Inpormasi ngeunaan cookies

Naon ari cookie?

Una cookie éta mangrupikeun file téks teu picilakaeun anu disimpen dina panyungsi anjeun nalika anjeun nganjang ka ampir halaman wéb anjeun. Mangpaatna tina cookie nyaéta yén wéb tiasa émut kunjungan anjeun nalika anjeun balik pikeun nganapigasi halaman éta. Sanaos seueur jalma henteu terang éta, cookies Aranjeunna parantos dianggo salami 20 taun, nalika pangotéktak munggaran pikeun World Wide Wéb nembongan.

Naon anu TEU cookie?

Éta sanés virus, sanés Trojan, sanés cacing, sanés spam, sanés spyware, ogé henteu muka jandéla pop-up.

Naon inpormasi a cookie?

nu cookies aranjeunna henteu biasana nyimpen inpormasi sénsitip ngeunaan anjeun, sapertos kartu kiridit atanapi detil bank, foto, KTP anjeun atanapi inpormasi pribadi, jst. Data anu aranjeunna simpen sifatna téknis, karesep pribadi, personalisasi eusi, jsb.

Server wéb sanés ngahubungkeun anjeun salaku jalma tapi nganggo panyungsi wéb anjeun. Nyatana, upami anjeun rutin ngotéktak sareng Internet Explorer sareng nyobian ngotéktak halaman wéb anu sami nganggo Firefox atanapi Chrome, anjeun bakal ningali yén halaman wéb henteu sadar yén anjeun jalma anu sami kusabab éta sabenerna ngaitkeun browser, sanés jalma éta.

Naon jinisna cookies aya?

  • cookiesTéknis: Éta anu paling dasar sareng ngamungkinkeun, diantarana waé, pikeun terang iraha manusa atanapi aplikasi otomatis browsing, nalika pangguna anonim sareng pangguna anu kadaptar browsing, tugas dasar pikeun operasi situs wéb dinamis.
  • cookiesAnalisis: Aranjeunna ngumpulkeun inpormasi ngeunaan jinis navigasi anu anjeun lakukeun, bagian anu anjeun paling anggo, produk anu dikonsultasi, zona waktos panggunaan, basa, sareng anu sanésna.
  • cookiesIklan: Éta nunjukkeun iklan dumasar kana browsing anjeun, nagara asal, basa, sareng sajabana.

Naon maranehna cookies milikna sareng anu ti pihak katilu?

nu cookies sorangan nyaéta anu dihasilkeun ku halaman anu anjeun buka na katilu nyaéta anu dihasilkeun ku jasa éksternal atanapi panyadia sapertos Facebook, Twitter, Google, jst.

Naon kajadian upami kuring nganonaktipkeun cookies?

Sangkan anjeun ngartos ruang lingkup dinonaktipkeun cookies Kuring nunjukkeun sababaraha conto:

  • Anjeun moal tiasa ngabagi eusi tina halaman wéb éta dina Facebook, Twitter atanapi jaringan sosial sanés.
  • Halaman wéb moal tiasa adaptasi konténna kana karesep pribadi anjeun, sakumaha seringna di toko online.
  • Anjeun moal tiasa ngakses daérah pribadi halaman wéb éta, sapertos akun mahatawa profil mahoPesenan kuring.
  • Toko online: Moal mungkin pikeun anjeun mésér online, éta kedah nganggo telepon atanapi ku ngadatangan toko fisik upami ngagaduhan.
  • Moal mungkin pikeun ngarobih preferensi géograpis anjeun sapertos zona waktos, mata uang atanapi basa.
  • Halaman wéb moal tiasa ngalakukeun analytics wéb pikeun anu datang sareng patalimarga dina wéb, anu bakal nyusahkeun wéb pikeun bersaing.
  • Anjeun moal tiasa nyerat dina blog, anjeun moal tiasa unggah poto, pasang koméntar, meunteun atanapi meunteun kontén. Wéb ogé moal tiasa terang naha anjeun manusa atanapi aplikasi otomatis anu medarkeun spam.
  • Moal mungkin pikeun nembongkeun iklan séktorisasi, anu bakal ngirangan pendapatan iklan tina wéb.
  • Sadaya jaringan sosial anggo cookiesUpami anjeun nganonaktipkeun aranjeunna, anjeun moal tiasa nganggo jaringan sosial naon waé.

