Mésér laptop naon?

Cukup kompak pikeun nyandak sareng anjeun dimana-mana, tapi ogé cukup serbaguna pikeun ngajalankeun aplikasi anu paling nungtut; Sareng éta laptop mangrupikeun alat anu pangsaéna pikeun ngalakukeun padamelan serius atanapi maén di bumi bahkan di jalan.

Nalika tablet sareng smartphone parantos populer, seueur jalma mendakan yén sadayana tina nyerat makalah panalungtikan dugi ka maén kaulinan vidéo tiasa dianggo langkung saé dina laptop. Mun anjeun salah sahiji jalma anu balik kalawan modél 4 atawa 5 sababaraha taun ka pengker na anjeun henteu terang laptop mana anu badé dipésérTong hariwang, ieu sababaraha tungtunan penting anu bakal nungtun anjeun dina sadaya prosés.

Aya rupa-rupa ukuran, fitur sareng harga, janten milih laptop anu pas anu paling cocog sareng kabutuhan unggal pangguna mangrupikeun tantangan. Éta naha anjeun peryogi panggihan naon pangabutuh anjeun heula. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa nuturkeun dalapan léngkah ieu anu kami nawiskeun anjeun sareng anu bakal ngabantosan anjeun nangtukeun masing-masing kalayan akurasi anu langkung ageung sareng langkung saé.

Naon laptop anu dipésér dumasar kana panggunaanana?

Pasti anjeun terang ngeunaan panggunaan anu anjeun badé masihan laptop, ku sabab éta, di handap ieu kami parantos nyusun pituduh anu kami gaduh ku kituna anjeun tiasa milih komputer dumasar kana éta:

Naon laptop anu mésér dumasar kana ciri-cirina?

Upami anu anjeun milarian nyaéta laptop kalayan fitur khusus tapi anjeun masih henteu terang anu mana anu kedah dipilih, di handap ieu anjeun bakal mendakan pituduh kami supados anjeun tiasa milih anu leres:

Ukuran layar

Lenovo ideapad

Sateuacan mutuskeun nanaon, anjeun kedah terang naon peryogi pikeun "portability" anjeun gaduh, nyaeta, lamun ngarambat pisan jeung komputer dina tonggong anjeun, lamun boro mindahkeun sabudeureun imah, jeung saterusna; sabab ieu bakal nangtukeun naon laptop idéal pikeun anjeun sareng ti harita anjeun bakal terang laptop mana anu badé dipésér. Laptop umumna digolongkeun dumasar kana ukuran layarna:

  • Laptop leutik: Sistem ipis jeung torek Aranjeunna gaduh layar sakitar 11 dugi ka 12 inci sareng beuratna antara 1 sareng 1,5 kilo. Sanajan kitu, dina ieu ukuran, layar jeung keyboard bakal jadi saeutik teuing sempit pikeun kaperluan sababaraha pamaké.
  • laptop 13 inci : Nyadiakeun kasaimbangan pangalusna antara portability sarta betah pamakéan. Laptop sareng layar 13- atanapi 14 inci umumna beuratna antara 1,5 sareng 2,5 kilo sareng gampang pas dina luhureun suku anjeun bari tetep nawiskeun kibor ukuran generously sarta gampang-ka-tingali tampilan. Mun anjeun daék bayar a tambah, aranjeunna ogé bisa kapanggih sistem pisan lampu kalawan ukuran layar ieu, kaasup 1,2 kilo Dell XPS 13 jeung 1,3 kilo 14 inci Lenovo ThinkPad X1 Karbon.
  • laptop 15 inci: Ukuran pang populerna, laptop 15 inci biasana rada gede jeung beurat kalawan 2,3 nepi ka 3 kilo, tapi ogé waragad kirang. Upami anjeun henteu ngarencanakeun nyandak laptop anjeun sering atanapi dianggo dina pangkonan anjeun, sistem 15 inci tiasa janten tawaran anu saé pikeun anjeun. Sababaraha model 15 inci nganggo DVD drive, tapi anjeun bakal ngahémat beurat ku milarian modél anu henteu.
  • laptop 17 inci: Upami laptop anjeun tetep dina meja anjeun sadayana dinten sareng unggal dinten, sistem 17 atanapi 18 inci tiasa nawiskeun anjeun jinis kakuatan pamrosésan anu anjeun peryogikeun maén kaulinan high-end atawa ngalakukeun sagala produktivitas di tingkat workstation. Alatan ketebalan na, notebooks dina ieu ukuran bisa boga tegangan tinggi CPUs quad core, kartu grafik pohara kuat y sababaraha unit gudang. Tangtosna, ulah mikir ngeunaan nyandak sistem ieu langkung ti 3 kilo di mana waé.

