laptop Linux. nu mana nu meuli?

Bertentangan jeung kapercayaan popular, Leres, tiasa waé mésér laptop Linux, nyaéta, éta hadir sareng sistem operasi anu tos dipasang. Ieu mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun kipas Linux sareng anjeun ngan ukur hoyong hardware anjeun tiasa dianggo: sanés ngan ukur yén sistem operasi tos dipasang - anjeun tiasa pasang nyalira dina sababaraha menit - tapi ogé éta. Linux bakal didukung leres.

Ku ngajual komputer Linux di luar kotak, naon anu diomongkeun ku produsén éta aranjeunna geus rengse sagala pagawean pikeun anjeun pikeun mastikeun hardware jalan sampurna sareng anu gaduh supir Linux. Jalma anu ngurus rojongan hardware Anjeun, ngarah bakal nyandak eta serius Upami anjeun ngagaduhan masalah nalika nganggo sistem operasina, aranjeunna moal acuh atawa bakal aranjeunna ngabejaan Anjeun yen aranjeunna ukur dianggo kalayan Windows.

Laptop Linux anu paling disarankeun

custom laptop configurator

Hanjakalna, harga laptop Linux anu didamel khusus langkung ageung tibatan Windows (tapi sakumaha anu anjeun tingali dina modél Dell XP handap). Malahan laptop low-end, sering nganggo prosesor Intel Celeron, datangna kalawan fee leutik ditambahkeun, lamun maranéhna kaasup a sebaran Linux. Naha nu bisa jadi kitu teu aman, saprak Linux henteu ngagaduhan biaya lisénsi. Bisa jadi yén laptop Linux nujul kana a pasar husus, daék mayar leuwih, sarta yén pausahaan beroperasi dina produksi minor ngajalankeun.

Acer Extensa. Nice Ultrabook sareng Linux

Pribadi, abdi bogoh ka model ieu, sarta kuring nempatkeun eta kahiji salaku pilihan pangalusna, teu ngan kusabab desain na. Boga a neuteup leres pisan naon ngingetkeun urang kana laptop kaulinan tapi nganggo Linux. laptop ieu ti beuratna 3 kg kira-kira, eta boga hardware pisan santun pikeun maranéhanana pamaké anu hayang meunang nu leuwih seueur tina eta. Masih, anjeun tiasa meuli kalawan harga mirah, nu fits paling budgets pikeun laptop ciri ieu. Model anu Acer Éta ngabayangkeun merek sapertos Asus atanapi Samsung kalayan laptop Linux anu saé ieu.

processor na kuat Sareng henteu aya masalah dina hal konektipitas, sabab éta ngagaduhan palabuhan penting sareng jasa jinis Bluetooth anu ngamungkinkeun urang masangkeun alat tanpa masalah. Laju anu SSD + HDD tina Acer Nitro 5 nampilkeun ka urang saé pisan pikeun nyerat sareng maca. Ogé kami boga garansi dua taunbantuan Spanyol kalawan merek ieu.

Oh jeung... Dibuka dina 10 detik 🙂

Upami anjeun henteu paduli pisan ngeunaan OS sapertos gaduh ultrabook anu saé tingali di dieu.

Acer Predator Helios. Aya nu leuwih kuat

Laptop sejen tina merek sareng Linux. Sigana yén jenis ieu merek anu pangheulana mertimbangkeun sistem operasi ieu, sami kajadian sareng merek BQ sareng telepon. Tapi neraskeun garis Acer Predator ieu, tanpa ragu nangtung kaluar pikeun hardware naon salahna. Otonomi na cukup tapi teu luar biasa, bisa ngahontal 5 jam lamun dipaké kalawan kacaangan layar normal. Dina tingkat umum boga a kinerja pohara alus sakumaha anu kasebut kuat. Hal anu urang tingali dina pagelaranana tapi ogé dina ciri téknisna.

