Portabel pikeun ngedit pidéo

Aya seueur jalma anu, kusabab masalah padamelan, kedah bakti loba jam ngedit video. Pikeun tugas sapertos kieu, urang peryogi laptop anu nyumponan sababaraha sarat, janten di dieu kami bakal ngabantosan anjeun milih laptop pangalusna pikeun ngedit video.

Ieu sababaraha modél dibabawa pikeun éditan pidéo anu tiasa dipikaresep ku anjeun sareng supados tiasa ngalaksanakeun tugas ieu langkung saé unggal waktos:

Babandingan laptop pikeun ngedit video

Laptop pangsaéna pikeun ngédit pidéo

Apple MacBook Pro

MacBooks Pro baheulana mangrupikeun laptop pangsaéna pikeun ngédit pidéo. Modél ieu ngagaduhan a Ukuran layar 16 inci. Éta mangrupikeun tampilan Rétina, anu ogé gaduh téknologi True Tone. Pikeun prosésor, generasi kasalapan genep inti Intel Core i7 dianggo. Éta disarengan ku grafik Radeon Pro 5300M kalayan mémori pidéo 4 GB sareng Intel UHD Graphics 630 Graphics.

Laptop ieu nganggo panyimpen dina bentuk SSD, janten kami gaduh kacepetan anu saé dina hal operasi. Kapasitas 512 GB na. Laptop ogé ngagaduhan opat port thunderbolt 3 (USB-C), anu ngamungkinkeun urang gampang nyambungkeun alat atanapi périferal sanés. Tambih Deui, éta gaduh Touch Bar sareng Touch ID sayogi.

Ieu salah sahiji pilihan leuwih lengkep jeung efisien upami urang milarian laptop ngedit video ayeuna. Urang tiasa ngarepkeun kinerja anu saé sareng antarbeungeut anu ngajantenkeun pisan nyaman pikeun tiasa ngédit pidéo di jerona.

MSI Modern 14

MSI mangrupikeun merek anu urang terang laptop kaulinan, tapi aya ogé modél anu tiasa kami anggo pikeun ngédit pidéo. Laptop ieu ngagaduhan ukuran layar 14 inci, kalawan resolusi Full HD. Di jerona, prosesor Intel Core i7-1165G7 ngantosan urang. Salian ngabogaan 16 GB RAM, idéal pikeun ngalakonan sababaraha pancén dina waktos anu sareng.

Pikeun neundeun éta ngagunakeun a SSD kalawan kapasitas 512 GB. Grafik anu urang mendakan di jerona mangrupikeun grafis Intel terpadu. Anggo Windows 10 Home Plus salaku sistem operasi. Janten anjeun moal ngagaduhan masalah nalika ngagunakeun ieu msi laptop.

Éta pilihan anu saé kanggo anu milari laptop kanggo ngedit video. Éta gaduh prosesor anu kuat, kalayan kapasitas RAM anu saé sareng nganggo SSD anu seueur rohangan panyimpen. Eta sia tetep dina pikiran.

Medion Akoya

Katilu urang manggihan ieu Laptop 15,6 inci tina ukuran. Éta ogé gaduh résolusi FullHD. Di jerona kami mendakan prosésor Intel Core i5-1135G7, anu masihan kakuatan anu saé sareng kinerja anu saé sepanjang waktos, sampurna pikeun ngédit poto.

processor hadir kalawan 8 GB RAM. Sajaba ti éta, boga gudang nu nawarkeun 512 GB SSD, kombinasi idéal dina widang ieu, sabab méré loba spasi tur urang ogé boga operasi saum sareng cairan sepanjang waktos. Grafik anu dianggo nyaéta Intel Iris Xe.

Ieu dibere salaku laptop ngedit video anu murah tapi lengkep pisan jeung metot. layar alus, processor kuat sarta kombinasi alus gudang, nu ngajadikeun eta hiji pilihan metot di bagean pasar ieu.

Lenovo YOGA c920

Lenovo mangrupikeun merek laptop anu paling laris di dunya sareng aranjeunna gaduh rupa-rupa, dimana urang gaduh modél anu dipikaresep. Dina hal ieu kami mendakan laptop ieu, kalayan a Ukuran layar 13,9 inci, kalawan resolusi 4K. Éta tiasa dirobih, anu urang tiasa ngalipet dina hiji cara sareng nganggo layar toélna upami langkung saé pikeun urang.

