Laptop I7

Edhe pse ne kemi qenë, në teori, në epokën post-PC për vite tani, shitjet e kompjuterëve janë të qëndrueshme. Në fakt, ato u shtuan në kohë pandemie dhe izolimi, gjë që ka një arsye të qartë: për të punuar, ne vazhdojmë të preferojmë kompjuterët dhe në shumë raste zgjedhim laptopët për lëvizshmërinë dhe komoditetin e tyre. Ndër më të shiturit kemi ato që përdorin Windows, më konkretisht ato që përdorin procesorë Intel i5 ose i7.

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë gjithçka që duhet të dini nëse po mendoni të blini një laptop i7, ose ne do t'ju ndihmojmë të zbuloni nëse ia vlen për përdorimin që do t'i jepni pajisjes.

Laptopët më të mirë me i7

Markat më të mira të laptopëve i7

Lenovo

Lenovo është një shumëkombëshe kineze që zhvillon dhe shet produkte elektronike. Lista e asaj që prodhon është e pafundme, por mund të përmendim celularët, tabletët, printerët, serverët dhe ose ndryshe nuk do të ishte në këtë listë, kompjuterët. Ata kanë lindur në fillim të viteve 80, dhe që atëherë ata janë ngritur dhe janë ngritur për t'u bërë një nga prodhuesit më të rëndësishëm në planet.

Në katalogun e tij gjejmë të gjitha llojet e kompjuterëve, gjë që në rastin e tij mund të çojë në konfuzion sepse ai shet edhe pajisje shumë të lira që nuk janë shumë të mira. Por këtë e bëjnë për të mbuluar të gjitha mundësitë, sepse janë edhe a markë referencë ndër më të mirat, dhe pajisjet e tyre, si ThinkPads, IdeaPads dhe ato të destinuara për lojëra, janë dëshmi e mirë për këtë.

HP

HP është një kompani me bazë në Kaliforni që u shfaq pas ndarjes së Hewlett-Packard. Nëse për diçka është lider është për printerët e saj, por edhe për kompjuterët e tyre. Vlen të theksohet se ishte prej nga erdhi një pjesë e Apple, pasi Wozniak filloi të punonte për ta dhe ata madje hodhën poshtë idenë e tij për krijimin e një kompjuteri personal, domethënë që ai nuk përdorej nga dhe për kompaninë, por nga përdoruesit dhe për çdo detyrë.

Sa për kompjuterët, është një nga markat më të rëndësishme në mbarë botën, dhe në katalogun e saj mund të gjejmë gjithçka dhe gjithçka me cilësi. Nuk është diçka që është thënë gjithmonë, pasi kur u ndanë ata bënë lëvizje të çuditshme, si për shembull nisja e ekipeve me dizajne më pak të mira që morën vlerësime të këqija. Por ata dinin se si të rishpiknin veten, dhe në ditët e sotme ata janë përsëri një nga opsionet më të mira, pavarësisht se çfarë lloji kompjuteri po kërkojmë.

ASUS

ASUS, emri i vërtetë i së cilës është ASUSTeK Computer, është një shumëkombëshe me bazë në Taipei (Tajvan) i specializuar në harduer, elektronikë dhe robotikë. Ata janë prodhues të pllakave amë, kartave grafike, pajisjeve optike, produkteve multimediale, pajisjeve periferike, kompjuterëve të të gjitha llojeve, stacioneve të punës dhe llojeve të tjera të pajisjeve me sisteme operative, si telefonat celularë, ndër shumë të tjera.

ASUS është ndër dhjetë shitësit më të mirë global të kompjuterëve, duke arritur në pozitën e katërt në vitin 2015. Me këtë trajektore të rëndësishme, dhe si mund të ishte ndryshe, po flasim për një prodhues që ofron çdo kompjuter që mund të imagjinojmë, nga më i vogli dhe më diskreti deri te më i madhi dhe më i fuqishmi. Ndër modelet më të fundit, ose më konkretisht modelet e mëparshme, gjejmë laptopë me procesor i7 me të gjitha llojet e konfigurimeve, por gjithmonë me një çmim konkurrues.