Ngeunaan panggunaanana, urang tiasa dianggo dina sadinten-dinten atanapi damel, ogé pikeun mahasiswa, nonton pilem sareng televisi upami diperyogikeun, atanapi ogé maén upami éta sanés salah sahiji kaulinan vidéo anu nungtut seueur sumber tina laptop urang, saprak sakumaha Kami geus ngomong lamun gagal bit dina hiji sisi ieu kartu grafik, nu sanajan teu goréng teu pangkuatna dina pasaran (a Nvidia RTX 3060 6GB). Faktor ieu ngajadikeun eta boga a harga rada leuwih affordable pikeun laptop kaulinan, tur éta salah sahiji ti saeutik pilihan dina anggaran normal pikeun maranéhanana anu tempo hiji laptop Ubuntu, atawa anu teu hayang mimitian ku eta. Upami anjeun mundur, modélna hadir sareng supir Windows upami anjeun hoyong masang sistem anu sanés.

Asus ROG 17 inci. High tungtung hésé manggihan

Asus narékahan ku masihan para peminat Linux laptop anu aranjeunna tiasa karasaeun sorangan. ROG Strix. Sistem operasi ampir sami sareng versi Windows anu kaluar dina Januari., kaasup layar hiji-sapotong nu dasarna fits laptop 17 inci kalawan awak 15 inci. Tapi tinimbang ngabogaan software Microsoft, Asus ROG gaduh Linux.

Nyaéta malah langkung mirah ti versi Windows mun anjeun daptar spésifikasi tech, kalawan a prosésor inti i7, a layar 1080p - anu henteu taktil - Memori 16 GB RAM y 1TBGB of Solid State Storage (SSD).

Hanjakalna di Amazon Spanyol biasana henteu seueur unit sareng dijual gancang, janten upami tawaran henteu sayogi kami nyarankeun ngaktipkeun panggeuing 😉

Pilihan konfigurasina rada béda, janten hayu urang bahas:

  • Asus nawiskeun varian Windows langkung mirah sareng 8GB RAM, modél nganggo prosésor Core i5 sareng hiji sareng Ryzen. Kalayan Linux, 8GB RAM mangrupikeun hiji-hijina pilihan.
  • Pindah jauh tina modél Linux dasar bakal ngajantenkeun anjeun sakedik neundeun sareng layar rampa kalayan résolusi 3200 × 1800 kanggo 1200 euro.. Teu aya deui jalan pikeun milarian jalan tengah, ngan ukur pikeun layar atanapi panyimpenan, teu sapertos varian Windows.
  • Pamaké Linux tiasa kéngingkeun modél Core i7-5500U kalayan panyimpenan 256GB pikeun $ 900., jeung maranéhna bisa balik nepi ka 512 GB gudang pikeun hal nu leuwih. Pamaké Windows ngan bisa meunang pilihan 256 jeung 500 GB, sarta ngan ngaliwatan toko Microsoft, dimana eta bakal ngarugikeun saeutik leuwih.

Asus parantos maén sareng notebook Linux sateuacana, bahkan ngarilis vérsi notebook Linux VX5 basis Ubuntu sateuacana. Sakedap, sigana proyekna gagal, tapi ayeuna brand ieu némbongkeun hiji komitmen malah leuwih gede pikeun Linux, kalayan rupa-rupa konfigurasi VX5 sareng versi Ubuntu na leuwih mantap Sistim portabel M3800. Salaku tambahan, perusahaan ogé nyayogikeun petunjuk anu jelas ngeunaan cara ngecas sebaran séjén Linux, sapertos Fedora atanapi Debian.

Anekdot saeutikNalika pangguna Linux salawasna tiasa masang sistem operasina dina alat Windows mana waé, éta pajeulit Windows 10, nalika Microsoft pindah ka UEFI Secure Boot System. Pamaké masih gaduh pilihan pikeun nganonaktipkeun UEFI dina Windows 10, tapi éta tiasa waé henteu sadayana Windows 10 alat, berpotensi nyieun leuwih headaches pikeun distribusi Linux Ubuntu nu teu ngarojong UEFI.

