Laptop pikeun desain grafis

El laptop pangsaéna pikeun desain grafis eta kudu diwangun ku processor kuat tur gancang, resolusi luhur, RAM badag tur hiji tampilan warna akurat. Upami anjeun desainer grafis profésional sareng anjeun nuju milarian komputer pikeun ngembangkeun karya anjeun anu nyumponan sadaya kabutuhan desain grafis anjeun, teras maca tulisan ieu bakal praktis pikeun anjeun. Aya kitu loba pilihan sadia nu ieu bisa jadi overwhelming. Tapi tong hariwang! Kami parantos ngahijikeun daptar di handap pikeun ngabantosan anjeun milarian anu pangsaéna dina rupa bumi anu kompetitif ieu.

Laptop anu pangsaéna pikeun desain grafis

Si buscas laptop pangalusna pikeun desain grafisDi handap ieu anjeun gaduh daptar pilihan pangsaéna anu anjeun tiasa mendakan.

Pikeun kami, ieu mangrupikeun 7 modél laptop pangsaéna pikeun desain grafis:

  1. MacBook Pro
  2. Dell XPS
  3. Asus ZenBook Pro duo
  4. Microsoft Surface
  5. MSI Modern
  6. Buku Mate Huawei
  7. Lenovo Yoga

Lamun urang kudu ngajawab patarosan ngeunaan naon laptop pangalusna pikeun desain grafis, jawaban urang jelas: MacBook Pro.

Kami henteu ngan ukur ngaraosan salami mangtaun-taun, tapi saha waé anu gaduhna sareng anjeun naroskeun pasti moal nyarios goréng ngeunaan éta. Éta mahal? Éta gumantung. Modél 13 inci parantos gaduh kakuatan anu ageung sareng hargana dikandung, salian ti éta, upami éta bakal janten alat kerja anjeun, éta pasti janten investasi sabab anjeun bakal ngahémat waktos sareng kasulitan anu biasana model sanésna. masihan.

Top 5 nilai duit dina laptop desain grafis reviewed

Kami parantos daptar laptop anu hargana pangsaéna dina internét ku pangguna anu nyatana dédikasi pikeun desain digital. Sebutkeun yén anggaranna sakitar € 1.000 dugi ka € 2.000, sabab éta ngeunaan alat pikeun profésional. Lamun teu bisa méakkeun nu loba, aya ogé alus laptop pikeun kirang ti 1000 euro nu bisa Anjeun pake pikeun desain grafis.

Upami anjeun hoyong hal meureun saeutik langkung mirah dina hal ieu, kami bakal nyarankeun Anjeun tingali dina laptop kirang ti 1.000 euro.

buku asus zen

ZenBook, anu Asus reueus nyauran "sato galak" (sareng kami satuju sareng éta), nawiskeun kinerja anu kuat dina hal kakuatan, produktivitas sareng kacepetan. Kalayan tampilan anu ageung sareng kualitas luhur 14 inci sareng prosesorna Inti i7 ieu ngan salah sahiji laptop pangalusna pikeun desain grafis dina pasaran pikeun nilai duit.

Asus ZenBook unggul dina unggal aspék desain grafis, ngajantenkeun karya anjeun janten pangalaman anu lancar sareng produktif. Salah sahiji ciri anu ngajantenkeun komputer ieu sampurna pikeun desain grafis nyaéta gaduh a Layar IPS HD lengkep, nawarkeun kelir cemerlang jeung super-detail, gambar seukeut tina sagala sudut.

Surface 7 Laptop

Éta mangrupikeun laptop anu hampang. Surface 7 mangrupakeun kombinasi prosesor Core i7 di hiji sisi sarta grafik diskrit di sisi séjén. Intel HD 620. Aya ogé konfigurasi anu langkung sederhana (sareng mirah) kalayan prosésor i5 sapertos anu kami nyarankeun, sabab éta ngalaksanakeun saé sareng iwal tugas anu beurat pisan, éta bakal tiasa dianggo saé pikeun desain grafis.

Laptop ngabogaan a 12,3 inci layar anti sorotan, nu bakal praktis pikeun desainer grafis, sabab ieu ngidinan Anjeun pikeun ngarasakeun resolusi 2736 × 1824 piksel Masih dina cahya panonpoé caang

Microsoft Surface 7 warna pérak, éta ngagaduhan permukaan aluminium anu pikaresepeun pisan pikeun dirampa, nawarkeun Anjeun gudang SSD 128GB expandable gancang, tambah RAM badag, nu ngahontal kinerja hébat, processor kuat sarta layar badag.

Désainer grafis ogé bakal nguntungkeun tina hirup batré luhur yén Surface 7 boga. notebook ngagunakeun téhnologi canggih pikeun ngahemat énergi, sahingga ngidinan Anjeun pikeun digawekeun ku média pikeun période panjang.

Kalayan kartu grafik Anjeun Intel HD 620, Surface 7 maksakeun pikeun milarian wéb, ngalirkeun pidéo HD, sareng tangtosna ngédit poto sareng pidéo.

Laptop Apple MacBook PRO

Dina babandingan ieu, hiji produk Apple teu bisa leungit. Apple MacBook PRO leres-leres tiasa tahan kana tés naon waé anu dilakukeun ku desainer grafis. The tampilan rétina ngan endah pisan: Sudut tempoan lega pisan jeung kacaangan layarna alus teuing. Saolah-olah aranjeunna parantos ngawangun laptop kalayan desain grafis dina pikiran.

Desain, kreativitas sareng produktivitas MacBook PRO parantos dibawa ka tingkat anu énggal. Pikeun nyieun pc desain grafis ipis sabisa tapi kalawan umur batre panjang, Apple geus dihapus disc optik.

MacBook PRO nyaéta kuat, fungsi, gancang, inovatif sareng ngalakukeun padamelan anu saé pikeun nanganan seueur tugas anu beurat. Kami yakin yén anjeun moal kuciwa.