Résolusi anu langkung luhur hartosna kualitas gambar anu langkung saé. Layar laptop datangna dina rupa-rupa rentang résolusi nu diukur dina piksel (horizontal x vertikal).

  • HD. 1366 x 768, résolusi standar dina notebook tungtung handap. Ieu cukup pikeun internetan Internet, e-mail jeung tugas dasar dina komputer.
  • HD +. 1600 x 900, résolusi ieu saé pikeun kaulinan kadang-kadang sareng nonton pilem DVD.
  • HD lengkep. 1920 x 1080, résolusi ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun lalajo pilem Blu-ray sareng maén pidéo tanpa kaleungitan detil.
  • rétina. 2304 x 1440, 2560 x 1600, sareng 2880 x 1800. Éta tiasa dipendakan dina notebook Apple 12 '', 13.3 '', sareng 15.6 Mac.
  • QHD (Quad HD) jeung QHD +. Kalayan resolusi 2560 x 1440 sareng 3200 x 1800, masing-masing. Kapadetan piksel anu luhur nyiptakeun seueur detil. Idéal pikeun fotografi, video atanapi grafik profésional, ieu téh naha anjeun bisa manggihan loba di laptop pangalusna pikeun desain grafis. Ogé pikeun maranéhanana anu méakkeun loba jam maén.
  • 4K Ultra HD. Résolusi 3840 x 2160 ngagaduhan piksel opat kali langkung seueur tibatan Full HD. Nyiptakeun warna sareng gambar anu saé pikeun ningali sareng ngédit grafik anu katingalina sapertos hirup.

Tapi henteu ngan ukur résolusi anu penting nalika ngawalon patarosan laptop mana anu badé dipésér. Anjeun ogé kedah nengetan jinis panel anu béda-béda sabab langsung mangaruhan kualitas gambar anu kami kéngingkeun. Ieu pilihan tina jinis utama:

  • IPS Éta évolusi tina panel TFT-LCD. Ningkatkeun widang visi sareng gaduh waktos réspon anu langkung pondok. Éta ogé diciptakeun pikeun ningkatkeun sadaya ieu dina alat anu langkung alit, sapertos telepon sélulér.
  • TN aranjeunna panels kalawan waktu respon gancang, nu ngajadikeun éta calon alus keur kaulinan. Éta panels kalayan biaya manufaktur low, tapi maranéhna teu boga sudut nempoan alus sanajan rentang warna maranéhanana geus ningkat dina taun panganyarna.
  • boléd Éta layar anu nawiskeun kontras warna anu langkung saé, hal anu seueur hubunganana sareng kanyataan yén hideung langkung murni. Saterusna, aranjeunna fléksibel, sahingga pabrik nyieun alat jeung desain nu bisa ngawengku kurva. Sedengkeun pikeun otonomi, éta bisa ngaronjat lamun backgrounds hideung dipaké, sabab piksel nu dipareuman teu meakeun énergi.
  • LED aranjeunna ngaluarkeun sumber cahaya anu diwangun ku bahan semikonduktor anu gaduh dua terminal. Model munggaran muncul dina taun 60-an, tapi henteu dina layar. Asét anu pangsaéna dina monitor nyaéta yén aranjeunna gaduh umur gunana anu panjang sareng tahan.

Tapi supados anjeun terang laptop mana anu badé dipésér, kami bakal nunjukkeun anjeun di handap komponén utama anu anjeun bakal kudu tumut kana akun.

perhitungan balanja

Sabaraha anggaran anjeun? Ayeuna anjeun kedah terang yén laptop anu tiasa dianggo minimal tiasa didapet kirang ti € 450, tapi upami anjeun tiasa investasi langkung seueur artos, anjeun bakal tiasa nampi sistem anu kualitasna unggul, résistansi anu kuat sareng visualisasi anu langkung saé.

  • Laptop handapeun € 500Laptop anu paling murah nyaéta Chromebook, anu dijalankeun dina browser anu dipuseurkeun ku sistem operasi Google, atanapi sistem Windows low-end kalayan panyimpenan minimal sareng prosesor anu langkung laun, sapertos HP Stream 11. Boh hiji bisa jadi a parabot sekundér alus atawa keur budak, utamana lamun meuli salah sahiji laptop leutik kawas nu Chromebooks nu condong lumangsung lila (8 jam atawa leuwih) dina hiji muatan. Pikeun kirang ti € 500 anjeun tiasa kéngingkeun laptop kalayan prosésor Intel Core i5 atanapi CPU AMD A8, 4 ka 8 GB RAM sareng hard drive 500 GB, sadaya fitur anu terhormat. Nanging, dina harga ieu, kalolobaan notebook gaduh sasis plastik murah, tampilan résolusi rendah, sareng umur batre anu lemah.
  • Laptop handapeun € 1.000: Nalika anjeun langkung luhur $ 500, anjeun bakal mimiti ningali langkung seueur desain kualitas luhur, sapertos bérés logam. Produsén ogé mimiti nambahkeun fitur sejenna anu kaluar aya pikeun move up tangga harga, kaasup a audio hadé tur kibor backlit. Anjeun ogé tiasa kéngingkeun layar kalayan résolusi 1600 x 900 atanapi 1920 x 1080 sareng cache flash.
  • Laptop leuwih € 1.000: Dina rentang harga ieu, Anjeun ngaharepkeun laptop nu leuwih ti portabel, leuwih kuat, atawa duanana. Nungguan mintonkeun resolusi luhurprosesor gancang, jeung grafik kamungkinan diskrit. Ultrabooks anu langkung hampang, langkung awét sapertos MacBook Air 13 inci sareng sababaraha anu sanésna hargana langkung ti $ 1.000. Sistem kaulinan high-end sareng workstation mobile biasana hargana dugi ka $ 3.000 dina sababaraha waktos.