Kalayan kecap séjén, Kadé pamaké boga pilihan hardware kalawan Linux Ubuntu dipasang ti mimiti. Kanyataan yén teu aya biaya Windows ayeuna mangrupikeun saréat pikeun peminat Linux.

Pilihan Chromebook

nu Chromebooks Éta mangrupikeun komputer pribadi anu tiasa dianggo sareng sistem operasi Google Chrome OS. Tambih Deui, tiasa dirobih janten laptop Linux murah gampang pisan. Chrome OS dasarna parantos janten Linux desktop anu dirobih kalawan panganteur béda, janten sistem operasi Chromebook parantos ngadukung Linux. Anjeun tiasa masang sistem desktop Linux tradisional sareng Chrome OS, sareng nganggo panggerak hardware anu sami sareng Chromebook, janten hardware kedah dianggo sampurna.

Langkung seueur ngeunaan Chromebook di Artikel ieu.

Masalah nganggo Chromebook salaku PC Linux nyaéta Chromebook henteu leres-leres dirancang pikeun éta. Aranjeunna gaduh sakedik panyimpen sareng dirancang pikeun sistem anu hampang pikeun nyambung ka Internét. Éta henteu idéal upami anjeun hoyong nganggo sababaraha sistem virtual sareng nyusun file kode dina waktos anu sami. Sanaos kitu, hargana langkung mirah tibatan laptop anu dikhususkeun pikeun sistem Linux. Upami anjeun ngan ukur hoyong alat anu alit sareng murah anu nganggo Ubuntu, Chromebook tiasa janten anu anjeun peryogikeun.

Meuli laptop Linux Ubuntu pikeun nyegah masalah

Pikeun anjeun anu parantos hirup di handapeun batu pikeun taun ka tukang, jalma-jalma Microsoft parantos ngadamel tipu daya sakedik anu nyarioskeun ka pabrik komputer yén, pikeun disertipikasi Windows 10, aranjeunna kedah ngaktipkeun sistem Boot Aman dina alat anjeun. .

Pikeun masang Linux anjeun kedah lebetkeun Setélan UEFI sareng mareuman Boot Aman, sateuacan anjeun tiasa masang distribusi anu anjeun pikahoyong. prosés ieu malah geus dipigawé leuwih hese pikeun pamaké biasa Anjeun hoyong nganggo Linux.

Sababaraha panginten henteu acan nyobian Linux sabab éta sistem operasi agnostik. Sababaraha nganggo Windows ngan kusabab tétéla yén éta dipasang dina komputer anu aranjeunna mésér, sareng ideu saderhana pikeun masang sistem operasi anu sanés henteu aya dina pikiran.

Sareng kumaha upami anjeun hoyong nyobian Linux tapi henteu cukup yakin pikeun masangna sorangan?

Hal kahiji anjeun bisa ngalakukeun nyaéta ngundeur distribusi jeung kaduruk ka DVD. Upami anjeun teu yakin versi Linux anu mana anu kedah dipilih, cobian milarian daptar distribusi populér anu tiasa dianggo pikeun anjeun, atanapi cobian sababaraha.

Pamaké Linux anu anyar masih bakal langkung aman nyobian distribusi anu pang populerna sapertos Ubuntu atanapi linux mint, jeung, pikeun pamaké Windows, bakal salawasna aya Zorin.

Leungit, kaharti yén ideu pikeun ngaunduh distribusi sareng nyalin kana disk atanapi USB tiasa seueur pisan pikeun sabagian. Tapi éta sanés alesan pikeun ngaluarkeun Linux. Alternatipna nyaéta perusahaan anu ngamungkinkeun anjeun mésér distribusi Linux sapertos dina DVD atanapi USB.. Jeung, sakumaha geus kami ngomong, Anjeun malah tiasa mésér laptop sareng Linux anu tos dipasang.