Tapi, komputer ieu ngagaduhan sababaraha kalemahan anu kami kedah terangkeun ka anjeun. Sakali diuji dina Mac, hese ngantunkeun sistem operasi anjeun. Siap-siap sadayana lancar, kakuatan pikeun tugas naon waé sareng otonomi anu pikaresepeun.

Salaku tambahan, versi anyar MacBook Pro ieu hadir sareng TouchBar, bar touch anu bakal masihan anjeun aksés langsung kana fungsi anu seueur dianggo tina program desain anu paling sering dianggo sapertos Photoshop atanapi InDesign. Tanpa ragu, ieu mangrupikeun laptop anu saé pikeun desain grafis sareng tugas sanés anu peryogi kinerja anu luhur.

Lenovo Yoga 920

Upami aya perwakilan maksimal tina jaman pos-pc anu seueur diprediksi mangtaun-taun, nyaéta, tanpa ragu, Lenovo Yoga, komputer hibrida anu tiasa dianggo salaku laptop atanapi janten tablet nalika cocog sareng anjeun. pangalusna kalawan ngan gesture. Ku sabab éta mangrupikeun alat anu serbaguna sareng fleksibel, ku kituna namina, Yoga.

Lenovo Yoga 920 ieu nawiskeun urang layar LED Ultra HD Multi-Touch 13,9 inci anu luar biasa kalayan résolusi 3840 × 2160, kaajaiban anu leres anu anjeun bakal tiasa ngaraosan warna anu terang sareng terang, kontras sareng seukeutna gambar anu saé, sareng pamustunganana, luar biasa. kualitas gambar boh pikeun internetan internet jeung lalajo pilem jeung runtuyan paporit Anjeun, nulis makalah kelas Anjeun, edit poto Anjeun, masang video Anjeun sorangan jeung sagalana nu bisa Anjeun bayangkeun. Sareng éta Lenovo Yoga Éta mangrupikeun convertible atanapi laptop anu kuat pisan pikeun desain grafis.

Ieu hadir kalawan Windows 10 salaku standar, nu bakal ngidinan Anjeun pikeun ngarasakeun sagala kaunggulan tina sistem operasi desktop, bari di jero eta imah 5 GHZ Intel Core i2,5 processor kalawan Intel UHD Graphics 620 kartu grafik, 8 GB of DDR4 RAM na 512 GB. gudang dina piringan tina tipe SSD. Kalayan sadaya ieu, anjeun bakal ngarasa yén komputer anjeun "ngapung" sareng anjeun tiasa damel sareng sababaraha aplikasi sakaligus tanpa mangaruhan kinerja.

Sajaba ti éta, boga dua-speed pinuh USB 3.0 palabuhan nu Anjeun bisa nyambungkeun alat éksternal séjén kayaning kaméra, mouse, hard drive éksternal, pendrive; eta oge nawiskeun hiji konektor HDMI, sampurna pikeun nyambungkeun ka monitor atawa home TV, kitu ogé WiFi jeung konektipitas Bluetooth.

Kalayan diménsi 2 1,3 x 1,4 x 31 cm, beurat 1,3 kilo sareng batré anu cekap pikeun sadinten, dina Lenovo Yoga 920 anjeun gaduh sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun damel, diajar sareng seneng-seneng, kalayan kauntungan anu gaduh dua alat. hiji.

Dell Inspiron 5570

Éta mangrupikeun laptop anu, kusabab ukuran layarna, tiasa dianggap alat anu ageung. CV Dell Inspiron 15  Éta mangrupikeun laptop anu anjeun kedah perhatoskeun. Paké prosésor a 3,1GHz (nepi ka 3,8) Intel Core i5, 3MB cache sarta 4 cores.  Hal ieu ngajadikeun eta kuat dina operasi pikeun rupa-rupa tugas, teu ngan desain grafis. grafik anjeun AMD Radeon R7 (5GB GDDR4 dedicated) Kartuna langkung lemah tibatan notebook sanés dina daptar, tapi layar 15.6 ″ tiasa janten pilihan anu pas upami anjeun kedah ningali grafik anu langkung ageung nalika damel.

Sapertos produk anu sanés dina garis Dell Inspiron, éta gaduh desain estetika anu ati-ati sareng komitmen pikeun nyayogikeun pangalaman multimédia anu beunghar anu dikirimkeun sacara lega, sabagian berkat na. spiker terpadu. Kaleungitan hiji layar rampa pikeun mibanda lolobana pungsionalitas Anjeun bisa ngaharepkeun tina jasa tablet, sarta eta oge fits seamlessly kalawan Windows 10 urang Metro UI.

Naha Mac mangrupikeun laptop anu pangsaéna pikeun desain grafis?

Kalayan diskon Komputer Apple...
Kalayan diskon 2020 Apple MacBook Pro ...
Kalayan diskon 2021 Apple MacBook Pro ...

Muhun ieu bisa jadi masalah debat na software sadia kudu dibawa kana rekening. Pikeun Windows, urang bakal mendakan ampir sadaya parangkat lunak, sedengkeun macOS ngagaduhan anu kirang sayogi. Kuring ngajelaskeun ieu sabab kamungkinan yén, lamun urang ngagunakeun Mac, urang bisa manggihan hiji keur desain grafis nu teu sadia, sedengkeun nu pang populerna bakal salawasna jadi pikeun Windows.

Saanggeus dipedar kamungkinan saméméhna, éta kudu nerangkeun yén éta téh ukur kamungkinan, tapi jauh. The aplikasi pangalusna pikeun desain grafis, kawas sakabéh Adobe, sadia pikeun Mac, sareng macOS mangrupikeun sistem operasi anu nawiskeun kinerja anu langkung saé tibatan Windows, naon waé versi sistem Microsoft anu urang pilih.