Prosesor

intel vs amd

Nalika anjeun mikir ngeunaan mésér laptop énggal, anjeun kedah nganggap prosesor saolah-olah éta otak mesin. Gawéna dina kombinasi kalayan mémori sistem. Kakuatan prosésor nangtukeun pajeulitna parangkat lunak anu anjeun tiasa dianggo, sabaraha program anu anjeun buka dina waktos anu sami, sareng sabaraha gancang aplikasi ieu tiasa dianggo. Paling ngagunakeun prosesor ti Intel atawa AMD. Urang bakal ningali anu paling umum sacara rinci.

Prosesor Intel

Seueur jalma nalika aranjeunna heran naon laptop anu badé dipésér, aranjeunna langsung mikir ngeunaan merek ieu sabab éta mangrupikeun hal anu paling gancang dina pikiran. Prosesor Intel mangrupikeun jantung unggal MacBook modéren sareng dipendakan dina kalolobaan laptop Windows ogé. Anu paling sering katingali nyaéta sababaraha inti (Intel Core):

  • core i7. Salah sahiji prosesor konsumen pangalusna Intel urang. Aranjeunna biasa milih pangguna anu langkung serius sareng nungtut dina panggunaanana. Contona tukang game, desainer grafis, fotografer atawa redaktur video. Éta unggul dina nanganan sacara lancar seueur tugas sareng nungtut kreasi multimédia pikeun proyék 3D definisi tinggi.
  • core i9: Ieu salah sahiji prosesor Intel pangkuatna. Hal ieu dipilih ku professional paling nuntut, diantara saha urang gaduh gamers anu teu hayang kejutan dina bentuk lag, jerks atawa sacrificing épék visual dina video kaulinan, utamana lamun babagi gameplays maranéhanana. Éta ogé dipilih ku profésional dina industri multimédia sabab tiasa mindahkeun program ngedit pidéo anu paling nungtut kalayan gampang.
  • core i5. The pertengahan rentang prosesor Core, sarta dina kanyataanana salah sahiji anu pang loba dipaké sarta paling umum. Seueur pangguna nalika aranjeunna mikir "laptop naon anu kuring ngagaleuh", ieu mangrupikeun modél prosesor anu munggaran dina pikiran. Cai mibanda kakuatan anu cukup pikeun seueur tugas sareng seueur tugas, ku kituna anjeun tiasa maénkeun kaulinan anu anjeun pikahoyong atanapi game éta nalika ngirim sababaraha email.
  • core i3. Dina prosesor Core, modél i3 mangrupikeun rentang anu paling dasar. Langkung ti cocog pikeun kagiatan sapopoé anu henteu nungtut sapertos olahtalatah, Internét, sareng tugas produktivitas. Éta ogé jalan lancar pikeun kagiatan sapertos ngadengekeun musik sareng sajabana.
  • Celeron: Prosesor Celeron dimaksudkeun pikeun pamakéan sapopoé, pikeun komputer entry-level jeung alat-alat jeung sumberdaya rada leuwih modest, nu ogé bakal noticeable dina harga ahir.
  • Inti M. A processor dirancang pikeun model langsing kawas nu ultrabook leuwih dasar. Éta masihan kakuatan anu cukup pikeun ngamungkinkeun anjeun ngajelajah internét atanapi ngirim email tanpa sacara drastis kalebet otonomi alat anjeun.