Naha mésér laptop Linux?

laptop linux

Upami anjeun parantos nengetan statistik pasar sistem operasi desktop, anjeun panginten terang éta Linux dina 1%, sareng sigana henteu ngalih ti dinya.

Éta underrepresentation dramatis, tangtu, alatan kanyataan yén Linux gratis. Beda sareng Microsoft, contona, anu ngajaga akun ati-ati unggal salinan anu disebarkeun Windows, Linux henteu ngagaduhan unit cacah vendor; pamaké saukur ngundeur, babagi, jeung ngarasakeun open source sistem operasi maranéhna pikeun kapuasan maranéhanana tanpa tutugan resmi.

Tina sudut pandang fungsional, anu tiasa dianggo tanpa masalah pikeun pangguna. Masalahna nyaéta, éta ngagampangkeun teuing pikeun ngical paralatan parangkat lunak sareng parangkat lunak, produsén supir alat, sareng sagala rupa kritik pikeun ngaleutikan Linux tina sudut pandang pasar. Éta, kahareupna ngajadikeun eta kurang kamungkinan yén software anyar bakal diadaptasi pikeun Linux Ubuntu, contona, atawa supir konci bakal dijieun pikeun sistem operasi éta; pondokna, éta ngalambatkeun kamekaran Linux.

Naon anu tiasa dilakukeun pikeun ngalereskeunana? Upami anjeun parantos nganggo Linux, anjeun tiasa ngenalkeun éta dina jaringan. Aya halaman anu gaduh counter "Kami langkung ti 1%" tina Linux, sapertos DudaLibre, anu ngabuktikeun yén sistem operasi langkung seueur dianggo tibatan survey standar.

Upami anjeun hoyong ngabantosan nunjukkeun nilai pasar Linux, waktos salajengna anjeun aya di pasar sareng milarian alat énggal pikeun bisnis anjeun atanapi proyék pribadi anjeun, mésér distribusi tos dipasang. Henteu ngan éta bakal nyalametkeun anjeun tina kudu masang éta, tapi anjeun bakal yakin yén éta jalan, kalayan dukungan upami aya kajadian anu teu disangka-sangka. Malah leuwih hadé, pameseran Anjeun bakal kaasup kana data pasar ulikan salajengna, saprak seller bakal ngalakukeun rekening, tur anjeun bakal mantuan sistem operasi pohara alus pikeun dipikawanoh salaku pantes.

Kumaha pormat laptop nganggo Linux

Ngaformat laptop nganggo Linux mangrupikeun tugas anu saderhana pikeun pangguna canggih, tapi panginten henteu gampang pisan pikeun pangguna anu langkung énggal. Pikeun ngahontal ieu, urang ngan ukur kedah nuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  1. Hal kahiji anu urang kedah laksanakeun nyaéta kéngingkeun ISO tina sistem operasi anu dipikahoyong. Urang tiasa milih sistem anu sami anu dipasang sacara standar atanapi anu sanés.
  2. Salajengna, urang kedah nyiptakeun anu katelah LiveUSB, nyaéta, pamasangan USB atanapi dimana urang tiasa nguji sistem operasi tanpa bahaya ngaganggu pamasangan asli urang. Pikeun ieu urang tiasa nganggo alat sapertos UNetBootin atanapi alat sapertos Startup Disk Creator, anu kadua sayogi dina repositori resmi seueur distribusi Linux sareng anu paling disarankeun. Upami urang ngalakukeun tina Windows, urang tiasa nganggo alat sapertos Rufus.
  3. Dina lengkah saterusna urang nempatkeun pendrive urang dina port USB. Upami urang hoyong, urang tiasa pormatna nganggo alat sapertos GParted.
  4. Kami muka parangkat lunak anu kami pilih pikeun nyiptakeun LiveUSB. Léngkah-léngkah ieu ngajelaskeun kumaha cara ngalakukeunana sareng Startup Disk Creator.
  5. Dina bagian di luhur, urang milih ISO pikeun dipasang. Di handap, pendrive anu dituju.
  6. Urang klik "Jieun Startup Disc", atawa "Jieun ngamimitian disk" lamun boga eta dina basa Spanyol.
  7. Kami ngantosan prosésna réngsé, anu bakal nyandak sababaraha menit.
  8. Salajengna, urang balikan deui komputer tur mimitian ti USB. Upami éta henteu otomatis ngamimitian tina pendrive urang, urang kedah ngabalikan deui sareng pencét tombol fungsi (Fn) F12 pikeun milih boot drive. Upami ieu henteu tiasa dianggo, urang lebetkeun BIOS sareng robih urutan boot supados USB sateuacan hard disk (Floppy).
  9. Ayeuna éta ngan ukur masang sistem operasi. Anu bakal urang tingali dina layar bakal gumantung kana jinis pamasangan, sabab aya sababaraha sapertos Ubiquity (anu dianggo ku Ubuntu) atanapi Calamares. Dasarna, urang kedah milih basa, nunjukkeun upami urang hoyong pasang parangkat lunak pihak katilu, pilih jinis pamasangan, diantarana urang gaduh kamungkinan ngagunakeun sadayana disk atanapi ngadamel partisi, pilih nagara, nami pangguna sareng kecap konci sareng ngantosan. .
  10. Tungtungna, nalika ditaros, urang ngabalikan deui komputer, tanpa hilap ngahapus pendrive supados henteu ngamimitian deui.