Huawei

Huawei është një kompani kineze Ajo lindi në fund të viteve '80, por vetëm në vitet 2010 filloi të kishte vërtet rëndësi. Dhe filloi ta bëjë këtë kryesisht duke hyrë në botën e telefonave inteligjentë, ku gjithmonë ka ofruar opsione të shkëlqyera me çmime konkurruese. Më vonë, kompania filloi të mbulojë më shumë tregje, dhe ne tashmë mund të gjejmë me markën e saj të gjitha llojet e pajisjeve inteligjente, dhe jo aq të zgjuara.

Kompjuterët e tyre nuk janë më të njohurit, por kjo ndodh sepse ata nuk i kanë shitur jashtë vendit të tyre për kaq shumë kohë. Si çdo gjë që bëjnë, ata janë kompjuterë me të mira vlera e parase, dhe në katalogun e tij mund të gjejmë pajisje bazë dhe të tjera më të avancuara me të cilat mund të kryejmë çdo detyrë, sado kërkuese të jetë ajo.

Acer

Acer është një kompani me bazë në Tajvan që prodhon kompjuterë dhe komponentë për ta. Është një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë dhe kompania më e rëndësishme në vendin aziatik. Sa i përket kompjuterëve të saj, kemi të bëjmë me një markë që ofron pajisje të mira, me dizajne të mira dhe të qëndrueshme. Duke iu përkushtuar pothuajse ekskluzivisht botës së PC-ve, është logjike që ofron të gjitha llojet e pajisjeve, nga ato më elementet, të cilat përfshijnë netbook ose laptopë 10 inç, dhe të tjera më të avancuara, si ato që mund të përdoren për lojëra. .

Nëse për diçka mendoj se Acer është një markë shumë interesante, kjo është sepse ofron kompjuterë të rangut të mesëm me çmime shumë konkurruese, dhe aq më tepër nëse përfitojmë nga ofertat e ndryshme që gjejmë në dyqane të specializuara. Dhe nëse ajo që ju intereson është një laptop i7, Acer ka pajisje për ju me specifika dhe çmime që do t'ju habisin.

Luginë

Dell është një kompani shumëkombëshe me qendër në Teksas e cila është specializuar në prodhimin dhe shitjen e kompjuterëve, serverëve, ndërprerësve të rrjetit, programeve kompjuterike, pajisjeve periferike dhe produkteve të tjera të lidhura me elektronikën, si dhe ofron mbështetje për riparimin e tyre. Ata kanë lindur në fillim të viteve '80, dhe është një kompani shumë e njohur në botën e kompjuterave.

Në katalogun e tij të kompjuterëve gjejmë të gjitha llojet e pajisjeve, megjithëse është e vështirë të gjesh ato të fundit. Ata ofrojnë kompjuterë të mirë me një procesor Intel i7, me të cilët, të shoqëruar nga komponentë të tjerë, do të na lejojnë të kryejmë çdo detyrë, sado e rëndë qoftë, gjithmonë brenda kufijve. Nëse kemi nevojë për më shumë, ata ofrojnë edhe kompjuterë me komponentë më të avancuar.

Kush duhet të blejë një laptop i7?

laptop me i7

Një laptop me një procesor Intel i7 nuk është më për të gjithë audiencën. Domethënë, laptopi i rangut të mesëm që do të na shërbejë për të kryer shumë detyra pa vuajtur shumë është ai i përdorur nga i5, dhe i7 është një procesor më i fuqishëm që ofron performancë të përmirësuar. Prandaj, nuk rekomandohet blerja e një laptopi i7 nëse ajo që duam është të shkruajmë tekste, të lundrojmë në internet dhe të përdorim aplikacione të lehta. Rekomandohet për ata që kanë nevojë të përdorin aplikacione më kërkuese, si redaktuesit e videos dhe audios ose programe të tjera që duhet të japin përmbajtje. Mund të përdoret gjithashtu për të luajtur dhe, nëse e bashkojmë me komponentë të tjerë, mund të shijojmë shumë tituj me performancë të mirë

Një laptop i7, siç do ta shpjegojmë gjithashtu më vonë, është një pajisje me komponentë disi më të avancuar për përdoruesit që kanë nevojë për shpejtësi dhe performancë të mirë. Proceset do të ecin më shpejt dhe ndjesia e rrjedhshmërisë është e dukshme, pavarësisht nga sistemi operativ që ne përdorim. i7 është midis i5 dhe i9, kështu që ky është një model i gjithanshëm që do të bëjë gjithçka me një performancë të mirë, shumë më lart se i5, por nën i9, dhe i rezervuar vetëm për përdoruesit më kërkues që përdorin vërtet aplikacione. ose lojtarë që nuk duan të sakrifikojnë asgjë.