Di jero urang mendakan a prosésor Intel Core I7-8550U, nu hadir kalawan 8GB RAM. Salaku tambahan, éta gaduh panyimpenan 512GB dina bentuk SSD. Éta hadir sareng Intel UHD Graphics. Padahal anjeun nganggo Windows 10 salaku sistem operasi anjeun dina hal ieu.

Éta mangrupikeun laptop ngedit pidéo anu langkung saderhana, tapi nu minuhan tipe ieu tugas kacida alusna. Janten upami anjeun henteu kedah ngédit pidéo sacara profésional, tapi éta mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun ku sababaraha frekuensi, éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun dipertimbangkeun dina hal ieu.

Jinis laptop pikeun ngedit pidéo 

Pikeun maranéhanana anu neangan laptop alus keur ngedit video, aranjeunna tiasa milih salah sahiji kelompok laptop ieu, dumasar kana kabutuhan masing-masing: 

Murah

Aya seueur merek sareng modél laptop murah nu bisa dipaké pikeun ngedit video, sahenteuna pikeun maranéhanana anu bakti diri kana téhnik ieu leuwih kalana atawa salaku amatir. Komputer ieu tiasa gaduh kisaran harga antara € 400 sareng € 600, sareng hardware anu langkung sederhana, sapertos Acer Aspire 5 sareng Swift 3, ASUS VivoBook, atanapi Lenovo IdeaPad Flex 5, sareng anu sanésna. 

Pikeun janten tim alus keur tugas ieu, anjeun teu kudu digolongkeun kana sababaraha kasalahan has sababaraha anu mikir yén hal pangpentingna nyaéta CPU. Salila prosés gawé sareng parangkat lunak ngedit pidéo sareng encoding, CPU mangrupikeun hal anu paling hese, janten anjeun kedah mikir langkung saé ngeunaan CPU anu kuat, sapertos a AMD Ryzen 5 o Intel Core i5 atawa leuwih luhur. Éta ogé penting pikeun gaduh 8-16GB RAM, layar anu langkung ageung sareng résolusi anu saé (≥15.6 ”sareng FullHD), sareng SSD (langkung saé upami kapasitasna ageung, sabab pidéo, khususna upami résolusi sareng kualitas anu langkung luhur. eta bakal butuh nepi loba spasi) nu moal ningkatkeun laju encoding, tapi bakal nyadiakeun agility gede. 

Pikeun ngedit pidéo 4K

Bisi anjeun hoyong laptop pikeun 4K ngedit video, anjeun peryogi laptop kalayan ciri anu langkung spésifik sareng kinerja anu langkung luhur tibatan anu sateuacana. Tim-tim ieu, supados aranjeunna nawiskeun prestasi anu saé, aranjeunna kedah ti 800 ka 1000 € kira-kira, jeung anjeun bisa milih pikeun parabot kaulinan anu fantastically tailored kana sarat diperlukeun. Contona, kawas Dell G5, Lenovo Legion, ASUS ROG, MSI GL, HP EliteBook, jsb. 

Jelas, pikeun ngédit pidéo 4K, anjeun peryogi a GPU nu ngarojong resolusi ieu sareng panel 4K pikeun ningali hasilna. Upami teu kitu, karakteristik alat tiasa sami sareng anu dijelaskeun dina bagian alat murah ...

Pikeun ngedit video profésional

Para pamakean profesional, anjeun tiasa ngagaleuh laptop ti € 1000 teras, kalayan prestasi anu luar biasa anu ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun padamelan anjeun kalayan efisiensi anu paling hébat bahkan éta mangrupikeun investasi anu awét pikeun perusahaan anjeun, tanpa éta luntur dina bursa munggaran sareng tiasa ngadukung malah software éditan generasi anyar. 

Dina kasus ieu, sababaraha model kaulinan anu adaptasi ogé kana ciri ieu ogé bisa jalan. Sanajan tim paling dianjurkeun bisa jadi Dell XPS na G5, éta MacBook Pro 16 ”, Alienware Area-51, Microsoft Surface Book 2, HP Spectre x360 sareng ZBook, Lenovo ThinkPad X1, ASUS ZenBook, MSI, jsb. Sadayana nganggo panél kualitas luhur, CPU anu kuat, GPU khusus berprestasi tinggi, sareng kapasitas mémori RAM sareng SSD anu saé. 