Dina laptop mirah séjén anjeun ogé bakal ningali prosesor kawas Intel Pentium atanapi Celeron. Ieu tiasa cocog pikeun texting, internét, sareng tugas produktivitas. Tapi lamun nimbangkeun meuli laptop anyar Anjeun hoyong mertimbangkeun speed na multitasking, kamampuhan ieu diwatesan iwal mun nempo model di luhur.

prosesor AMD

Prosesor merek ieu ngagaduhan dua kategori anu paling umum sareng dianggo. FX jeung A-Series. Sapertos chip Intel Core, prosesor ieu kalebet prosesor grafik anu diwangun kana éta. Dina urutan ti pangalusna ka awon urang manggihan di handap:

  • Ryzen. Jumlah prosesor anu ageung ku kituna anjeun tiasa ngalakukeun sadayana dina waktos anu sami sareng tanpa retakan.
  • Athlon- Diantara prosesor entry-level, anu bakal masihan anjeun kinerja anu pangsaéna.
  • FX. Pikeun anu paling serius nalika urang ngobrol ngeunaan seueur tugas sareng kaulinan anu kuat.
  • A10. Andalannya AMD, laju anu saé kalayan opat inti sareng pamekaran grafik anu luar biasa.
  • A8. Pangwangunan grafik ningkat anu ngamungkinkeun anjeun neuleumkeun diri dina dunya 3D dina HD.
  • A6. Kualitas video padet sareng naon anu anjeun tiasa tingali dina poto.
  • A4. Éta ngarangkep punch pikeun musik, poto, sareng pidéo.

E-Series. Sarupa jeung prosesor Intel Celebron jeung Pentium. Nalika anjeun mikirkeun laptop mana anu badé dipésér, ieu pasti sanés anu mimiti dipikiran, sanaos aranjeunna berharga pikeun ngalakukeun kagiatan kalayan kecepatan terbatas. Teu aya masalah dina ngagunakeunana pikeun modél kasual dina hal-hal anu henteu peryogi seueur téknologi.

Aya varian dina kelas processor. Laptop anu dirarancang kalayan umur batre anu saé biasana gaduh vérsi prosesor volt-rendah tina prosesor anu didaptarkeun, anu ditarjamahkeun kana kacepetan anu dikurangan.

Pikeun anjeun anu dédikasi kana desain atanapi kaulinan, dina milarian laptop énggal, anjeun kedah milarian anu gaduh grafik khusus sareng mémori pidéo. Ngagaduhan sumber daya anu misah pikeun grafik anjeun ngamungkinkeun anjeun gaduh rendering anu langkung gancang sareng lancar nalika ningali pilem atanapi ngalakukeun kagiatan anu aya hubunganana.

nu hibrida antara tablet jeung laptop Leuwih mahal mindeng ngagunakeun Intel Core M CPU, nu leuwih gancang ti Atom urang, tapi teu sagancangna Core parusahaan (Core i3, i5, i7 atanapi i9). Upami anjeun mésér Core i3, Core i5 atanapi Core i7, cobian kéngingkeun generasi panganyarna nyaéta Intel generasi ka-2020, parantos sayogi ti awal taun XNUMX.

Lamun datang ka kinerja, ulah settle kirang ti processor Intel Core M pikeun sistem langsing atawa Core i3 / AMD A Series CPU pikeun laptop mainstream. Upami anjeun nyéépkeun langkung ti € 500, nyuhunkeun yén sahenteuna CPU janten Intel Core i5, anu tiasa sacara dinamis ningkatkeun kagancangan jamna nalika diperyogikeun kinerja anu langkung luhur. Pamaké kakuatan sareng pamaén kedah netepkeun henteu kirang ti sistem Core i7, preferably chip quad core.

sistem operasi

Ieu sanés patarosan anu gampang pikeun dijawab, khususna upami anjeun henteu wawuh sareng Mac sareng PC, tapi tinjauan gancang ieu di handap ngeunaan kaunggulan sareng kalemahan unggal platform kedah ngabantosan anjeun.

Chrome OS

Kapanggih dina laptop anu langkung mirah sareng langkung hampang sapertos Acer C11.6 720 inci sareng HP Chromebook 14, OS Chrome Google mangrupikeun tina platform pangbasajanna sareng paling aman anu aya di pasar ayeuna, tapi anjeun ogé tiasa ngarasa rada kawates dina hal fungsionalitas. Antarbeungeut pangguna mirip pisan sareng Windows tradisional kalayan ménu aplikasi, desktop, sareng kamampuan nyéred windows di sabudeureun éta. Jandéla utama standar anu anjeun anggo nyaéta browser Chrome sareng kalolobaan "aplikasi" ngan saukur potong kompas kana alat wéb.

chromebook

Kusabab éta utamina browser, Chrome OS teu mungkin nu bakal kainfeksi malware atawa virus Sareng, upami anjeun kantos ngotéktak wéb tina komputer sanés, anjeun bakalan betah kalayan platform anu biasa. Kakuranganna nyaéta aya sababaraha aplikasi offline sareng anu aya henteu salawasna jalan saé. Nanging, upami anjeun peryogi alat pikeun surfing wéb, mariksa email, média sosial, sareng ngobrol online, HP Chromebooks murah, portabel pisan, sareng umur batre anu panjang.