Saha waé anu nyerat jalur ieu ogé seueur ngagunakeun Linux, anu bakal ngabantosan ngajelaskeun yén Linux, sanaos tiasa nawiskeun kinerja anu langkung saé tibatan macOS, sanés pilihan, sahenteuna upami urang gumantung kana parangkat lunak proprietary sapertos Adobe. . Linux ngagaduhan parangkat lunak gratis sareng open source, tapi upami perusahaan tempat urang damel henteu nganggo parangkat lunak éta, komputer nganggo Linux henteu tiasa dianggo pikeun urang. Sareng sami tiasa nyarios ngeunaan sistem anu sanés, sapertos BSD.

Janten, pilihan anu pangsaéna nyaéta anu urang tiasa nganggo parangkat lunak desain grafis anu paling populér sareng ngalakukeunana. dina cara anu paling éfisién sareng kalayan kinerja anu pangsaéna, sarta tanpa ragu, tim paling saimbang Apple Mac kitu teh laptop apal aranjeunna calon alus keur sagalana nu patali jeung dunya rarancang jeung fotografi.

Merek sareng laptop pikeun desain grafis 

Aya sababaraha merek utamana kasohor Sedengkeun pikeun fitur anu dibutuhkeun unggal desainer grafis tina laptop. Perusahaan ieu nyaéta:

Lenovo

Pabrikan Cina nawiskeun salah sahiji nilai pangalusna duit, ku kituna anjeun bisa meunangkeun sababaraha fitur premium kalawan harga cukup lumrah. Dina sakabéh repertoire model produsén ieu anjeun tiasa milarian diantara Yoga 2 di 1, pikeun maranéhanana anu rék gawé bareng layar toél jeung pulpen.

Pikeun pangguna anu milarian tim anu saimbang-gancang, ThinkPads atanapi IdeaPads tiasa janten alternatif anu pangsaéna. Sareng upami anjeun milarian pagelaran maksimal, maka anjeun tiasa milih Legion. 

Asus

Asus gaduh seueur model anu saé pikeun sadaya desainer grafis pikeun hardware sareng kualitasna. Tapi, sababaraha convertibles sareng 2-in-1s tiasa masihan kanyamanan anu saé pikeun profésional sareng amatir dina guild ieu. Rentang Zenbook Pro Duo, kalayan layar ganda, khususna. 

HP

Pabrikan Amérika ogé ngabogaan sajumlah badag model pikeun nyocogkeun sagala kaperluan sarta kantong. Tapi pikeun desain grafis, modél anu tiasa dirobih atanapi 2-in-1 tiasa katingali, sapertos Envy x2, Spectre 360, Elitebook, jsb.

apel

Tangtosna, dina desain merek ieu teu tiasa leungit. Timna ngagaduhan salah sahiji platform kerja anu pangsaéna, nyayogikeun stabilitas, kateguhan sareng kaamanan pikeun maksimalkeun produktivitas.

Salaku tambahan, aya seueur parangkat lunak desain profésional pikeun macOS, ogé digitizer atanapi tablet grafis anu tiasa dianggo sareng éta, bahkan nganggo iPad salaku salah sahijina.

Di sisi séjén, duanana Air jeung Macbook sareng Macbook Pro aranjeunna gaduh tampilan alus teuing jeung grafik pikeun jenis ieu karya. The downside nyaeta aranjeunna kakurangan layar toél ... 

Naha laptop kaulinan hadé pikeun desain grafis?

Un laptop kaulinan, Anjeun bakal geus diverifikasi ku sababaraha model nu Kuring geus disebutkeun dina bagian saméméhna, bisa jadi tim alus pikeun desain grafis jeung ngedit video ku boga pamadegan ciri anu ogé ditéang keur tugas ieu ditingkatkeun, kayaning layar alus, kartu grafik kuat, kapasitas memori badag, sarta processor anu ngalakukeun ogé. Dina basa sejen, fitur nu datang kawas sarung ka software dipaké pikeun desain. 

Di sisi anu sanés, henteu sadayana kauntungan tina jinis alat ieu pikeun dianggo dina desain. Di dieu anjeun bisa evaluate nu kaunggulan jeung kalemahan

  • kaunggulan: Hardware grafik anu kuat, layar ageung sareng kualitas pikeun pangalaman visual anu langkung saé. 
  • kalemahan: aranjeunna langkung mahal, konsumsi maranéhanana leuwih luhur, jadi mobilitas jeung otonomi bakal kapangaruhan, sarta aranjeunna teu kaasup layar toél pikeun gambar. 

Kumaha milih laptop anu pangsaéna pikeun desainer grafis

laptop pikeun desain grafis

Sateuacan anjeun mésér laptop pikeun desain grafis, atanapi tugas anu sanés, éta henteu kunanaon. terang naon ukuran komputer anu paling nyaman pikeun anjeun ngalakukeun padamelan éta Desain grafis. Sedengkeun laptop pikeun desain grafis tina 15 inci a 17 inci Bisa disada alus dina kertas, éta bisa jadi teu jadi pilihan pangalusna lamun anjeun bade ngagunakeun eta dina lebet alatan ukuranana.

Upami anjeun hoyong ningali modél ukuran sedeng anu sanés dina tautan di handap ieu anjeun bakal mendakan perbandingan anu pangsaéna laptop 15 inci yén dina hal ukuran anu kami nyarankeun ayeuna.

Kitu ogé, laptop desain grafis anu langkung alit tiasa henteu gaduh rohangan keyboard anu anjeun peryogikeun upami anjeun badé seueur ngetik. Hal anu pangsaéna anjeun tiasa laksanakeun nyaéta ngotéktak laptop sacara fisik sateuacan anjeun ngagaleuh, di toko atanapi nganggo laptop anu parantos dipiboga ku réréncangan. Sareng ieu, anjeun tiasa langkung hadé nangtoskeun ukuran anu anjeun peryogikeun.