Pikeun ngédit pidéo GoPro

Pikeun ngedit video tina GoPro Teu perlu investasi sakumaha badag salaku parabot pikeun professional, tapi kudu boga sababaraha fitur perlu. Ieu dimimitian ku laptop kalawan layar alus kalawan resolusi luhur, CPU kuat, sarta RAM badag sarta kapasitas SSD. 

sababaraha gagasan tim anu bisa hormat ciri ieu bisa rupa-rupa ti model Dell XPS, ngaliwatan HP Envy na Zbook, Acer Predator Helios, Lenovo ThinkPad, sarta panjang jsb. 

Fitur anu kedah aya dina laptop pangsaéna pikeun ngédit pidéo

Upami urang ngarencanakeun mésér laptop pikeun ngédit pidéo, hal anu penting pikeun nengetan sababaraha aspék di jerona. Ku cara kieu, urang terang yén urang badé ngagaleuh barang anu kualitasna sareng éta bakal salawasna ngalaksanakeun anu pas pikeun tugas anu urang peryogikeun. Ieu mangrupikeun hal-hal anu kedah diperhatoskeun.

processor

Laptop anu kuat pikeun ngédit pidéo youtube

Prosesor penting pisan, urang peryogina janten kuat. Jang ngalampahkeun ieu, urang nempo model husus, speed jam na jeung jumlah threads palaksanaan. Data ieu ngamungkinkeun urang terang upami urang nuju sareng prosésor anu bakal masihan kinerja anu cocog pikeun ngedit pidéo.

Kalolobaan laptop di bagean ieu gaduh Intel Core i5 atawa laptop kalawan Core i7. Urang ogé bisa néangan model mibanda rentang chip AMD Ryzen 5 y AMD Ryzen 7, anu ogé bakal masihan prestasi anu saé dina hal ieu. Salaku urang geus ngomong, speed oge hal penting atawa ciri tina microprocessors.

Grafik

Kartu grafik NVIDIA anu paling umum di pasar, iwal laptop Apple. Sanajan dina kasus laptop pikeun ngedit video, urang bisa jadi leuwih kabetot dina kartu grafik dedicated, nu boga processor na memori sorangan tur ngamungkinkeun urang pikeun hadé ngatur karya dina tipe ieu situasi husus.

Upami urang milarian nami khusus dina rentang ieu, pilihan sapertos NVIDIA Quadro atanapi GeForce GTX, AMD FirePro atanapi Radeon aranjeunna pilihan alus mertimbangkeun. Aranjeunna bakal masihan kinerja anu dipikahoyong, ngamungkinkeun urang ngagunakeun aplikasi ngedit video tanpa masalah, salian tiasa ngajalankeun sababaraha dina waktos anu sami ku cara anu sederhana.

Ram

RAM dibere salaku penting dina hal ieu, nu urang kudu nungtut. Kusabab hal anu biasa dina kasus ieu nyaéta urang badé damel sareng sababaraha aplikasi dina waktos anu sami atanapi sareng file ageung. Janten urang peryogi RAM kalawan kapasitas cukup ku kituna ieu mungkin tanpa slowing turun laptop.

16 GB bakal jadi minimum dina hal ieuNganggap yén seueur program ngedit pidéo atanapi poto ieu ngémutan RAM laptop. Sanaos upami anjeun damel sareng pidéo dina 4K, sigana anjeun kedah unggah kana modél nganggo 32 GB. Pilihan anu paling pikaresepeun nyaéta unggal waktos gaduh laptop pikeun ngédit pidéo anu ngamungkinkeun anjeun pikeun dilegakeun RAM. Janten, upami diperyogikeun, anjeun tiasa ngalakukeunana tanpa masalah sareng ngahindarkeun masalah kinerja.

hard disk

Ieu mangrupikeun masalah anu kompleks pikeun seueur pangguna. Hal anu normal nyaéta yén aplikasi-aplikasi ieu nyéépkeun rohangan anu ageung atanapi yén file anu kami damel beurat. Janten urang kedah gaduh rohangan panyimpen anu cekap dina hard drive. Di sisi anu sanésna, urang ogé peryogi operasi janten gancang sareng lancar. Ku kituna éta perdebatan dawam dina kasus ieu, najan kami nyarankeun yén anjeun bet on a laptop kalawan SSD jeung loba kapasitas.