Windows 10

Laptop Windows biasana langkung mirah tibatan Mac (dimimitian tina $ 400) sareng nawiskeun pilihan desain anu langkung lega ti langkung ti belasan padagang utama. Teu kawas Apple, Microsoft jeung mitra maranéhanana ngidinan pamaké mésér notebooks kalawan touchscreenskitu ogé desain convertible nu ngidinan Anjeun pikeun gampang transformasi tina laptop ka modeu tablet.

Upami anjeun biasa nganggo antarmuka Windows, tapi anjeun henteu acan nyobian versi Windows 10 sareng anjeun henteu terang komputer mana anu badé mésér, anjeun tiasa kaget. Sistem operasi anyar parantos ngagentos ménu Mimitian ku gaya mosaik, layar mimiti salayar, sakapeung gaduh aplikasi anu gampang dianggo, dumasar kana rampa. Nanging, Windows 10 masih gaduh mode desktop pikeun ngajalankeun sadaya aplikasi anjeun anu tos aya sareng tiasa boot langsung ti dinya. Ieu oge teu hese, kalawan sababaraha Utiliti na tweaks, pikeun nambahkeun hiji menu Mimitian sarta nyieun desktop kasampak pisan kawas Windows 7 deui.

nyelap laptop

Sababaraha laptop Windows nyayogikeun fungsi bisnis sapertos kartu pinter sareng verifikasi biometrik sareng manajemén sistem Intel vPro.

macOS

Apple MacBook Airs jeung MacBook Pro nawarkeun hiji gampang ngagunakeun sistem operasi dina macOS. Kanyataanna, sababaraha pamaké bisa manggihan macOS gampang pikeun nganapigasi ti versi panganyarna na bolder tina Windows 10. MacBooks nawiskeun fitur kawas ios salaku pad peluncuran pikeun aplikasi maranéhanana, kalawan sapuan multi-touch unggul, sarta kalawan kamampuhan pikeun ngatur telepon iPhone, dina kasus gaduh hiji.

MacBook Airs jeung MacBook Pros ogé condong outperform lolobana mesin Windows lamun datang ka desain industri jeung touchpad. Sedengkeun Windows PC nawiskeun langkung seueur pilihan parangkat lunak, Apple ngagampangkeun milarian sareng masang program ngaliwatan Mac App Store. Nanging, laptop Apple gaduh a harga dimimitian ti € 800.

pintonan dieu Ultrabooks paling kawéntar.

Laptop mana anu dipésér dumasar kana merek?

Laptop anjeun ngan ukur saé sapertos perusahaan tukangeunana. A bantuan teknis akurat tur timely Éta dasar. Taun kamari ieu apel datang kahiji, dituturkeun ku HP y Samsung.

Di handap ieu anjeun gaduh pilihan pituduh dimana kami nganalisa unggal merek laptop sareng nunjukkeun anjeun model anu pangsaéna anu masing-masing ayeuna gaduh:

Pangrojong téknis ngan ukur bagian tina naon anu ngajadikeun merek laptop patut nilai artosna. Anjeun ogé kedah mertimbangkeun kumaha produsén bersaing sareng kompetisi dina hal desain, kualitas sareng pilihan, tés, sareng kriteria sanésna. Apple biasana nyokot tempat kahiji, dituturkeun ku Lenovo jeung ASUS.

Laptop mana anu dipésér dumasar kana jinisna?

Dina cara anu sami anu aya ratusan kombinasi anu anjeun tiasa laksanakeun sareng sadayana anu kami parantos disebatkeun di dieu, milih laptop kadang janten langkung gampang pikeun sababaraha nalika aranjeunna sadar yén aya modél khusus sareng garis komputer pikeun anu dipilari. cara kieu pilarian diréduksi bit. Anu paling menonjol nyaéta di handap ieu:

Laptop kaulinan

Éta mangrupikeun laptop anu dirarancang khusus pikeun tiasa maénkeun naon anu aranjeunna modél kawasa. Aranjeunna gaduh prosesor canggih sapertos anu parantos disebatkeun sareng kartu grafik anu ngamungkinkeun kaulinan anu langkung gancang sareng lancar. Éta ogé nyorot kamampuan musik sareng ukuran layar pikeun ngabantosan kaulinan pikeun kahirupan nyata.

Di dieu perbandingan lengkep tina laptop kaulinan pangalusna.

Sababaraha ogé nyertakeun keyboard has sareng lampu sareng tambahan anu pikaresepeun pikeun ngajantenkeun sesi langkung gampang sareng senang. Sanajan kitu, fitur intensif ieu biasana condong panas nepi komputer tur solokan batréna, kitu ogé beurat ti normal. Anjeun ngan saukur kedah mertimbangkeun naha anjeun badé ngagentos tempatna atanapi anjeun badé dipasangkeun ka tempat di bumi anjeun.

