Portabel pikeun digawé

Abdi henteu mendakan bubuk mesiu upami kuring nyarios yén aya rébuan padamelan atanapi padagangan. Loba di antarana anu dipigawé dina pindah, loading atanapi unloading atanapi bringing tapas kana tabel diner ', tapi aya ogé pakasaban séjén dimana naon urang bade mindahkeun paling ramo urang. Kuring ngawangkong ngeunaan eta jobs nu urang bakal gumantung kana a laptop pikeun digawé, sareng komputer anu pangsaéna bakal gumantung kana tugas anu bakal urang laksanakeun.

Pagawean anu dilakukeun ku komputer ogé seueur. Dina sababaraha di antarana urang ngan kudu nulis téks, nu "ampir" sagala parabot patut urang, tapi di batur urang bakal butuh komponén leuwih kuat, kayaning nu urang kudu ngalakukeun ngedit multimédia. Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun sagalana naon anu anjeun kedah terang pikeun milih laptop anu pangsaéna pikeun dianggo, nu urang ogé bakal kaasup informasi pikeun siswa, nu tipe séjén karya.

Laptop pangalusna pikeun Gawé

custom laptop configurator

Apple MacBook Pro

MacBook Pro Apple mangrupikeun salah sahiji laptop kerja anu dipikaresep pikeun seueur pangguna. Ieu mangrupikeun komputer sareng prosésor i5 anu sampurna bakal mindahkeun sistem operasi macOS perusahaan apel, dimana éta 8GB RAM jeung hard disk SSD, 256GB dina modél Éntri.

Layar Apple mangrupikeun anu pangsaéna ti saprak mimitina, sareng MacBook ieu mangrupikeun layar Rétina dimana urang bakal ningali sadayana sampurna sareng tanpa warna jenuh anu bakal ngajantenkeun panon urang. panel touch na nyaeta salah sahiji pangalusna dina pasaran, a Force Touch multi-touch trackpad kalawan nu, salian ti nyieun sapuan paling umum, urang ogé bisa ngagunakeun tekanan tambahan pikeun ngajalankeun pilihan husus

MacBook Pro anu paling dasar ayeuna kanggo a harga sakitar € 1350, nu teu pira lamun urang tumut kana akun sagala nu bisa nawarkeun kami.

Dell XPS 13

Del XPS 13 mangrupikeun laptop anu ngagaduhan salah sahiji titik anu paling kuat dina hampangna. Cai mibanda a layar 13.3 inci sarta beurat 1.2kg nu bakal ngidinan urang pikeun mindahkeun tina hiji bagian ka nu sejen tanpa teuing usaha. Layarna Full HD (1920 × 1080), anu ngamungkinkeun urang ningali sadayana dina kualitas anu saé. Sanaos janten alat anu hampang, éta nawiskeun otonomi langkung ti 4 jam.

Sistem operasi, Windows 10, bakal dipindahkeun ku a prosésor i7 sareng 16GB RAM nu bakal ngidinan urang pikeun ngalakukeun tugas kalawan betah, aranjeunna moal adil saeutik lamun urang museurkeun ngedit multimédia.

Microsoft Surface Pro 7

Microsoft's Surface Pro 7 mangrupikeun laptop anu dirancang pikeun ngalakukeun sagala jinis padamelan, tapi sigana dimana urang bakal ngalakukeun anu langkung saé nyaéta dimana urang kedah kreatif. Kawas sakabeh Surface, urang keur nyanghareupan a laptop touchscreen hibrid yén urang tiasa nganggo salaku tablet sareng salaku komputer sareng sistem operasi desktop, Windows 10 dina hal ieu.

Di jero, tablet-laptop ieu ngagaduhan a prosésor i5, 8GB RAM sarta SSD teuas drive, 128GB modél Éntri, nu assures kami yén praktis sagalana urang ngalakukeun kami bakal ngalakukeun eta fluently. Salaku tablet, éta ngagaduhan layar 12.3 inci anu saé (2736 × 1824) sareng sénsor sareng komponén tina sagala jinis, sapertos kaméra (8MP anu utama sareng 5MP pikeun selfies).

