Portabel pikeun programming

Ngalakukeun padamelan pemrograman janten langkung seueur kasempetan padamelan anu saé. Kalolobaan eusi nu urang meakeun, naha keur hiburan atawa pikeun digawé, sadia ngaliwatan sababaraha jenis software, jeung software nu dijieun ku programming. Sanajan urang bisa ngalakukeun hal eta dina komputer desktop, atawa malah tablet (Kuring moal nyarankeun eta), Jigana pilihan pangalusna nyaéta ngalakukeun hal eta dina portabel pikeun program anu urang tiasa dianggo dimana waé.

Milih laptop anu saé pikeun diprogram tiasa janten tugas anu saderhana. Sabagéan, éta sapertos milih laptop anu sanés tapi, ogé sapertos nalika urang mésér komputer sanés, urang kedah pastikeun Anjeun masang komponén perlu supados tiasa dianggo pikeun tujuan urang. Dina tulisan ieu kami bakal nyarioskeun ka anjeun sadayana anu anjeun kedah terang upami anjeun ngarencanakeun mésér laptop pikeun program.

Laptop pangalusna pikeun programming

custom laptop configurator

Apple MacBook Pro

Upami Anjeun keur néangan pikeun tim saimbang, Apple mangrupakeun alungan aman. MacBook Pro anjeun gaduh a 13 ″ tampilan rétina nu nawarkeun kami hiji gambar ampir unbeatable dina kaayaan naon baé jeung paduli karya atawa eusi nu urang hoyong ningali dina eta. Di sisi anu sanésna, éta nawiskeun kami sajumlah dugi ka 10 jam, anu luar biasa upami urang ngémutan yén éta mangrupikeun tim anu nawiskeun kinerja anu saé.

Di jero, MacBook Pro kalebet prosésor Apple M1 anu ayeuna mangrupikeun anu pangsaéna pikeun sagala jinis padamelan, kalebet program. maranéhanana 8GB RAM sareng hard drive 256GB SSD dina versi anu paling dasar, sareng sistem operasi macOS, ngajamin yén sadaya anu urang laksanakeun bakal dilakukeun ku cara anu cair, stabil sareng, naha henteu nyarios, kalayan daya tarik visual anu hébat.

Tangtosna, laptop anu saé tina merek sapertos kieu gaduh hargana, sareng sanés anu murah: urang tiasa kéngingkeun sakitar € 1350.

Dell XPS 13 9370 Notebook

laptop Dell Ieu komputer hébat, tapi teu kusabab ukuranana, tapi kusabab kinerja na. Layar 13.3 inci na nawiskeun resolusi 1920 × 1080 piksel, anu disarankeun upami urang hoyong damel ningali langkung seueur eusi. Janten éta sanés komputer ageung ogé, éta kusabab beuratna, saprak beuratna ngan 1.2kg. Di sisi anu sanés, éta nawiskeun otonomi anu saé, dugi ka 8 jam pamakean.

Di jero, laptop ieu ngagaduhan sababaraha 8GB RAM sarta SSD disk anu bakal mastikeun yén urang tiasa gaduh loba prosés kabuka tanpa sistem operasi, Windows 10 dina komputer ieu, sangsara teuing.

Tapi téknologi anu saé henteu murah sareng pikeun tiasa ngadamel komputer anu ipis sareng hampang ieu aranjeunna kedah investasi pisan dina R&D, anu hartosna upami urang hoyong nganggo éta kedah mayar hargana. langkung ti 1400 €.

ASUS ROG Zephyrus G

ASUS Rog Zephyrus G disebut-sebut salaku laptop kaulinan, anu sering hartosna kalebet komponén canggih. Dina hal ieu, urang boga komputer kalawan 14 inci layar HD lengkep nu urang bakal ningali sagalana dina kualitas alus. Tapi kauntungan tina komputer ieu henteu ngan ukur dina layar. Pangalusna aya di jero.

ASUS ieu didamel ku prosésor AMD Ryzen 7 nu outperforms sarimbag Intel na. Di sisi anu sanésna, éta kalebet ngeunaan 16GB RAM sareng hard drive SSD (dina hal ieu 1TB) anu bakal ngajantenkeun sadayana anu urang laksanakeun sampurna.

Komputer asalna tanpa sistem operasi, anu nyumbang kana harga anu langkung handap tibatan anu anjeun ngarepkeun.

Huawei D15 MateBook

Lamun Anjeun keur pilari komputer alus pikeun program atawa ngalakukeun sagala tugas séjén tanpa méakkeun loba duit, Anjeun museurkeun katingal a Huawei MateBook D 15. Cai mibanda sagalana, jeung sagalana nu ngawengku, nu teu saeutik. , Ieu nawiskeun eta pikeun harga ti kirang ti € 600.