Dupi anjeun tiasa miceun cookies?

Leres. Henteu ngan ukur mupus, tapi ogé meungpeuk, sacara umum atanapi khusus pikeun domain anu khusus.

Pikeun miceun cookies tina halaman wéb anjeun kedah lebet kana konfigurasi panyungsi anjeun sareng di dieu anjeun tiasa milarian anu aya hubunganana sareng domain anu dimaksud sareng teras ngaleungitkeun.

Konfigurasi cookies pikeun panyungsi anu pang populerna

Kieu carana ngaksés a cookie browser ditangtukeun Chrome. Catetan: léngkah ieu tiasa bénten-bénten gumantung kana versi peramban:

  1. Buka Setélan atanapi Preferensi ngalangkungan menu File atanapi ku ngaklik ikon kustomisasi anu nembongan di belah katuhu luhur.
  2. Anjeun bakal ningali bagian anu sanés, klik pilihan na Ténjokeun Pilihan Advanced.
  3. Buka kalaluasaansetélan eusi.
  4. Pilih Sadaya cookies sareng data situs.
  5. Daptar bakal muncul sareng sadayana cookiesdiurutkeun dumasar domain. Sangkan gampang pikeun anjeun mendakan cookies tina domain tangtu lebetkeun sawaréh atanapi lengkep alamatna di lapangan Milarian cookies.
  6. Saatos ngalakukeun saringan ieu, salah sahiji atanapi langkung garis bakal muncul dina layar kalayan cookiestina wéb anu dipénta. Ayeuna anjeun kedah milih waé teras pencét éta X pikeun neraskeun éliminasi na.

Pikeun ngakses setelan cookies panyungsi Internet Explorer Turutan léngkah ieu (éta tiasa bénten-bénten gumantung kana versi peramban):

  1. Buka pakakasInternet Pilihan
  2. Pencét kana kalaluasaan.
  3. Mindahkeun slaider pikeun ngatur tingkat privasi anu anjeun pikahoyong.

Pikeun ngakses setelan cookies panyungsi Firefox Turutan léngkah ieu (éta tiasa bénten-bénten gumantung kana versi peramban):

  1. Buka pilihankaresep nurutkeun sistem operasi anjeun.
  2. Pencét kana kalaluasaan.
  3. En catetanmilih Anggo setélan khusus pikeun sajarah.
  4. Ayeuna anjeun bakal ningali pilihan na narima cookies, anjeun tiasa ngaktipkeun atanapi mareumanana numutkeun kahoyong anjeun.

Pikeun ngakses setelan cookies panyungsi Safari pikeun OSX Turutan léngkah ieu (éta tiasa bénten-bénten gumantung kana versi peramban):

  1. Buka karesepterus kalaluasaan.
  2. Di tempat ieu anjeun bakal ningali pilihan na block cookiespikeun nyetél jinis konci anu anjeun badé laksanakeun.

Pikeun ngakses setelan cookies panyungsi Safari pikeun ios Turutan léngkah ieu (éta tiasa bénten-bénten gumantung kana versi peramban):

  1. Buka setélanterus Safari.
  2. Buka Privasi & Kaamanan, anjeun bakal ningali pilihan na block cookiespikeun nyetél jinis konci anu anjeun badé laksanakeun.

Pikeun ngakses setelan cookies browser pikeun alat-alat Android Turutan léngkah ieu (éta tiasa bénten-bénten gumantung kana versi peramban):

  1. Ngajalankeun pangotéktak teras pencét konci na menuterus setélan.
  2. Buka Kaamanan sareng Privasi, anjeun bakal ningali pilihan na narima cookiespikeun ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun kotak.

Pikeun ngakses setelan cookies browser pikeun alat-alat Windows Phone Turutan léngkah ieu (éta tiasa bénten-bénten gumantung kana versi peramban):

  1. Dibuka Internet Explorerterus deuiterus konfigurasi
  2. Ayeuna anjeun tiasa ngaktipkeun atanapi mareuman kotak ngidinan cookies.