptopë, kështu që është një nga opsionet më të mira nëse ajo që duam është diçka që lidhet me elektronikën, siç janë laptopët i5.


Po kërkoni një laptop të lirë? Na tregoni sa dëshironi të shpenzoni

dhe ne ju tregojmë opsionet më të mira

400 €


* Lëvizni rrëshqitësin për të ndryshuar çmimin

Lini një koment

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.