Naha Windows tiasa dipasang dina laptop nganggo Linux?

laptop linux

Pasti. Upami mungkin. Sareng, khususna saprak peluncuran Windows 8, sistem operasi masang panggerak anu dipikabutuh tina pembaruan parangkat lunak sareng sadaya hardware kedah jalanna tanpa masalah, sanaos éta téori. Dina prakna, urang bisa manggihan yén aya port nu teu jalan sakumaha urang nyangka, nu salah sahiji anu ngabalukarkeun paling masalah sareng HDMI; Biasana saatos masang sistem operasi anu béda ti anu asalna ti pabrik, sareng sadaya parangkat lunak sareng supir sacara standar, urang henteu tiasa nyambungkeun laptop urang ka monitor éksternal ku cara ieu.

Sistem pikeun ngalakukeunana bakal rupa-rupa gumantung kana laptop anu kami gaduh, tapi dasarna nyaéta kieu:

  1. Upami diperlukeun, lebetkeun BIOS sareng robih jinis antarmuka (UEFI, EFI, Warisan, jsb).
  2. Kami ngenalkeun DVD kami sareng Windows. Pilihan anu sanés nyaéta nyiptakeun USB pamasangan, dimana urang tiasa nganggo alat sapertos Rufus o WinToFlash.
  3. Urang mimitian ti Unit instalasi urang. Komputer umumna dikonpigurasikeun pikeun boot tina DVD heula teras tina hard drive, janten upami urang hoyong masang Windows tina DVD, éta kedah langsung boot. Upami urang hoyong masang sistem tina USB, ti mios urang kedah ngarobih urutan boot. Aya ogé laptop anu ngamungkinkeun urang milih dimana ngamimitian nalika urang ngahurungkeun komputer ku mencét tombol fungsi, sapertos (Fn) F12.
  4. Anjog ka bagian dina jenis pamasangan, urang milih pilihan "Hal sejenna" tur mupus sakabeh partitions dina hard drive. Upami urang hoyong, urang nyiptakeun partisi anu diperyogikeun.
  5. Urang ngamimitian pamasangan sareng turutan petunjuk anu muncul dina layar.
  6. Sakali pamasangan parantos réngsé, penting pikeun pariksa apdet, sabab panggerak pikeun alat kami bakal dipasang ti dinya.