Ieu sigana sapertos léngkah anu saderhana pisan, tapi laptop desain grafis tiasa janten investasi anu anjeun anggo salami tilu dugi ka opat taun sateuacan anjeun nganggap kéngingkeun anu langkung saé, langkung gancang. Nyatana, sababaraha laptop cukup ageung pikeun dianggo kanggo waktos anu lami pisan. Éta mangrupikeun hal anu anjeun pikahoyong tiasa dianggo, dianggo, sareng dibawa kalayan nyaman. Éta sababna ketebalan pc desain grafis sareng beurat ogé mangrupikeun hal anu anjeun kedah pertimbangkeun.

Tujuan utama produsén laptop nyaéta pikeun ngahasilkeun laptop anu langkung ipis, bahkan langkung hampang ka pasar, janten upami anjeun teu acan nganggo laptop dina sababaraha taun, anjeun bakal kaget kumaha hampangna. Sababaraha komputer pangalusna pikeun desain grafis bisa beuratna kirang ti 2 kg, atawa malah ragrag dina 1500 gram. Hal ieu ngajadikeun ngagaleuh laptop anu cocog sigana langkung penting pikeun kanyamanan tibatan fungsionalitas, sareng sabagian tiasa waé. Salami minuhan ciri teknis minimum yén urang kudu ngadegkeun, tangtu.

Desain grafis mangrupikeun padamelan anu peryogi syarat hardware, sareng sarat ieu dipasihkeun, salian ukuran file, ku syarat parangkat lunak anu dianggo. Dugi ka teu lami pisan, program pikeun desain grafis ngan ukur tiasa dipasang sareng dikontrol dina komputer anu kuat, anu umumna desktop. Akhir-akhir ieu, kasadiaan prosesor anu kuat sareng kartu grafik pikeun alat sélulér parantos nyababkeun munculna laptop anu kuat dina pasaran.

Disebutna loba di antarana komputer laptop kaulinan, Tapi désainer grafis jarang ngagunakeun éta alatan kaleuwihan beurat tur alam gede pisan maranéhanana. The laptop pangalusna pikeun desain grafis Henteu ngan ukur kedah kuat, aranjeunna ogé kedah serbaguna sareng ringan. Éta laptop kedah gaduh komponén leuwih kuat nu ayeuna sadia, tapi ogé kudu beurat enteng jeung gampang dibawa. Laptop ieu mangrupikeun ulasan ieu, sanaos seueur deui.

Nyaho widang sorangan

Desain grafis henteu salawasna hal anu terus-terusan anjeun kembangkeun di kantor atanapi tempat tetep anu sanés. Anjeun panginten kedah nyandak padamelan anjeun nalika anjeun nuju istirahat, ningali kulawarga, atanapi anjeun ngan ukur nyandak sareng nyandak tina lingkungan padamelan anjeun supados anjeun tiasa ngabéréskeun tugas di bumi atanapi bahkan di kantor klien.

Kusabab ieu, anjeun bakal mendakan diri anjeun dina titik dimana anjeun peryogi kakuatan komputer desktop, sareng portabilitas tablet, ieu mangrupikeun tempat dimana laptop maén. Ngagaduhan definisi sorangan tina laptop anu paling hampang tiasa ngabantosan anjeun meunang komputer katuhu. Pabrikan laptop ngagaduhan kamampuan pikeun ngamajukeun sareng ningkatkeun produk ieu ku sababaraha cara.

Desain anu saé, skéma warna atanapi pangurangan beurat parantos ngajantenkeun jalma-jalma damel sareng laptop dina méja kantorna. Digabungkeun sareng alternatif penyejukan anu langkung saé sareng tapak suku anu langkung alit, hard drive anu ipis sareng langkung gancang, notebook ultrathin parantos janten alat anu kuat sareng stabil pikeun seueur tugas, kalebet desain grafis. Salaku tambahan, aranjeunna beuki dikembangkeun ku cara anu aranjeunna nawiskeun kinerja anu langkung ageung, anu parantos janten solusi anu sampurna pikeun tugas naon waé anu kedah dilaksanakeun sareng aranjeunna.

processor

Téknologi Hyper-Threading aya duanana dina core i5 sakumaha dina core i7. Téknologi Hyper-Threading nguatkeun kinerja komputer desain grafis anjeun nalika damel beurat, anu hartosna upami anjeun ngadalikeun sababaraha kagunaan sakaligus, contona. ex. Unggah file ka awan sareng damel di Photoshop (atanapi Sony Vega), hatur nuhun kana Téknologi Hyper-Threading anjeun nampi kinerja pc anu langkung saé sareng langkung gancang pikeun desain grafis portabel.

Bari Core i5 bisa kalayan gampang ngalakukeun sababaraha kagunaan sakaligus tanpa gangguan, lag, atawa katirisan, Core i7 nawiskeun sadayana langkung gancang jeung pangalaman nu leuwih kuat. Core i7 diwangun pikeun desain grafis, sareng sanggup masihan sadayana anu dipénta ku laptop anjeun pikeun tiasa ngalaksanakeun saé iraha waé sareng kalayan tugas naon waé.

Ku alatan éta, Core i7 mangrupa salah sahiji CPUs pangalusna sadia sabab ngalakukeun hiji pakasaban luar biasa dina hal speed, grafik, akurasi warna, sarta kinerja sakabéh. Janten upami anjeun desainer grafis profésional, Core i7 moal pernah nguciwakeun anjeun sareng janten prosesor anu paling disarankeun pikeun sadayana janten salah sahiji leuwih kuat Sanaos Core i9 ngaleungitkeun éta sareng ayeuna mangrupikeun prosésor Intel anu paling kuat, sampurna pikeun anu milari laptop pikeun desain grafis sareng nungtut pisan kana pagelaran.

Naha laptop desain grafis nganggo prosesor AMD? Entong hariwang. AMD mangrupikeun produsén prosésor anu rentang pang populerna nyaéta runtuyan ryzen. Ayeuna, perusahaan anu berbasis di California nawiskeun sababaraha vérsi AMD Ryzen 3, AMD Ryzen 5, sareng AMD Ryzen 7, anu sami sareng Intel i3, i5, sareng i7. Anu paling wijaksana tina tilu nyaéta Ryzen 3 tapi, teu sapertos i3s Intel, usulan AMD bakal ngamungkinkeun urang ngalaksanakeun langkung seueur tugas tanpa raos yén urang ngagerakkeun alat beurat.