2-in-1 laptop

Nalika anjeun naroskeun ka diri anjeun laptop mana anu badé dipésér, sakapeung anu anjeun milarian nyaéta kakuatan anu dipasihkeun ka anjeun tapi anjeun hoyong portabilitas Tablet. Éta lamun éta metot mertimbangkeun 2-in-1s (alias convertibles atanapi hibrida). Alat ieu gaduh kamampuan layar rampa anu serbaguna anu tiasa dirobih janten tablet dina waktos anu lami. Aranjeunna nyadiakeun sudut sampurna pikeun presenting jam gawé atawa nuturkeun acara favorit anjeun dina dipan.

Chromebooks

chromebook

Asalna éta laptop anu didamel ku Google. Chromebooks dinten ieu datang dina rupa-rupa spésifikasi, kadang kalawan konfigurasi bener kuat. Anu beda-beda antara Chromebook sareng anu sanésna nyaéta panggunaan Chrome OS. Sistem operasi milik Google anu dirancang pikeun ngajalankeun kalolobaan aplikasi tina awan. Ku ngalakukeun ieu, Chrome OS ngurangan kabutuhan kapasitas hard drive, sahingga aranjeunna janten ipis sareng torek.

nu Chromebook anu diulas dianalisis.

Kalawan komputer has, nyimpen beuki loba data ngabalukarkeun alat ngalambatkeun turun kana waktu. Chromebook ngaleungitkeun ieu sabab kalolobaan program disimpen sacara online sareng dianggo dina browser. Tangtosna, ieu hartosna yén Chromebook dimaksudkeun pikeun dianggo utamina ku sambungan internét. Google nembe ngadorong pamekar aplikasi pikeun damel offline. Tapi tangtu dina hal ieu anjeun peryogi sambungan internét anu saé, Tapi pikeun anu ngagunakeun éta terus-terusan sareng maca pituduh ieu pikeun milih laptop, ieu mangrupikeun alternatif efisien jeung affordable.

Ultrabooks

Ultrabooks parantos leres-leres disebut salaku istilah payung pikeun notebook ultra-ringan. Nanging, éta asalna mangrupikeun kecap anu dianggo pikeun laptop Intel. Modél ieu ngaleungitkeun bagian anu ayeuna kirang dianggo sapertos slot CD atanapi palabuhan, tapi nganggo prosesor anu langkung kuat. Urang bisa disebutkeun yen aranjeunna model murni tina produktivitas maksimum sarta kirang hiburan, sanajan tangtu bakal gumantung kana pamakéan rék masihan.

Aspék séjén anu kedah dipertimbangkeun nalika terang laptop mana anu badé dipésér

buku asus zen

Upami anjeun hoyong terang naon laptop ngagaleuh, anjeun kedah terang yén ciri-ciri laptop sapertos CPU, hard disk, RAM sareng grafik kartu tiasa ngabingungkeun bahkan fans laptop, janten entong hariwang upami lembar data téknis spésifikasi sigana sapertos sup alfabét pikeun anjeun tibatan naon waé. lain.

Naon anu anjeun peryogikeun gumantung kana naon anu anjeun badé laksanakeun sareng alat portabel anjeun. Tugas anu langkung intensif sapertos kaulinan 3D sareng program ngedit pidéo resolusi luhur ngabutuhkeun komponén anu langkung mahal.

lenovo yoga

Ram: Lamun datang ka memori, atawa RAMbahkan laptop anu paling murah ayeuna gaduh 4GB, jadi teu netep pikeun kirang. Lamun anjeun bisa meunangkeun sistem kalawan 6 atawa 8 GB, Anjeun bakal leuwih hadé disiapkeun pikeun aplikasi high-end sarta loba multitasking. Pamaén sareng pangguna canggih kedah milarian 16GB RAM.

Hard disk: Kanggo sabagéan ageung pangguna, Unit gancang leuwih penting batan badag. Upami anjeun gaduh pilihan pikeun milih, pilih hard drive antara 7.200 rpm jeung 5.400 rpm. Sanaos anjeun gaduh sababaraha pilem sareng kaulinan dina hard drive anjeun, 320GB kedah nyayogikeun rohangan anu langkung ageung, tapi 500GB atanapi 750GB drive biasana henteu langkung seueur. Upami hoyong mésér hard drive éksternal, kami nyarankeun milarian anu saé. Dinten ayeuna anjeun tiasa mendakan modél 1TB di pasar kalayan harga anu impian seueur. Pikeun kirang ti € 50 anjeun gaduh gudang dimana-mana. Sareng langkung-langkung mertimbangkeun yén dinten ayeuna sadayana subjek pilem sareng anu sanésna katingal dina streaming. Naha éta 500GB, 2TB, atanapi 3TB.