Merk Laptop Linux pangalusna

Slimbook

Slimbook mangrupikeun perusahaan anu parantos nampi seueur popularitas pikeun nawiskeun komputer nganggo sistem operasi Linux anu dipasang sacara standar. Tapi, teu saperti naon merek sejen nawiskeun, Slimbook boga di katalog na sagala jinis komputer, kayaning sababaraha leuwih kuat pikeun pamekar atawa profésional sarta séjén kalawan komponén rada wijaksana pikeun pamakéan imah. tim maranéhanana aranjeunna biasana nawiskeun desain anu saé, janten kedah dipertimbangkeun upami urang milarian komputer nganggo Linux naon waé anu diperyogikeun.

System76

System76 mangrupikeun merek penting dina dunya Linux, sabagian sabab nawiskeun kami sistem operasi sorangan: éta Pop! _OS dumasar kana Ubuntu. Salaku tambahan, éta ogé ngadamel sareng ngical laptop anu saé, sadayana nganggo komponén canggih sedeng sareng seueur di antarana nganggo sistem operasi Linux. Dina katalogna urang bakal mendakan sagala jinis komputer, sapertos desktop, laptop sareng mini, sareng aranjeunna ogé tanggung jawab pikeun parangkat lunak penting sapertos Manajer firmware nu bakal manggihan tur masang sagala firmware husus pikeun alat urang.

vant

Vant mangrupikeun merek komputer sanés anu parantos mutuskeun bet dina Linux. Anu dominan dina katalogna nyaéta komputer kalayan a Ubuntu LTS dipasang sacara standar tapi, sakapeung, aranjeunna nawiskeun ogé kami kamungkinan kaasup versi panganyarna tina sistem operasi. Beda sareng merek sanés anu ngan ukur nawiskeun komputer Linux nganggo komponén canggih, Vant ogé nawiskeun alat anu langkung wijaksana, janten kedah diperhatoskeun upami urang hoyong mésér komputer Linux naon waé anu bakal kami gunakeun. .

tuksedo

Tuxedo mangrupikeun merek anu populer pisan di Linux pikeun ngadamel sareng ngajual komputer anu dilengkepan sistem operasi kernel Linus Torvalds. Dina katalog na urang manggihan sagala jinis komputer, tapi lolobana kaasup komponén canggih atanapi aranjeunna dirancang kalayan pamekar dina pikiran. Aranjeunna nembe ngumumkeun dina Fokus Kubuntu, komputer anu diciptakeun babarengan sareng pamekar Kubuntu pikeun nawiskeun pangalaman pangguna anu pangsaéna nalika damel sareng versi KDE tina sistem operasi Canonical.

kacindekan

Pikeun pangguna Linux, aya rupa-rupa laptop anu disayogikeun sareng sistem operasi anu anjeun pikahoyong tos dipasang. Maksudna Anjeun teu kedah milarian supir anu dianggo pikeun anjeun atanapi ngulik setélan komputer anjeun, Anjeun tiasa mésér notebook sareng Linux tos dipasang ti pabrik. Sanaos kitu, pikeun anjeun anu hoyong teras-terasan masang Linux nyalira, Anjeun salawasna bisa meuli laptop Ubuntu Certified. Ubuntu gaduh daptar sadaya komputer, kalebet laptop, anu parantos nampi kapercayaan"Ubuntu Certified", anu hartosna aranjeunna tiasa nganggo Linux tanpa anjeun kedah ngarobih aranjeunna.

Pikeun anjeun anu hoyong duanana sistem operasi, kuring nyarankeun anjeun diajar kumaha ngagunakeun sareng masang sistem boot ganda Windows 8 sareng Linux. Ku kituna, anjeun bakal boga masalah nyobian eta kusabab Boot Aman. Panginten langkung saé diajar kumaha masang Linux dina komputer Windows 8.


Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

1 koméntar dina «laptop Linux. Anu mana anu badé digaleuh?”

  1. Sadayana anu kuring kabaca pisan pikaresepeun sareng mangpaat pisan.
    Hatur nuhun pisan pikeun ngabagi inpormasi anu berharga sapertos kitu.

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.