Pikeun ngamimitian, urang nyarioskeun ngeunaan komputer 15.6 inci, ukuran standar anu ogé ageung. Pikeun neruskeun, kaasup processor a AMD Ryzen 5 nu ngaronjatkeun dina sarimbag Intel sarta anu bakal mastikeun yén sagalana bakal muka dina speed leuwih ti ditarima. Dina laju éta, hard drive SSD ogé bakal nyumbang, 256GB dina hal ieu. Paket komponén utama pikeun pagelaran réngsé ku kira-kira 8GB RAM anu bakal mastikeun yén urang tiasa gaduh sababaraha prosés kabuka tanpa sistem operasi Windows sangsara teuing.

Tapi nalika kami nyarios yén éta ngagaduhan sadayana, kami ngalakukeun éta kusabab éta ogé asesoris anu kaasup kana iket sapertos headphone Freebuds 3, ransel sareng beurit nirkabel anu bakal ngabantosan urang langkung produktif upami urang henteu nanganan panel toél. Lengkep, leres? Karunya yén pak ieu henteu sayogi sareng ayeuna dijual nyalira.

Microsoft Surface Book 3

Microsoft's Surface mangrupikeun salah sahiji alat anu pangsaéna anu urang tiasa mésér upami urang hoyong nganggo sistem operasi Windows. Éta mangrupikeun laptop perusahaan sorangan sareng, kumaha upami henteu, aranjeunna nganggo sistem operasi Windows anu dipasang sacara standar. Naon deui, éta ngeunaan convertibles, anu hartosna urang tiasa dianggo salaku komputer atanapi salaku tablet.

Di jero, maranéhna 8GB RAM sareng hard drive SSD, 256GB dina hal ieu, aranjeunna bakal assure yén urang tiasa dianggo sampurna dina paling skenario, tapi processor i5, tanpa keur pilihan awon, bakal nyieun urang kudu boga kasabaran saeutik lamun, contona, muka sababaraha aplikasi.

Nyandak kana akun yén ieu téh convertible sarta yén éta téh hardware resmi Microsoft, hargana teu saluhur sigana, tapi teu keur sakabeh kantong.

Fitur tina laptop pikeun programming

laptop pangalusna pikeun program

Kualitas layar

Lamun urang bade nganggo komputer pikeun digawé, sarta programming tiasa tur mangrupakeun pakasaban, eta sia nengetan layar na. Urang bakal nyéépkeun sababaraha jam sadinten pikeun ningali éta, janten pantes yén éta mangrupikeun layar kalayan definisi anu saé supados urang henteu kedah nyaring panon urang. Salaku tambahan, résolusi anu saé ogé bakal ngamungkinkeun urang, salian ningali hal anu langkung jelas, ningali langkung seueur eusi dina layar. Ku sabab eta, disarankeun pikeun milih laptop anu layarna HD lengkep, nyaeta, kalawan resolusi minimum 1920 × 1080 piksel.

A panel alus oge penting. Sabisana, leuwih sae pikeun ningali sorangan gambar anu tiasa ditingalikeun, tapi upami ieu sanés kamungkinan, urang kedah ngémutan kacaangan maksimum eta bisa nembongkeun (nits), ku kituna urang nu mutuskeun sabaraha kacaangan urang hayang teu layar biasa. Ogé, hal anu sanés anu kuring nyarankeun nyaéta yén laptop anu urang badé mésér ngagaduhan layar ti produsén anu kasohor di dunya; Upami urang ngagaleuh anu kualitasna goréng, kamungkinan aya bocor cahaya atanapi bahkan bagian "kaduruk", anu tiasa janten masalah gumantung kana tugas anu urang laksanakeun.

Ogé patali jeung layar nyaéta layar tambahan, nyaéta, yén urang tiasa nyambungkeun laptop urang ka monitor séjén pikeun némbongkeun leuwih aktipitas. Sababaraha anjeun panginten panginten henteu peryogi upami naon anu urang laksanakeun nalika program nyaéta nyerat téks, tapi ieu ngan ukur satengah leres. Urang tiasa nyerat "téks" ieu dina langkung ti hiji jandela, teu kedah disebatkeun yén urang peryogi monitor tambahan pikeun tiasa nilik padamelan anu urang lakukeun.

Kanyamanan keyboard

Mimitina, anjeun moal tiasa ngaprogram tanpa nyerat. Ku alatan éta, salah sahiji alat atawa komponén pangpentingna anu urang kudu mertimbangkeun nyaéta keyboard laptop. Pribadi, Jigana teh perenah keyboard nyaman rada subjektif. Pamaén resep kibor kalayan konci anu langkung luhur sareng langkung hese, tapi program henteu maén. Pikeun kuring, saprak kuring diusahakeun a keyboard jeung kenop low, éta kanyamanan dina keyboard anu kenop boga minimum perjalanan ambéh maranéhanana aya bewara yen kami geus dipencet aranjeunna, nu ogé bakal kaasup noticing a janggol leutik sarta sora; Kuring geus diusahakeun sababaraha kibor jadi sepi tur ipis yén maranéhanana éta ampir kawas ngetik dina tablet, teu dianjurkeun.