Nganggap yén éta mangrupikeun alat Microsoft resmi, hargana rada héran: ayeuna, éta sayogi pikeun sakitar € 750.

Lenovo Yoga C930

Upami urang hoyong laptop pikeun ngerjakeun hal anu urang hoyong kualitas anu pangsaéna dina hal gambar, anu dipikaresep ku urang nyaéta sapertos Lenovo Yoga C930. nya layar nyaeta 4K, hiji hal anu aranjeunna dijejalkeun kana panel handapeun 14 inci (13.9 ″ pastina). Tapi, salian ti éta, pikeun mindahkeun résolusi layar kalayan gampang aranjeunna ogé kalebet komponén internal anu canggih pisan.

Prosesor anu kalebet dina Yoga ieu nyaéta Intel i7, anu ngajamin yén, sareng hard drive SSD 512GB, sadayana bakal dibuka dina sakedap panon. Salaku tambahan, sadaya anu urang buka bakal lancar, hatur nuhun kana 16GB RAM anu dipasang dina komputer ieu.

Harga anu urang tiasa kéngingkeun Lenovo Yoga ieu henteu rendah, tapi henteu saluhur anu bakal diarepkeun pikeun sadayana anu ditawarkeunana.

Huawei MateBook D 15

Komputer anu saé pikeun dianggo pikeun nilai artosna nyaéta Huawei MateBook D15. Sakitar € 600, naon anu bakal urang kéngingkeun upami urang ngagaleuh komputer ieu nyaéta komputer kalayan prosésor AMD Ryzen 5, 8GB RAM sareng hard drive SSD, 256GB dina hal ieu. Salaku tambahan, éta mangrupikeun komputer layar ageung atanapi standar, nyaéta 15.6 inci, anu ngamungkinkeun urang damel di rohangan anu langkung ageung.

Salah sahiji titik anu ngajantenkeun Huawei ieu pikaresepeun nyaéta gaduh Huawei One Touch, anu mangrupikeun sénsor sidik ramo anu kami tiasa ngajagi sadaya inpormasi kami kalayan léngkah kaamanan tambahan tanpa ngorbankeun kanyamanan. .

Kumaha carana milih laptop anu pangsaéna pikeun dianggo

laptop pikeun digawé

Otonomi

Laptop mimitina henteu dirarancang supados tiasa ngajauhan tina stop kontak kanggo waktos anu lami. Ieu kitu. Otonomi na éta rada kawates sarta Kauntungan utama nyaéta yén éta gampang nyandak eta ti hiji bagian ka nu sejen, geus dipegatkeun pikeun waktos minimum jeung bisa nyambung ka témbok salajengna. Ieu parantos robih sareng janten langkung penting nyandak otonomi kana akun. Salah sahiji alesan, pangbasajanna, nyaéta kanyamanan.

Otonomi anu saé bakal ngantep urang hilap ngeunaan kabel ngecas langkung lami. Di sisi séjén, sarta ieu geus gumantung kana karya, éta bakal ngidinan urang méakkeun leuwih waktos tanpa nyambungkeun ka stop kontak kakuatan, nu penting lamun teu mungkin ngecas eta pikeun jam. Upami padamelan urang nyegah urang ngecas laptop, urang kedah mertimbangkeun mésér laptop kalayan otonomi anu langkung ageung. Tapi sabaraha hiji otonomi alus? Dina awalna, otonomi anu saé nyaéta hiji éta di luhur jam 5. Upami titik ieu penting pikeun urang, aya komputer anu tiasa nawiskeun otonomi caket 10 jam.

Réliabilitas

Teu aya anu resep di tengah-tengah tugas sareng kedah ngeureunkeunana kusabab aya anu salah. Ieu bisa lumangsung leuwih sering dina komputasi; Naon waé tiasa lepat, janten kedah nyobian ngabatesan sabaraha sering urang ningali jinis kagagalan ieu. Kukituna, urang kedah milarian tim anu nawiskeun reliabilitas anu saé sareng pikeun ieu urang kedah tumut kana sababaraha faktor, anu, dina pamanggih kuring, dimimitian ku sistem operasi.