El AMD Ryzen 5 geus sadia di 8 varian kalayan antara 4 jeung 6 cores jeung pangluhurna rentang nawarkeun a 4.2GHz speed jam maksimum. Mimitina, éta nawiskeun langkung ti prestasi anu cekap pikeun ngalaksanakeun karya desain, janten ieu kedah janten pilihan upami urang hoyong damel sareng kanyamanan sareng solvency tanpa kedah ngadamel pengeluaran anu ageung.

Leuwih ti éta, AMD ogé nawarkeun éta Ryzen 7, prosésor anu ngaronjatkeun kinerja Intel i7. Éta rada gancang tibatan Ryzen 5, kalayan kecepatan jam maksimal dugi ka 4.3GHz, tapi ieu dihontal ku dua teras deui, anu hartosna éta ngatur beban kerja anu langkung saé sareng urang tiasa ngalaksanakeun padamelan langkung gancang. .

memori RAM: fitur pangpentingna

Upami anjeun hobi hoyong mésér komputer pribadi, émut yén fitur anu paling kritis dina komputer pribadi portabel anu santun nyaéta RAM.

Dimimitian di handap dina 8GB sareng ti dinya ka luhur. Langkung ageung RAM, langkung seueur tugas anu anjeun tiasa laksanakeun dina waktos anu sami tanpa komputer ngalaman slowdowns. Pangarang visual, sami sareng tukang game, peryogi seueur RAM.

Janten, cobian tingali DDR4 2133 anu umumna hargana sami sareng DDR3 1600 sareng gaduh laju pangolahan anu langkung luhur. Sababaraha laptop kaulinan anu pangsaéna ogé hadir sareng aranjeunna sacara standar.

Kartu grafis

Upami anjeun nganggo laptop pikeun interpretasi visual, anjeun panginten kedah nganggo kartu vidéo anu langkung mirah tibatan tukang game. Upami anjeun ngahaturanan diri kana interpretasi visual, anjeun kedah langkung pentingna kartu vidéo tibatan RAM. Pangalusna dina widang ieu Nvidia GeForce GTX 3060. boga 6 GB of VRAM na 980 MHz.. Bisi anjeun ngan pilari laptop anggaran pangalusna, anjeun kudu nyandak katingal dina AMD Radeon R9 295X2.

Kakuatan kartu grafik boga pangaruh signifikan dina waktos rendering sareng aplikasi épék, janten upami anjeun badé damel sareng file anu ageung pisan, kami nyarankeun yén laptop desain anu anjeun mésér ngagaduhan grafis khusus sareng mémori RAM anu henteu dibagi sareng sistem.

Ukuran badag layar

Salaku pangarang visual anjeun peryogi rohangan pikeun damel. Upami anjeun milih tablet kalayan layar 13 inci, kuring nyarankeun yén anjeun mikir dua kali sateuacanna. Pertimbangkeun sadaya komputer laptop 15 inci atawa malah pangalusna laptop 17 inci. Sanajan ieu, sakumaha urang geus disebutkeun saméméhna, dumasar kana rasa jeung kabutuhan. Anjeun kedah terang ukuran nu peryogi sarta ieu langsung numbu ka titik handap

Upami anjeun ogé ngahaturanan diri kana ilustrasi, panginten anjeun nganggap yén layarna taktil pikeun ngahindarkeun mésér tablet grafis sanaos kami henteu nyarankeun yén anjeun ngabatesan pameseran anjeun kana aspék ieu sabab, iwal dina kasus anu jarang, laptop layar rampa aranjeunna considerably kirang kuat.

Salaku tambahan, anjeun kedah milih résolusi anu maksimal, ti FullHD teras. Ieu bakal nambihan kapadetan piksel anu langkung luhur supados gambarna henteu distorsi upami anjeun ningali sacara saksama. Catet yén éta mangrupikeun layar anu seukeutna gambar, akurasi warna, laju refresh, sareng waktos ngaréspon. 

Hard disk

Ssd disk dina laptop i5

Hard drive bisa jadi penting dina komputer mana wae, kaasup nu dirancang pikeun desain, ngahampura redundancy nu. Upami urang badé nganggo laptop pikeun ngarancang, urang kedah émut yén urang panginten peryogi seueur rohangan. Upami anu penting pikeun urang nyaéta jumlah panyimpenan sareng urang henteu hoyong nyéépkeun kaleuleuwihan, urang tiasa mertimbangkeun laptop kalayan HDD disk, atawa naon anu sarua, maranéhanana hirupna. Upami urang milih disk HDD, kapasitasna bakal langkung ageung sareng komputer bakal ngajaga hargana, tapi lajuna moal pangluhurna.

Di sisi séjén, aya drive SSD, anu mangrupa "flash" disk memori kalayan maca jeung nulis speed luhur. Bari urang ngalakukeun pagawean desain urang urang moal aya bewara parobahan naon, tapi urang bakal perhatikeun speed gede lamun urang rék nyimpen / muka atawa nyalin karya beurat. Tangtu, nu laptop kalawan disk SSD Aranjeunna langkung mahal sareng kapasitasna langkung alit, iwal urang ngadamel biaya tambahan. Ukuran minimum disk urang bakal gumantung kana pamakéan unggal jalma, tapi anjeun bisa meuli laptop kalawan 128GB SSD disk tanpa harga maranéhanana ngaronjat teuing.

Pilihan séjén nyaéta mésér laptop sareng piringan hibrid, nu hartina boga bagian leutik dina SSD sarta bagian gedé dina HDD. Dina bagian SSD, sistem operasi sareng data anu paling sering urang dianggo bakal disimpen sacara otomatis, sedengkeun dina bagian HDD sadayana bakal disimpen.