I7 apo i9?

Processor

Në 9 nga 10 raste, unë do të thoja një i7. Dhe jo, nuk po them se Intel i7 është më i mirë se i9; ajo që dua të them është se i9 është shumë i fuqishëm për shumicën e përdorimeve, dhe Nuk është një biznes i mirë të shpenzojmë më shumë për diçka që nuk na nevojitet. Sepse ajo që duhet të kemi parasysh janë dy gjëra: performanca dhe çmimi. Një laptop me i9 tashmë do të jetë më i shtrenjtë vetëm për këtë komponent, dhe nëse nuk kemi nevojë të luajmë lojërat më të rënda me performancën më të mirë ose të përdorim programe veçanërisht kërkuese, të kesh një i9 do të ishte si të ngasësh një F1 në rrugë: çfarë mirë a është për ne nëse nuk do të shkojmë mbi 120 km / orë? Përveç kësaj, i9 zakonisht nuk vjen vetëm, domethënë zakonisht shoqërohet me komponentë të avancuar, në të cilët përfshihen ekranet dhe çmimi mund të jetë pengues.

Laptopët me procesor i7 po shiten shumë mirë për momentin dhe arsyeja është, siç do ta shpjegojmë në pikën tjetër, se ofrojnë balancën më të mirë mes çmimit, performancës dhe do të na lejojë të kryejmë detyra shumë të rënda në një kohë të pranueshme. Sigurisht, nëse mund të jetojmë me diçka më të ngadaltë, mund të shkojmë për një i5 dhe të kursejmë disa para.

Laptop I7 me 16 GB RAM dhe SSD, konfigurimi i preferuar

Cilin laptop i7 për të blerë

Siç e kemi përmendur, laptopët i7 po shiten shumë mirë sepse mund t'i gjejmë me një çmim të mirë dhe performanca e tij ia vlen, përderisa kemi mundësi të paguajmë pak më shumë. Dhe, në përgjithësi, ne mund ta përballojmë atë shpenzim shtesë, aq sa zakonisht zgjedhim, përveç kësaj, të përfshijmë një disk SSD dhe 16 GB RAM.

Megjithëse ka më shumë komponentë, në fakt, shumë të tjerë, sa herë që flasim për një kompjuter, së pari përmenden tre specifika: procesori i tij, hard disku dhe memoria e tij RAM, dhe nëse kjo është konfigurimi fitues është për sa vijon:

  • Procesori I7: Është protagonisti i këtij artikulli dhe nga procesorët më të kërkuar sepse përmirëson performancën e i5-së së pranueshme për një çmim që ne mund ta përballojmë.
  • 16 GB RAM: personalisht me duket shume, ose mire me duket ne fillim. Çdo sistem operativ funksionon me 4 GB RAM, kështu që me 8 GB RAM mund të punojmë mirë në shumicën e rasteve. Por une kam i7 + 8 GB RAM, ndonjehere me mungon pak me shume RAM, prandaj e permenda ne fillim. Në rastin tim, mund të funksionojë më mirë për mua, për shembull, kur ekzekutoj makina virtuale (një sistem operativ brenda një tjetri). Përveç kësaj, vërej se jam paksa i shtrënguar në editimin e videove, kështu që 16 GB RAM është një marrëveshje e mirë, sigurisht dhe si gjithmonë, nëse mund ta përballojmë.
  • Disku SSD: për disa, nuk do të them shumë, është harruara e madhe. Shumë nuk e marrin parasysh këtë, por një SSD ofron shpejtësi shumë më të larta leximi dhe shkrimi, kështu që gjithçka do të shkojë më shpejt, duke filluar me fillimin e sistemit operativ. Kjo shpejtësi i shtohet asaj që ofron procesori, kështu që tregon një i7 dhe një disk SSD. Lidhur me këtë, një këshillë: sistemi operativ duhet të instalohet gjithmonë në SSD. Si përdorues Linux, kam gjetur se lënia e dosjes personale në pjesën HDD të një disku hibrid ul performancën.