Geus salawasna geus ngomong, sarta layar biru nu saksi pangalusna, yén Windows nyaéta sistem operasi sahenteuna dipercaya tina tilu pang populerna. Sistem anu paling dipercaya, nganggap yén aya puluhan distribusi populér dina Linux, nyaéta macOS Apple. Distribusi Linux anu saé ogé tiasa dipercaya, tapi anjeun kedah milih hiji anu gaduh perusahaan anu hébat di tukangeunana pikeun ieu. Contona, Ubuntu. Sanaos kitu, Windows henteu janten masalah sapertos sababaraha taun ka pengker sareng réliabilitasna gaduh solusi: mésér komputer nganggo komponén sedeng-maju, sapertos prosesor i7 ti Intel atanapi Ryzen 7 ti AMD, 8GB RAM sareng hard drive SSD. Ku kituna urang bakal meunang reliabilitas jeung naon urang ngajelaskeun dina titik salajengna.

kinerja

Kinerja anu dipikabutuh dina laptop pikeun dianggo bakal gumantung kana padamelan anu bakal urang laksanakeun. Salaku geus kami dipedar, mangrupa bagian penting tina kinerja patali processor, tapi ogé SSD. Lamun urang ngobrol ngeunaan kinerja, urang ogé bisa ngobrol ngeunaan speed na pikeun laptop jadi gancang urang kudu kasampak di hal eta boga, sahenteuna Intel i5 atanapi AMD Ryzen 5 processor. Upami urang milih anu kirang, anu bakal urang kéngingkeun bakal janten tim anu bakal ngarugikeun seueur pikeun muka aplikasi naon waé.

Di sisi séjén, éta ogé penting mertimbangkeun hard drive. The drive SSD Aranjeunna nawiskeun laju maca / nyerat anu langkung luhur sareng upami urang milih salah sahiji jinis cakram anu langkung modern ieu, urang bakal ngalakukeun sadayana langkung gancang, kalebet ngamimitian sistem operasi. Anu henteu kedah mangaruhan pisan kana kinerja nyaéta RAM, tapi éta patut dimimitian ku 8GB upami urang hoyong sababaraha prosés muka dina waktos anu sami tanpa komputer sangsara teuing.

Stabilitas

laptop pangalusna pikeun digawé

Stabilitas sareng reliabilitas sajalan. Reliabiliti dibikeun ka urang ku kanyataan yén software nu teu eureun gawé. Stabilitas ogé hartosna yén naon waé anu anjeun lakukeun, anjeun lakukeun ogé. Ku alatan éta, pikeun meunangkeun stabilitas urang kudu néangan praktis hal anu sarua anu urang néangan lamun urang néangan reliabilitas, diantara nu urang boga sistem operasi alus sarta komponén kawas processor alus, jumlah alus RAM sarta teuas drive alus, kawas SSD. Urang ogé bisa nyingkahan meuli disc kualitas goréng nu bisa nyieun sagalana sangsara.

Upami anu urang milarian nyaéta stabilitas, éta ogé penting pisan ulah make software dina versi panganyarna na, komo deui lamun vérsi ieu dina béta. Conto anu saé nyaéta naon anu dilakukeun ku LibreOffice: aranjeunna biasana nyayogikeun versi anu disarankeun pikeun tim produksi sareng anu sanés kalayan sagala warta. Anu baheula ngagaduhan langkung seueur fitur, tapi langkung seueur rilis pangropéa parantos dileupaskeun sareng langkung stabil sareng dipercaya. Versi panganyarna boga fitur panganyarna, tapi ogé leuwih masalah. Upami urang hoyong stabilitas, urang kedah milih pilihan kahiji, sareng ieu leres pikeun sadaya parangkat lunak. Conto sanésna nyaéta, dina sistem basis Linux, milih sékrési anu dirojong sababaraha taun, katelah LTS.