midangkeun portatil

flash-cache: Kadang sababaraha Ultrabooks na notebooks séjén hadir kalawan 8, 16 atawa 32 GB flash cache nu bisa Anjeun pake pikeun ngaronjatkeun kinerja. Sanajan teu gancang salaku SSD, a cache flash bakal ngabantosan anjeun ningkatkeun waktos beban sareng boot, bari ngidinan Anjeun nyimpen sadaya data anjeun dina hard drive badag.

ngalereskeun

Solid State Drives (SSD): Unit ieu hargana leuwih saeutik ti teuas drive tradisional jeung boga kapasitas kirang (biasana 128 ka 256 GB), tapi bisa nyirorot ngaronjatkeun kinerja. Anjeun bakal ngaraosan waktos boot anu langkung gancang, waktos resume anu langkung gancang, sareng waktos palaksanaan anu langkung gancang. Ogé, kusabab SSD henteu gaduh bagian anu gerak sapertos drive mékanis, kagagalan langkung jarang. Upami anjeun kabetot, didieu anjeun tiasa ningali laptop pangalusna kalawan SSD

Layar cabakWindows 10 ngan ukur langkung senang sareng nyerep ku layar rampa, tapi upami laptop anjeun sanés hibrida sareng layar anu fleksibel atanapi swiveling, anjeun panginten tiasa hirup tanpa éta. Sanaos anjeun tiasa kéngingkeun sistem layar rampa € 450 ayeuna, bédana harga antara sistem anu dikonpigurasi sami sareng sareng tanpa layar rampa nyaéta € 80 dugi ka € 130.

nvidia vs radeon

Chip grafik: keur sabagéan ageung, a chip grafik terpadu (hiji nu babagi sistem memori) bade alus keur tugas dasar, kaasup browsing web, nonton video, komo maén sababaraha kaulinan luhur. Tapi prosesor grafik diskrit tina AMD atanapi Nvidia (nu boga memori video dedicated) bakal nyadiakeun a pagelaran anu langkung saé lamun datang ka kaulinan paling nuntut. Naon deui, a GPU alus bisa nyepetkeun playback video dina situs kawas Hulu, kitu ogé speed up édisi pidéo.

Salaku kalawan CPUs aya dua luhur-tungtung na low-tungtung chip grafik. Nvidia mertahankeun daptar chip grafik na ti low ka luhur tungtung kawas AMD teu. Sacara umum, workstation sareng laptop kaulinan bakal gaduh anu pangsaéna GPU, kaasup dual grafik dina sistem leuwih mahal. Ieu pilihan grafik anu pang populerna anu dipasang dina laptop:

  • Intel Graphics Éta mangrupikeun usulan Intel pikeun Prosesor Grafik Terpadu (IGP). Éta téh kaasup kana CPU sarua jeung hadir dina sagala jinis komputer, tapi utamana dina parabot pertengahan rentang.
  • Nvidia salah sahiji merek kawentar dina widang kartu grafik na GPUs. Aranjeunna gaduh pilihan anu adaptasi ka sadaya kabutuhan sareng biasa ningali kartuna dina alat anu kuat sapertos anu dianggo pikeun kaulinan vidéo.
  • RADEON Éta mangrupikeun merek anu kasohor pikeun GPU sareng chipset na. Ayeuna éta dipiboga ku AMD sareng, sapertos Intel Graphics, éta hadir dina sadaya jinis alat, tapi parantos nganggo nami énggalna, diantarana urang gaduh Radeon atanapi

DVD / Blu-ray drive: Seueur komputer notebook ayeuna-ayeuna kirang sareng kirang nganggo drive optik. Éta sabab anjeun tiasa ngaunduh langkung seueur parangkat lunak sareng ngaunduh atanapi ngalirkeun pidéo tina wéb. Kacuali anjeun ngaduruk cakram atanapi hoyong nonton pilem Blu-ray, anjeun henteu peryogi salah sahiji unit ieu sareng anjeun tiasa ngahemat sakedik beurat pikeun dibawa.

Pertimbangkeun umur batre

MacBook Pro

Sanaos anjeun ngan ukur mindahkeun laptop anjeun tina méja anjeun ka dipan sareng ranjang atanapi tina cubicle anjeun ka kamar konperénsi, umur batre mangrupikeun masalah anu penting. Teu aya anu hoyong dipasung ka outlet, sanaos aya outlet anu tiasa dicapai. Upami anjeun badé mésér laptop 15 inci, panggihan diri anjeun sahenteuna 4 jam daya tahan saprak umumna condong pondok-cicing. Anu ngarencanakeun pikeun mindahkeun kedah milih laptop anu nawiskeun umur batre langkung ti 6 jam, kalayan tambahan 7 jam janten pilihan idéal.