Rekomendasi kami nyaéta upami anjeun badé mésér laptop pikeun desain grafis, gaduh hard drive SSD 256 GB minimum (sanaos minimum anu disarankeun nyaéta 512GB) teras nganggo hard drive éksternal 1TB atanapi 2TB pikeun nyimpen poto, pidéo, jsb. .

Layar cabak

Mibanda layar toél dina laptop ampir sakabéh kaunggulan, utamana lamun urang désainer. Panginten aya sababaraha masalah, anu paling jelas nyaéta hargana. A laptop layar rampa anjeun kudu nambahan hardware tambahan, nu biasana ngakibatkeun a harga luhur.

Di sisi anu sanésna, kamungkinan yén urang ngalaman bug nalika urang ngagunakeun laptop kalayan layar toél teu tiasa dileungitkeun sabab, sanaos henteu kedahna, sistem operasi desktop parantos dirarancang khususna pikeun dianggo dina komputer tanpa a layar rampa najan unggal waktos kasaluyuan leuwih luhur.

Ngalangkungan di luhur, komputer layar rampa tiasa janten salah sahiji pilihan anu pangsaéna pikeun desainer. Pikeun ngamimitian, urang bisa make eta kalawan Stylus a, nu bakal ngidinan urang ngagambar langsung dina layar saolah-olah éta tablet grafik.

Di sisi anu sanés, urang ogé tiasa nganggo komputer ieu saolah-olah éta tablet sareng aya pilihan desain anu langkung gampang dianggo upami urang tiasa noel layar langsung tibatan nganggo beurit atanapi panel toél. Nyatana, aya seueur desainer, khususna kartunis, anu milih ngagunakeun tablet pikeun ngalakukeun seueur padamelan na.

Nalika mertimbangkeun ngangkut laptop

Dina dua taun ka tukang, laptop janten langkung hampang sareng batréna langkung lami di antara ngeusi batre. Aranjeunna geus diusahakeun jadi leuwih serbaguna. Tangtosna, upami anjeun ngalakukeun desain grafis di kantor atanapi di bumi sareng anjeun henteu kedah ngalih komputer ti dinya, portabilitas henteu penting pisan pikeun anjeun, tapi anjeun tiasa angkat ti dieu ka ditu nganggo komputer anjeun sareng di dieu. éta hususna penting beurat jeung volume.

Kualitas gambar

laptop 4k

Gumantung kana jenis desain grafis anjeun ngalakukeun, kualitas gambar bisa jadi leuwih krusial pikeun anjeun ti éta pikeun gamer. layar IPS anu pangalusna nu bisa Anjeun milih, najan ieu ogé bakal gumantung kana anggaran anjeun sarta, upami anjeun hoyong méakkeun saeutik kirang, anjeun tiasa buka hiji LED kalawan FullHD.

Kami parantos masihan anjeun ciri anu kedah diperhatoskeun nalika milih laptop anjeun pikeun desain grafis. Urang ogé geus dibere Anjeun opat model nu urang manggihan paling metot. Tapi ayeuna ngan ukur ka anjeun pikeun milih anu saé sareng kéngingkeun hasil anu maksimal.

Aspék séjén tina layar anu anjeun kedah perhatikeun nalika mésér laptop pikeun desain grafis nyaéta baranahan warna. Dina sababaraha kali kami nampi koméntar ti jalma anu ngagaleuh laptop anu kualitasna goréng sareng warna anu disetél pikeun desainna henteu diproduksi dina cara anu sami dina layar sanés atanapi dina printer, anu mangrupikeun masalah anu serius.

Pastikeun anjeun nyandak laptop desain grafis tina anu kami nyarankeun dina daptar ieu sareng masalah ieu bakal diminimalkeun maksimal. Sanaos kitu Kami salawasna nyarankeun yén anjeun méakkeun sababaraha menit calibrating layar tina komputer anyar anjeun pikeun ngahindarkeun masalah sapertos kitu.

sistem operasi

Perhatian pamaké Adobe: Chrome OS henteu dirojong ku Adobe, anu mangrupikeun alesan utama yén Sistem Operasi ieu henteu dianggo ku desainer grafis. Windows jeung Apple Mac OS, di sisi séjén, ngarojong Adobe, nu hartina sistem operasi ieu pikaresep dina salah sahiji laptop pangalusna pikeun desain grafis. Atoh, asa teu leungit jeung Chrome OS, saprak anjeun bisa make contona Pixlr Touch Up (pikeun retouching poto), Magisto na WeVideo (pikeun ngedit video). Janten pangguna anu ningali laptop leutik Chromebook ieu moal jadi pilihan pangalusna pikeun désainer. Sanajan sababaraha forum Aranjeunna nyebatkeun yén sababaraha pangguna parantos tiasa nganggo éta, tapi anu urang heran nyaéta naha éta pantes pikeun masangana.

Jeung daptar OS Chrome defects teu ditungtungan make Adobe, eta oge kirang spasi dina hard drive dibandingkeun komputer Windows jeung Mac. Contona, HP Chromebook 14 boga 16GB gudang lokal, tambah hiji tambahan 15GB gudang. gudang awan bébas disadiakeun ku Google. Sanajan, Anjeun oge bisa boga aksés ka 100GB gudang awan bébas, sanajan sanggeus dua taun anjeun mayar eta. Sabalikna, pc desain grafis Windows Acer Aspire V3 gaduh hard drive 500GB, sareng panyimpenan OneDrive tambahan 15GB.

Pikeun pamaké occasional jeung desainer grafis non-profésional dina Chrome OS Éta moal nyababkeun masalah pikeun anjeun, tapi upami anjeun desainer profésional, laptop Windows atanapi Apple ios kedahna, khususna mertimbangkeun kanyataan yén anjeun kedah nyimpen ton poto sareng pidéo dina hard drive anjeun.

Naha milih laptop desain grafis tibatan desktop?