Tapi lamun anggaran mangrupa masalah, pangalusna alungan anjeun kasampak kombinasi SSD jeung HDD dina laptop ieu pikeun ngédit pidéo. Éta bakal masihan kami anu pangsaéna pikeun masing-masing, ngamungkinkeun urang gaduh prestasi anu saé, kalayan pangalaman panggunaan cairan, tapi tanpa kedah hariwang iraha waé ngeunaan rohangan panyimpen anu sayogi dina laptop dina waktos éta.

Ku cara kieu, urang bakal ngagunakeun SSD pikeun sistem operasi jeung aplikasi, dimana urang meunang pangalaman pamaké lemes jeung sagalana jalan hadé. Samentara HDD kami nganggo éta pikeun nyimpen sadaya file sareng file anu kami damel di aplikasi ieu. Kombinasi anu pangsaéna dina hal ieu, ngamungkinkeun anjeun pikeun maksimalkeun pungsi laptop ieu pikeun ngedit pidéo.

Layar (ukuran sareng résolusi)

laptop murah pikeun ngedit video

Salah sahiji komponén pangpentingna dina jenis notebook ngedit video ieu. Hésé milarian anu sampurna, tina segi ukuran, résolusi atanapi warna. Ieu mangrupikeun hal anu nyababkeun seueur pangguna mésér monitor éksternal, dimana aranjeunna damel, tibatan layar laptop anu dimaksud.

Ukuran gumantung kana unggal laptop, sanajan sahenteuna hiji Laptop 15,6 inci, pikeun digawé kalayan kanyamanan. Layar anu langkung ageung idéal, tanpa ragu, anu bakal ngamungkinkeun anjeun ningali detil langkung saé nalika damel sareng laptop. Résolusi ogé penting pisan dina hal ieu, sabab urang kedah damel dina cara anu saé. Pangrojong pikeun resolusi 4K mangrupikeun dasar dina hal ieu.

sanajan resolusi nu ngarojong bakal gumantung kana grafik gaduh laptop ieu. Janten grafik kualitas anu langkung kuat sareng langkung luhur bakal ngamungkinkeun urang kinerja anu langkung saé sareng dukungan pikeun résolusi anu langkung luhur. Janten urang kedah tumut kana akun nalika milih modél énggal dina hal ieu.

Upami anjeun badé mésér monitor éksternal, ukuranana bakal gumantung kana naon nu manggihan nyaman. Monitor mimitian ti 24 inci tiasa idéal pikeun ngedit video sareng poto. Sahenteuna, aranjeunna kedah gaduh résolusi QHD (2.560 x 1.440 titik).

Sora

Ngédit pidéo sanés tanpa kualitas sora. Dina hal ieu, urang bisa nempo yén unggal merek komputer bets on hal béda, boh dina hal sistem atawa software. Jadi rada hese pikeun ngabandingkeun. Anu penting pikeun urang dina hal ieu nyaéta éta sora téh alus sepanjang waktos, oge lamun urang make headphone.

Sora anu jelas anu ngamungkinkeun urang ngupingkeun sadayana sacara rinci sareng anu ngajantenkeun urang damel langkung gampang dina hal ieu, nalika urang kedah ngédit pidéo dina laptop. Anjeun tiasa maca komentar ti pembeli, pikeun nempo naha éta téh hiji hal anu ceuk laptop luyu atawa teu bener.

Otonomi

MacBook Pro pikeun ngedit video

Salah sahiji aspék anu sering urang konsultasi nalika mésér laptop nyaéta batré. Dina kasus laptop ngedit video, aya sababaraha hal anu kedah dipertimbangkeun. Henteu ngan ukur ukuran atanapi kapasitas batré anu jéntré nu dipikaresep ku urang. Sanaos éta mangrupikeun detil anu penting, kombinasi sareng prosésor mangrupikeun hal anu nyarioskeun ka urang naha éta bakal nawiskeun otonomi anu saé.

Prosesor anu langkung énggal sareng langkung kuat sering gaduh paningkatan anu ngamungkinkeun kinerja anu langkung saé, sareng konsumsi énergi handap. Janten aranjeunna ngamungkinkeun anjeun ngamangpaatkeun batré anu langkung alit, nyayogikeun otonomi anu saé. Jenis ieu rinci pisan boga pangaruh, sajaba ti maca ngeunaan pamadegan jalma anu geus meuli jeung dipaké, nu bisa méré data dipercaya.