Pangropéa

Komputer pikeun dianggo kedah janten komputer perang dimana urang henteu kedah miceunan waktos. Waktos artos, ku kituna teu patut meuli hiji hal lamun urang bade méakkeun loba waktu pikeun ngalereskeun eta, sarta ieu bener keur hardware jeung software. Upami urang hoyong ngahindarkeun kedah salawasna pormat atanapi pasang deui sistem operasi, pilihan anu saé nyaéta milih komputer anu nganggo Windows 10, anu, numutkeun Microsoft, bakal janten versi panganyarna tina sistem operasi na. Tapi henteu, ieu sanés hartosna yén aranjeunna moal ngaluarkeun warta, tapi ieu bakal dileupaskeun salaku apdet sareng ieu bakal janten salamina. Salaku tambahan, urang ogé tiasa ngaktipkeun defragmentasi disk otomatis sacara standar sareng, upami urang masang parangkat lunak ti Microsoft Store, pendaptaran bakal tetep langkung bersih.

Mobilitas

Nalika urang hoyong mésér laptop kanggo damel, urang ogé resep mikir sabaraha urang bade mindahkeun éta. Upami urang badé damel di bumi, sigana urang sering gaduh waktos antara méja sareng sofa. Tapi lamun urang bade digawekeun di luar imah, sarta unggal waktu atawa jam di hiji tempat, eta sia meuli hal torek. Diantara laptop aya anu langkung ageung sareng langkung alit, tapi ogé langkung beurat sareng langkung hampang.

Upami padamelan urang sering maksakeun urang nyandak laptop ti hiji tempat ka tempat anu sanés, panginten urang henteu resep kana laptop 15.6 inci; urang kamungkinan leuwih resep a komputer kalayan layar 13 inci éta, salian ti éta, beuratna saeutik leuwih ti 1kg. Ieu bakal mastikeun yén éta bakal boga mobilitas alus, tapi urang bakal ningali eusi kirang dina layar. Aya ogé komputer séjén kalawan layar nu leuwih gede nu beuratna ngeunaan 1.5kg, tapi aranjeunna naon nu katelah Ultrabook jeung harga na rada luhur. Upami urang hoyong beurat sakedik, layar anu rada ageung sareng otonomi anu saé, anu dipikaresep ku urang mangrupikeun salah sahiji Ultrabooks.

sistem operasi

Sistem operasi dina laptop pikeun dianggo gumantung kana sababaraha faktor. Anu kahiji nyaéta software naon urang kudu. Seuseueurna parangkat lunak sayogi pikeun Windows, janten sacara umum, Windows mangrupikeun sistem operasi anu pangsaéna pikeun dianggo. Tangtosna, éta anu paling laun, panginten éta kanyataan. Seueur profésional milih komputer macOS sabab nawiskeun kasaluyuan hébat sareng aplikasi populér sareng stabilitas, kagancangan, sareng reliabilitas. Anu goréng nyaéta aya aplikasi anu sanés pikeun sistem operasi Apple.

Aya ogé pilihan tina Linux. Éta kirang cocog sareng macOS sareng langkung seueur aplikasi anu kasohor tibatan dina Windows tapi, upami urang milih distribusi anu saé, stabilitas, réliabilitas, laju sareng kaamananna teu aya tandinganna. Diantara sistem basis Linux urang ogé boga Android, leuwih husus na Android-x86 garpu, sarta Chrome OS, Tapi aranjeunna dua sistem operasi anu kuring pribadi moal nyarankeun laptop pikeun digawekeun ku.

Pasti:

  • Windows: kasaluyuan maksimum.
  • macOS: kasaimbangan, tapi bakal aya program anu urang moal tiasa laksanakeun.
  • Linux: pangalaman pangguna anu pangsaéna upami urang tiasa damel sareng parangkat lunak open source.

Program anu paling sering pikeun anu milari laptop pikeun dianggo

aplikasi pikeun dianggo dina laptop

Autocad

Upami urang milarian laptop pikeun damel di Autocad, kami resep gaduh layar anu ukuranana saé, hartosna éta kedah sahenteuna 15 inci kalayan résolusi 1360 × 768 (disarankeun 1920 × 1080). Ogé, éta patut gaduh grafik dédikasi, éta geus mangrupa software anu merlukeun loba kakuatan. Sedengkeun pikeun RAM, éta tiasa dianggo sareng 4GB, tapi disarankeun 8GB. Éta wajib ngagunakeun Windows 7 atanapi sistem operasi anu langkung luhur.