Di dieu kami parantos nyarioskeun ka anjeun kumaha milih laptop pikeun desain grafis. Tapi sateuacan nyandak kaputusan ieu, anjeun kedah milih antara desktop sareng laptop. Ieu sababaraha alesan naha anjeun kedah milih laptop:

  • Lamun sok ti dieu ka ditu, laptop mangrupa pilihan pohara alus. Henteu ngan ukur anjeun tiasa nyandak padamelan anjeun, henteu paduli tujuanana, tapi komputer desain grafis janten langkung saé dina neundeun énergi sareng efisiensi. Ieu ngandung harti yén anjeun bakal méakkeun kirang waktos pikahariwangeun ngeunaan teu boga harga antara tujuan, tur anjeun bakal bisa méakkeun leuwih waktos ti ngalakonan pagawean sabenerna.
  • Akang Tanpa kabel tiasa hartosna gaduh langkung seueur rohangan di bumi atanapi kantor anjeun. Upami anjeun gaduh komputer desktop ayeuna, maka anjeun parantos sadar yén menara, monitor, keyboard, beurit, sareng komponén sanésna sadayana ningkatkeun rohangan dina méja anjeun. Upami anjeun parantos bajoang sareng peryogi langkung seueur rohangan, maka laptop nawiskeun cara pikeun ngalakukeun tugas desain grafis tanpa meryogikeun langkung seueur perumahan.
  • Salaku solusi sadaya-dina-hiji, laptop anu cukup padet. Sakumaha anu parantos disebatkeun, aranjeunna gaduh keyboard, beurit, monitor, sareng sadaya anu sanésna dina hiji hal anu anjeun tiasa bawa. Monitor laptop mahal kanggo digentos, tapi aranjeunna ogé luar biasa seukeut upami dibandingkeun sareng pilihan desktop. Sababaraha laptop ogé nawiskeun fungsionalitas layar rampa, ngajantenkeun aranjeunna janten jembatan anu nyaman antara tablet sélulér sareng komputer anu langkung kuat. Mun anjeun resep ngagambar ilustrasi atawa boga tablet grafik terpadu kana komputer, Anjeun bisa jadi kabetot dina a laptop dirobah.

Sadaya laptop desain grafis luhur ngagaduhan anu nawiskeun anu ngabédakeunana tina pilihan desktop sareng tablet, tapi sababaraha gaduh titik anu langkung kuat tibatan anu sanés. Salaku conto, solusi sadaya-dina-hiji anjeun panginten peryogi layar anu langkung ageung tibatan jinis pilihan anu sanés.

Naha aya laptop desain grafis anu murah?

Leres, aya laptop pikeun desain grafis sapertos anu anjeun gaduh saluhureun garis ieu tapi kaleresan anjeun kedah teras-terasan ngadamel konsési pikeun pangurangan harga beuli.

Anjeun kedah émut yén dina laptop pikeun ngarancang, anu paling penting nyaéta layar, RAM, prosésor sareng grafik.

Upami urang kedah mésér laptop anu langkung mirah, urang masih tiasa bet dina kapasitas anu langkung handap, percanten ka ngagunakeun hard drive éksternal engké. Nyaéta, antara laptop sareng 512GB SSD sareng 256GB, pasti urang tiasa mésér anu kadua upami langkung mirah sabab upami aya sakedik bédana dina harga, éta moal ngimbangan. Salaku conto, dina kasus Apple urang nyarios langkung ti € 200 bédana antara kapasitas panggedéna sareng pangleutikna.

Aplikasi anu anjeun tiasa dianggo dina laptop ieu pikeun desain

Photoshop

photoshop

Lamun datang ka program pikeun ngédit gambarAplikasi munggaran anu muncul dina paguneman nyaéta Photoshop. Janten di Spanyol kami parantos nimukeun kecap pagawéan pikeun ngarujuk kana ngedit gambar: Chopear. Proposal Adobe ngamungkinkeun urang pikeun ngalaksanakeun sagala jinis retouching kalayan sagala jinis alat, kalebet garis waktos anu tiasa urang pake pikeun nyiptakeun gambar anu gerak.

Sareng henteu. Saloba éta hurts sababaraha pamaké, kayaning jalma anu membela software bébas, Photoshop teu gaduh saingan. Éta sanés ngan ukur anu tiasa urang laksanakeun, tapi pamakeanna ogé langkung intuitif tibatan aplikasi anu sanés anu ngan ukur hoyong ngiringan dina hudangna.

Photoshop bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun éditan dasar, sapertos nambihan saringan, motong gambar, nambihan téks atanapi ngarobih ukuran sareng formatna, sareng anu langkung maju, sapertos anu ngabantosan urang mupus agén anu teu diondang tina adegan, kabur, clone ... Sagalana anjeun tiasa ngabayangkeun anjeun tiasa ngalakukeun dina Photoshop, jeung cara ngalakukeunana bakal kawilang basajan.

InDesign

indesign

InDesign mangrupikeun aplikasi anu tujuanana bakal langkung kahartos ku urang anu parantos damel di panyitak atanapi usaha anu aya hubunganana. Ieu fungsi pikeun perenah, anu dijelaskeun gancang sareng parah hartosna urang tiasa nganggo InDesign pikeun ngarakit téks dina sababaraha bagian.

Maksudna: sagampil Word utamana dirancang pikeun ngedit téks, InDesign boga parabot nu ngidinan urang nulis, tapi ogé batur nu bisa mindahkeun téks ka bagian séjén nu cocog pikeun urang hadé, gambar, grafik ... Dasarna eta. nyaéta pakakas anu digunakeun pikeun ngararancang téks jeung/atawa gambar anu engkéna bakal dicitak pikeun buku atawa katalog naon waé.

Illustrator

ilustrator

Illustrator nyaéta a editor grafik vektor. Grafik ieu diwangun ku objék anu béda-béda kalayan sipat atanapi atribut matematik dumasar kana posisi, bentuk atanapi warnana.