Poténsial

Biasana sababaraha notebook dina bagean pasar ieu ageung atanapi gaduh beurat batan laptop rata. Ieu mangrupikeun hal anu sacara signifikan ngabatesan kamungkinan nyandak éta sareng anjeun dimana-mana. Hadé pisan mun konsultasi tipe ieu aspék, utamana beurat eta boga, lamun kudu salawasna mawa eta sareng anjeun.

Kabeneran aranjeunna geus mecenghul laptop thinner sareng kirang beurat, tanpa nyerah kauntungan. Sanaos ieu mangrupikeun konci, kinerja atanapi fitur henteu kedah dipasihkeun sabab laptopna langkung hampang, sabab éta mangrupikeun hal anu urang bakal leungit.

Palabuhan sareng konektipitas

Port laptop pikeun ngédit pidéo

Urang moal bisa poho ngeunaan jumlah port dina laptop ceuk. Unsur penting, sabab pasti urang kedah nyambungkeun sababaraha périferal atanapi monitor tambahan. Ku kituna hal anu penting pikeun mibanda cukup éntri pikeun ieu, ambéh maranéhanana ngidinan urang pikeun digawé sepanjang waktos.

Dina spésifikasi urang bisa manggihan salawasna sagalana ngeunaan eta, ngeunaan port nu ceuk laptop kudu ngédit video. Janten urang terang sateuacanna naon anu bakal diarepkeun sahingga milih anu cocog sareng anu urang pilari dumasar kana éta. Dina kasus ieu, éta hadé pikeun mibanda leuwih palabuhan anu leungit.

Sabaraha harga laptop pikeun ngedit pidéo upami anjeun ngédit dina:

Salah sahiji mamang anu hébat pikeun seueur pangguna nyaéta sabaraha biaya hiji laptop pikeun ngedit video. Aya bédana anu penting dina hal harga gumantung kana bagéan dimana urang milarian komputer. Ku sabab éta, éta gumantung pisan kana résolusi anu badé diédit:

  • HD: Éta mangrupikeun modél paling murah dina bagéan notebook pikeun ngedit pidéo. Dina hal ieu, anjeun tiasa mendakan seueur pilihan pikeun harga kirang ti 1.000 euro. Antara 600 jeung 900 euro aya rada sababaraha model cocog naon anu ditéang dina hal ieu.
  • FULL HD: Hiji lekukan di luhur, anu sigana mangrupikeun bagian anu paling lega upami anjeun milarian laptop pikeun ngedit pidéo. Hargana tiasa rupa-rupa antara 1.000 sareng 1.500 euro dina seueur kasus. Hal anu normal nyaéta kedah mayar sakitar 1.300 euro pikeun laptop anu saé dina hal ieu.
  • Laptop 4K: Model anu paling mahal, sanaos sakedik-saeutik harga di bagean ieu turun, anu dipiharep ku seueur. Gampangna kedah mayar sakitar 1.500 euro sareng kanggo laptop pikeun ngedit pidéo 4K.

Naha MacBook Pro langkung saé pikeun ngédit pidéo sareng poto?

Pasti dina leuwih ti hiji kasempetan anjeun geus ngadéngé éta a MacBook Pro mangrupakeun pilihan pangalusna anu aya di pasar pikeun ngédit pidéo sareng poto. Ieu sakitu legana leres, saprak éta laptop apal Éta disayogikeun salaku alat anu sampurna pikeun panyipta kontén, kalayan antarmuka sareng hatur nuhun kana fungsi anu aranjeunna nampilkeun.

Lila-lila, seueur pesaing anu muncul dina Windows, anu nyayogikeun kinerja anu saé sareng pilihan anu saé pikeun ngédit pidéo sareng poto. Jadina upami anjeun resep ngagunakeun Windows 10Kusabab éta langkung nyaman pikeun anjeun, aya pilihan anu saé dina bagéan pasar ieu.

MacBook Pros aranjeunna masih salah sahiji pilihan paling lengkep tur hadé dirancang pikeun tugas ieu. Aranjeunna kuat, kalawan layar alus tur panganteur nu mantuan kalawan tugas ieu, salian ti lampu, nu undoubtedly jelas mempermudah pamakéan maranéhanana dina sagala rupa kaayaan béda.


Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.