Photoshop

Upami urang milarian laptop pikeun damel sareng Photoshop, dina tiori urang henteu peryogi laptop anu kuat pisan, tapi a processor 2GHz atawa leuwih gancang sareng 2GB RAM, sanaos 8GB RAM disarankeun ogé upami urang badé ngadamel kreasi anu beurat pisan. Sedengkeun pikeun layar, sarta sanajan teu wajib, laptop jeung layar 15 inci patut eta, sabab urang bakal ningali eusi leuwih, sarta kartu grafik NVIDIA GeForce GTX 1660 atanapi Quadro T1000. Éta wajib ngagunakeun Windows 7 atanapi sistem operasi anu langkung luhur.

kantor

Upami urang badé nganggo laptop pikeun damel sareng suite aplikasi jinis Kantor, alatna henteu kedah kuat pisan. Pikeun Microsoft Office, prosesor tunggal cekap 1GHz, 2GB RAM jeung saeutik deui. Atawa ceuk Microsoft. Tempo yén urang ogé kudu mindahkeun sistem operasi, Abdi nyarankeun sahenteuna duka kali spésifikasi maranéhanana. Upami urang hoyong nganggo Microsoft Office offline, éta wajib dianggo Windows 7 atanapi engké atanapi macOS 10.8 atanapi engké. Upami urang tiasa damel sareng suite kantor sanés, LibreOffice sareng pilihan sanésna ogé sayogi pikeun Linux.

Pikeun digawé jeung maén

Antara damel sareng maén, kagiatan anu paling nungtut nyaéta anu aya hubunganana sareng kaulinan vidéo. Teu aya laptop kaulinan anu kedah nganggo prosesor anu langkung handap tibatan Intel i7 / AMD Ryzen 7, 8GB RAM sarta hard drive SSD gudang badag pikeun nyimpen sababaraha judul beurat. Sajaba ti éta, ogé bakal perlu nu gaduh kartu grafik alus, kayaning salah sahiji NVIDIA kawentar.

Pikeun digawé jeung diajar

Antara damel sareng diajar, kagiatan anu paling nungtut nyaéta damel. Upami urang hoyong diajar, seueur anu bakal urang laksanakeun nyaéta ngonsumsi téks, anu kalebet milarianana nganggo browser internét. Di sisi anu sanés, damel tiasa ngabutuhkeun urang pikeun nyiptakeun téks, hamparan atanapi presentasi ogé ngalaksanakeun sababaraha tugas ngedit video sareng audio. Ku alatan éta, sarta gumantung kana karya urang, processor nu urang kudu néangan kudu sahenteuna dina Intel i5 / AMD Ryzen 5 sareng 4GB RAM. Lamun urang rék maénkeun éta aman, hal kalawan 8GB RAM sarta ogé ngawengku hiji hard drive SSD dina iket patut eta.

Solidworks

Upami urang hoyong damel sareng versi panganyarna tina Solidworks, laptop urang kedah gaduh prosesor 3.3GHz atanapi langkung luhur, 16GB minimum, kartu grafik dedicated sarta ngagunakeun Windows 7 atawa sistem operasi engké. Sedengkeun pikeun layarna, éta patut yén éta téh 15.6 inci sarta ngabogaan resolusi Full HD (1920 × 1080).

Lightroom

Upami urang hoyong laptop tiasa dianggo sareng Lightroom, urang teu butuh komputer-kinerja luhurTapi layar badag 15.6 inci patut eta. Sedengkeun pikeun RAM, anjeun tiasa damel sareng 4GB, tapi disarankeun 12GB. Pikeun ningkatkeun kinerja, disarankeun yén anjeun gaduh kartu grafik khusus sareng prosesor canggih sedeng, sapertos prosesor Intel i5 / AMD Ryzen 5 atanapi duduluran "7" anu langkung lami.

Paké mesin virtual

Pikeun ngagunakeun mesin virtual, disarankeun sahenteuna nganggo komputer nganggo prosesor Intel i7 atanapi sarimbag sareng 8GB RAM. Ieu kanggo tiasa ngajalankeun sistem operasi host sareng tamu, tapi urang tetep kedah nganggap komponén anu langkung kuat upami urang hoyong duanana sistem operasi dijalankeun dina waktos anu sami sareng kinerja anu saé.


Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.