Kami bakal ngalakukeun ieu dina naon anu disebut "bengkel seni" atanapi "méja kerja", sareng kalebet alat anu bakal ngabantosan urang pikeun mindahkeun sareng ngédit objék pikeun kéngingkeun grafik anu kami pilari.

AutoCAD

autocad

AutoCAD mangrupikeun aplikasi desain komputer pikeun gambar 2D atanapi modél 3D. Dipaké pikeun ngalakukeun tugas sapertos nyieun rencana perenah imah.

Nyatana, blueprints mangrupikeun alesan pikeun AutoCAD. Hiji-hijina hal nyaéta, salami mangtaun-taun, langkung seueur fungsi anu ditambah sareng rencana tiasa nunjukkeun langkung rinci langkung akurat kalayan gambar anu langkung jelas.

Lightroom

Lightroom

Tarjamahan langsung tina "lightroom" bakal sapertos "kamar lampu." Sareng éta, sapertos Photoshop ngabantosan urang ngédit, Lightroom Éta bakal ngawula ka urang pikeun nyimpen gambar sareng tiasa ningaliana sacara gancang jeung tartib.

Janten, dasarna, Lightroom mangrupikeun perpustakaan poto anu ditawarkeun Adobe ka kami, anu ogé bakal ngamungkinkeun urang ngadamel sababaraha éditan, tapi dasar pisan.

saatos Balukar

sanggeus épék

After Effects mangrupikeun aplikasi anu sapertos studio dimana urang tiasa nyieun atawa nerapkeun komposisi, ogé ngadamel grafik profésional anu tiasa gerak atanapi épék khusus anu sanés.

Salah sahiji kaunggulan After Effects nyaéta kalebet seueur plugin pihak katilu anu ngabantosan ngaringankeun beban kerja. Tapi, pondokna, urang nyanghareupan parangkat lunak anu tiasa nyiptakeun épék anu aya hubunganana sareng gerakan.


Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

6 komentar ngeunaan «Laptop pikeun desain grafis»

  1. Pisan metot, tangtu. Abdi sono sababaraha detil ngeunaan suhu sareng sora kipas. Abdi badé nyekel EMVY tapi aranjeunna nyarios yén éta ngalebur méja panas sareng kipas éta nyiksa.

    Pikeun kuring éta aspék penting. Abdi badé milih 15 ″ Acer V Nitro

    Hatur nuhun.

  2. Hello!
    Kuring keur nalungtik naon laptop kuring salajengna.
    Tina layar kahiji, laptop Acer Aspire V3-575G (Core i7 6500U / 2,5 ghz / win 10 édisi bumi 64 bit / 16 GB RAM / 1TB HDD / GF 940 MB parantos dipilih sareng ieu mangrupikeun masalah 1366 × 768 layar. )
    Nalika kuring nempatkeun sateuacan masalahna nyaéta resolusi layar, kuring hoyong tiasa ngamuat klien nganggo laptop kuring tapi kuring badé damel dina komputer desktop sareng laptop saolah-olah éta CPU. Nalika eunteung layar laptop dina layar anu langkung ageung, résolusina rendah pisan. Laptop tina rentang ieu parantos ditawarkeun ka kuring sakitar € 1150 (kaasup PPN)
    Kuring bakal make eta pikeun modeling mékanis 3D (Padet Works) jeung renders mékanis jeung arsitektur jeung desain grafis.
    Naon anu anjeun nyarankeun kuring?
    Hatur nuhun pisan!

  3. Hatur nuhun ka Maturin pikeun mairan. Sanajan kuring kudu nempatkeun eta, kipas mangrupa hal Kuring ogé geus dianggap. Ngeunaan naon anu anjeun nyarios ngeunaan HP Envy, leres yén suhu tiasa naék tapi aya solusina. Bade ka Pusat Kontrol Katalis sareng ngarobih pilihan PowerPlay pikeun ngamaksimalkeun umur batre. Tanpa nyaho persis naha, kalawan pilihan ieu drastis lowers hawa dihasilkeun ku processor na kartu grafik tanpa ngurangan kinerja alus tina sirik. Saatos ieu, anjeun tiasa nurunkeun suhu 15 derajat Celsius sacara sampurna.

  4. Hai, Pablo. Abdi nyarankeun anjeun tingali dina Acer Aspire yén kuring parantos ngaitkeun kana ngabandingkeun. Jigana éta salah sahiji pilihan pangalusna sabab lamun éta alat nu bade Anjeun pake sapopoé pikeun desain grafis atawa modeling 3D bisi anjeun, sababaraha euro leuwih dina model Aspire ieu bakal narjamahkeun kana resolusi nu leuwih luhur. Anu anjeun mairan gaduh 1366 × 768 sedengkeun anu kuring kaitkeun nyaéta 1920 x 1080 tangtosna hargana sakitar 200-300 euro langkung seueur tibatan anu anjeun nyarios. Nanging, sareng urang anu damel sareng laptop salaku alat utama, henteu aya anu nyéépkeun kuring langkung seueur artos tibatan dina gadget anu ngan ukur sakedapan, sanaos tangtosna ieu mangrupikeun pendapat pribadi 🙂

  5. Halo, tulisan anu saé hatur nuhun kanggo inpormasina. Leptop baheula mah asa-asa jeung kudu meuli nu séjén. Kuring meuli XP-PENArtist 24 Pro tablet grafik badag. Abdi milarian anu ngaréspon sampurna ka kuring nalika damel di photoshop, illustrator, inDesign, kalayan seueur lapisan sareng file anu ageung pisan, hal (sanaos khusus pisan) pikeun ngedit pidéo ... kirang affordable.
    Naon anu anjeun nyarankeun kuring?
    Hatur nuhun pisan!

  6. Halo wilujeung wengi abdi oge nuju milarian komputer desktop atanapi leptop kanggo incu abdi anu nuju diajar desain fashion, mana anu anjeun nyarankeun, abdi hoyong janten samsung, hatur nuhun

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.