Sakumaha biasa, cara anu pangsaéna pikeun milih keyboard nyaéta pikeun nguji éta sacara fisik, tapi upami ieu henteu mungkin, kuring bakal milih komputer tina merek anu cukup terkenal. Tangtosna, kuring bakal nampik komputer anu parantos kalebet sistem konci énggal anu ngajanjikeun urang bulan sareng tungtungna nampilkeun masalah sabab inovasi gagal aranjeunna, sahenteuna upami urang parantos ngupingkeun warta yén aya kagagalan. Hal anu langkung saé tibatan anu urang terang anu nawiskeun kinerja anu saé ti hal nu leuwih modern ngeunaan nu urang teu boga rujukan.

Memori RAM

program dina laptop

Sacara prinsip jeung dina téori, pikeun program teu perlu digawekeun dina komputer kalawan loba memori RAM. Tapi urang parantos terang yén téori mangrupikeun hiji hal sareng prakték anu sanés. Lamun urang mikir yén nulis urang bakal boga 4GB RAM ditinggalkeun leuwih, Jigana urang bakal nyieun kasalahan sabab memori anu sarua ogé kudu mindahkeun sistem operasi. Salaku tambahan sareng sakumaha anu parantos kami sebutkeun dina tulisan ieu, programming bisa jadi leuwih ti nulis téks polos, sabab kamungkinan urang kedah nilik eusi aplikasi anu rada beurat sareng, pikeun langkung parah, lakukeun dina monitor éksternal.

Hal dianjurkeun lamun urang bade mésér komputer mana wae pikeun digawé nyaeta urang mimitian nempo pilihan tina 8GB RAM. Upami seuseueurna padamelan urang nyaéta nyerat "téks" ieu, urang bakal ngalakukeunana gancang sareng lancar sareng urang ngan ukur bakal perhatikeun yén éta rada sangsara upami urang ogé kedah ngalakukeun tugas ngedit (video sareng musik), hal anu sigana urang bakal. pernah peryogi. Urang ngan ukur terang padamelan anu bakal urang laksanakeun sareng upami urang peryogi anu langkung ageung tibatan 8GB RAM.

SSD

Hard drive tina laptop pikeun program henteu kedah janten salah sahiji titik anu ngajantenkeun urang milih hiji modél atanapi anu sanés, tapi hal anu penting kedah dipedar: drive SSD aranjeunna nawiskeun laju maca / nyerat anu langkung luhur tibatan cakram HDD. Ieu ngandung harti yén praktis sagalana urang ngalakukeun bakal dipigawé leuwih gancang, utamana muka program (sanajan processor ogé boga hal ngomong pikeun ieu) atawa file badag.

Tanpa ragu, saprak kuring geus diusahakeun komputer kalawan SSD drive, Abdi nyarankeun ngagunakeun komputer kalawan drive ieu. The bédana kinerja anu considerableKu alatan éta, sakali panghalang psikologis tina harga pangluhurna geus nungkulan, abdi yakin yén urang bakal mangtaun efisiensi, sarta ogé dina sababaraha kaséhatan.

Grafik

laptop pikeun program

Mimitina, kartu grafik tina laptop pikeun program éta tiasa saha waé. Upami urang badé nyerat téks polos dina parangkat lunak jinis ieu, cekap pikeun urang gaduh kartu anu ngamungkinkeun urang ningali naon anu urang tulis, nyaéta, sadayana anu aya dina pasaran. Tapi, sakumaha urang geus disebutkeun sababaraha kali dina artikel ieu, nulis mangrupa bagian penting, tapi teu ngan hiji. Milih hiji grafik leuwih atawa kurang kuat bakal gumantung kana naon urang ngalakukeun jeung naon anu diprogram, nyaeta, lamun urang bade program pikeun nyieun video kaulinan, urang bakal butuh grafik alus pikeun bisa nilik sakabeh eusi. Upami urang henteu peryogi anu khusus, urang tiasa hilap spésifikasi ieu.

Stabilitas

Henteu ngalaman masalah nalika damel penting pisan. Teu aya anu resep janten di tengah-tengah tugas sareng ningali pesen yén aya anu henteu ngaréspon atanapi ditutup teu disangka-sangka. Pikeun ngahindarkeun ieu, urang tiasa tumut kana akun sababaraha aspék, sapertos mésér komputer sareng komponén canggih (RAM, CPU sareng hard disk), tapi ogé milih sistem operasi anu langkung stabil sareng cair.

Pribadi, abdi bakal nyarankeun ngagunakeun komputer kalawan a Sistem operasi anu basisna Linux, diantarana urang gaduh seueur sareng lingkungan grafis anu dirarancang pikeun stabil sareng cair. Upami anjeun salah sahiji anu nganggap yén aranjeunna henteu cocog pisan atanapi sistem anu sesah, pilihan kadua kuring nyaéta macOS. Sakumaha anjeun tiasa nebak, kuring sanés kipas Windows anu ageung, sistem anu kuring ngan ukur nyarankeun upami komputer gaduh komponén anu kuat pisan sareng upami parangkat lunak anu badé dianggo ngan ukur sayogi pikeun sistem Microsoft.


Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.