Ku të blini një laptop të lirë i7

Amazona

Amazon është një kompani amerikane me bazë në Uashington që është e famshme për të qenë një nga dyqanet online o tregtia elektronike më e njohur në botë. Ai gjithashtu ofron shërbime cloud dhe i dedikohet inteligjencës artificiale, dhe si rezultat marrim se është ai që ofron shërbime dhe serverë për kompanitë e tjera dhe asistenti virtual Alexa, ndër të tjera.

Në dyqanet e tyre mund të gjejmë gjithçka, pa asgjë vërtet të jashtëzakonshme për pjesën tjetër, për sa kohë që artikulli mund të dërgohet, si laptopë me procesor i7 ose ndonjë specifikim tjetër. Amazon jo vetëm që shet Amazon, por kompanitë e tjera përdorin portalin tuaj për të bërë shitjet tuaja, por garancia dhe çmimet janë zakonisht më të mirat që mund të gjejmë.

Gjykata angleze

El Corte Inglés është një grup shpërndarës që operon globalisht, por rrënjët e të cilit janë në Spanjë. Ai përbëhet nga kompani të formateve të ndryshme, por shquhet për dyqanet apo dyqanet e tij, ato që ndodhen në ndërtesa të mëdha dhe mbi të gjitha në qytete me shumë banorë si kryeqytete.

Përveç dyqaneve të tij fizike, ata gjithashtu kanë një dyqan online ku do të gjejmë praktikisht të gjithë katalogun që ofron, dhe në të mund të bëjmë blerje të produkteve të veshjeve, një nga seksionet më të rëndësishme të tij, apo të tjera si ato që lidhen me elektronikën. Është në këtë të fundit ku do të gjejmë kompjuterë të të gjitha llojeve, si laptopët e njohur i7 apo çdo pajisje tjetër kompjuterike.

ndërprerje

Nga Franca, marrim Carrefour, një zinxhir shpërndarës shumëkombësh që vite më parë njihej si Continente. Edhe pse dekada më parë ishte në dispozicion vetëm në qytetet e mëdha, tani mund të gjejmë një Carrefour pothuajse në çdo popullsi, përderisa ka një numër minimal banorësh dhe bëhet fitimprurës për kompaninë.

Në varësi të dyqanit, vendndodhjes dhe madhësisë së tij, në Carrefour mund të gjejmë çdo produkt, nga ato që lidhen me ushqimin, higjienën, kujdesin personal apo edhe pajisjet elektroshtëpiake, si televizorët, lavatriçet apo pajisjet e lëvizshme. Mund të gjejmë edhe kompjuterë, të tillë si laptopë me procesor i7, të cilët janë kaq të kërkuar sot.

Komponentët e PC

PC Componenttes është një portal e-commerce që është i bazuar në Spanjë dhe operon gjithashtu në Portugali. Siç mund ta imagjinojmë nga emri i tij, është një dyqan në të cilin kemi mundur të gjejmë gjithmonë komponentët e kompjuterit, edhe pse me kalimin e viteve ka përfshirë më shumë artikuj në katalogun e saj, si kamera. Nga ana tjetër, ato kanë pushuar së ofruari vetëm online dhe kanë hapur edhe disa dyqane fizike.

Nëse jeni duke kërkuar për një laptop i7, PC Components është një nga dyqanet që duhet të shikoni, pasi aty do t'i gjeni në çmim i mirë dhe me të gjitha llojet e konfigurimeve, si më pak RAM (çmim më i ulët), madhësi të ndryshme, disqe dhe, me pak fjalë, me siguri do të gjeni atë që kërkoni për një çmim që vështirë se mund të përmirësohet.

mediamarkt

Mediamarkt është një zinxhir dyqanesh të specializuara në elektronikë ardhur nga Gjermania. Ata zbarkuan në vende si Spanja rreth dy dekada më parë, dhe që në fillim u bë një nga opsionet më të mira për të blerë pajisje elektronike për çmimet dhe garancitë e mira. Motoja e tyre është "Unë nuk jam budalla", dhe e përdorin për të lënë të kuptohet se do të tregohemi të zgjuar nëse blejmë në dyqanet e tyre, sepse të njëjtën gjë do ta marrim me një çmim më të ulët.

Duke qenë specialiteti i tij gjithçka që lidhet me elektronikën, është e lehtë të gjesh atje të gjitha llojet e kompjuterëve, si laptopët me procesor i7 që janë kaq të kërkuar tani. Dhe meqenëse ato kanë një katalog të gjerë, ne mund t'i gjejmë ato me çdo konfigurim.

Kur të blini një laptop më të lirë i7?

Zi e premte

E Premtja e Zezë është një ngjarje e shitjeve të laptopëve dhe produkte të tjera që kanë qenë prej kohësh të njohura pothuajse në të gjithë botën. Na vjen nga Shtetet e Bashkuara dhe festohet një ditë pas Ditës së Falënderimeve. Atje, ajo ditë është kur fillon sezoni i Krishtlindjeve dhe u shpik e Premtja e Zezë për të na ftuar të bëjmë blerjet tona të para për Krishtlindje.

Gjatë kësaj dite, apo ditësh, në varësi të promovimit të dyqanit, do të gjejmë zbritje në të gjitha llojet e produkteve, dhe shitjet janë zakonisht shumë të rëndësishme. Ndaj, nëse po mendojmë për blerjen e një laptopi i7, apo ndonjë produkti tjetër, një nga datat më të mira është “Black Friday”.

Dita e Kryeministrit

Prime Day është një ngjarje shitjesh, shumë e rëndësishme, por e ndryshme nga të tjerat. Ndan disa karakteristika me ditët e tjera të shitjes, por kjo është për një dyqan dhe vetëm për një lloj klienti. Të dyqani është Amazon, dhe lloji i klientëve janë Prime, domethënë, ata prej nesh që janë të abonuar dhe mund të përfitojnë, për shembull, nga transporti falas, më i shpejtë dhe ofertat speciale gjatë pjesës tjetër të vitit, si dhe nga shërbime të tjera si Amazon Prime Video.

Gjatë ditës së parë Nga Amazon do të gjejmë zbritje në të gjitha llojet e produkteve, dhe zbritjet do të jenë më të larta ose më të ulëta në varësi të artikullit, popullaritetit dhe kërkesës së tij. Përveç kësaj, ka edhe marrëveshje flash, të cilat janë njësi të kufizuara me çmime edhe më tërheqëse, por që mbarojnë kur mbarojnë stoqet. Prime Day është dita më e mirë për të blerë një laptop i7 në Amazon, ose ndonjë produkt tjetër që ata ofrojnë në dyqanin e famshëm të e-commerce.

Cyber ​​e hënë

E hëna në internet është e lidhur ngushtë me të Premten e Zezë. Të dyja ekzistojnë me një qëllim në mendje, për të na inkurajuar të bëjmë blerjet tona të para për Krishtlindje, por e Premtja e Zezë festohet të Premten pas Ditës së Falënderimeve dhe të Hënës Cyber. festohet të hënën. Përveç kësaj, si justifikim dhe për ta dalluar nga e premtja, gjatë të hënës Cyber ​​do të gjejmë teorikisht vetëm produkte që lidhen me elektronikën, prej nga vjen emri Cyber.

Si rregulli elektronik ashtu edhe ai në ditën e ngjarjes mund të ndryshojnë, dhe kjo është ka dyqane që i bashkohen të dyja eventeve dhe ofrojnë zbritjet e tyre për një fundjavë të tërë që përfundon të hënën mbrëma. Duke folur për atë që duhet të jetë, Cyber ​​e Hëna është një ditë më e mirë për të blerë një laptop i7 sesa Black Friday, por gjëja më e mirë është që ne shqyrtojmë ofertat të dyja ditët për të përfituar nga zbritja që do të na kursejë më shumë para.


Po kërkoni një laptop të lirë? Na tregoni sa dëshironi të shpenzoni

dhe ne ju tregojmë opsionet më të mira

400 €


* Lëvizni rrëshqitësin për të ndryshuar çmimin

Lini një koment

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.