Upami Anjeun gaduh pilihan, mayar leuwih pikeun batré nambahan, anjeun moal kuciwa. Punten dicatet yén sababaraha laptop (sapertos MacBook Air) boga umur batre panjang Tapi aranjeunna gaduh ciri batré anu disegel, anu henteu gampang diénggalan ku nyalira.

Pikeun nangtukeun harepan hirup batré laptop, Ulah nyandak kecap produsén pikeun eta. Gantina, baca hasil pihak katilu tina sumber obyektif (website kami). Umur batre anjeun ayeuna Bisa rupa-rupa gumantung kana kacaangan layar jeung tugas nu bade Anjeun laksanakeun (video ngahakan énergi leuwih ti surfing net).

Palabuhan sareng konektipitas

2 dina 1 laptop

Laptop biasana masihan urang sababaraha pilihan pikeun nyambung ka Internét ogé ka alat sanés. Seuseueurna ieu gaduh versi Bluetooth atanapi standar internét anu pang anyarna supados anjeun tiasa nyingkronkeun smartphone, speaker, atanapi alat portabel anu sanés.

Upami anjeun sering ngarambat, pertimbangkeun laptop anu nyambung ka jaringan 4G LTE supados anjeun tiasa nyambung ka internét tanpa nganggo Wi-Fi.

Salaku tambahan, éta pikaresepeun yén anjeun gaduh palabuhan ieu anu dianggo pikeun nyambung ka TV, kaméra atanapi alat anu sanés:

  • USB 2.0. Sambungkeun hard drive éksternal, Controllers kaulinan, mobiles, MP3 pamaén jeung asesoris séjén.
  • USB 3.0. Aranjeunna mindahkeun data langkung gancang tibatan USB 2.0, tapi ngan upami aranjeunna parantos dianggo sareng alat USB 3.0.
  • USB Tipe-C. Ieu delivers speed hébat sarta kakuatan serbaguna, ngagunakeun panyambungna idéntik anu dianggo dina duanana arah. The adapters nu aya ngidinan pikeun video metot sarta kasaluyuan.
  • Thunderbolt. Transfer gancang pisan pikeun file antara alat anu gaduh Thunderbolt. Upami anjeun milarian laptop kalayan konektipitas anu tangtu, kuring bakal milarian Thunderbolt upami kuring gaduh artos.
  • HDMI. Anjeun tiasa nyambungkeun proyektor atanapi layar HD ka layar TV anjeun.
  • slot kartu. Pikeun nyambungkeun kartu kaméra anjeun sahingga mindahkeun poto sareng video.

kacindekan

Nyaho laptop mana anu mésér henteu gampang. Sanajan pituduh kami geus pisan éksténsif, kami miharep kami geus mantuan anjeun kaluar tina mamang tur bisa nyieun pilihan pangbasajanna.

Dina naon waé, upami anjeun masih ragu, anjeun tiasa ngantunkeun koméntar sareng kami bakal resep ngabantosan anjeun milih komputer énggal anjeun.

Sanaos pasti, faktor anu paling nangtukeun jawaban kana laptop mana anu dipésér nyaéta harga sareng ukuran layar. Tina éta, urang bakal milih atanapi piceun tapi éta mangrupikeun titik awal anu saé upami anjeun henteu terang laptop mana anu badé dipésér.


Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

13 koméntar ngeunaan "laptop naon anu badé dipésér?"

  1. Kuring geus dipikacinta artikel anjeun. Kami pamaké kalawan saeutik pisan pangaweruh komputer sarta kuring bakal menta anjeun pikeun mantuan kuring milih. Laptop kuring rusak sareng kuring milarian mésér anu énggal. Kuring make eta di tingkat pamaké, kalawan pamakéan kantor, maca pers, nempo jaringan sosial kayaning Facebook, wattshap web, Skype, sababaraha aplikasi wéb jeung utamana lalajo TV nalika kuring keur ngaku ka rumah sakit, via yomvi, atawa naon baé séjén. jaringan tv. Ku alatan éta, kuring hoyong éta gancang sareng kualitas gambar anu luhur pikeun televisi. Dupi anjeun tiasa ngabantosan abdi? Laptop mana anu anjeun badé mamatahan ka kuring? Abdi ngahargaan bantosan sareng kolaborasi anjeun sateuacanna. salam.

  2. Hi Luis. Hatur nuhun pisan kanggo kecap anu saé. Sateuacan nyarankeun hiji hal sareng milarian éta saé, kuring hoyong terang anggaran anu anjeun gaduh.

  3. Halo, Abdi hoyong mésér laptop sarta kuring henteu weruh nu hiji milih, sanajan kuring jelas yen Abdi hoyong MacBook a, Kuring henteu weruh lamun hawa atawa pro. Abdi guru, abdi nganggo laptop pikeun ngalakukeun padamelan, milarian sumber daya, kuring muka seueur halaman dina waktos anu sami. Abdi hoyong kuring gancang pisan sareng henteu katangkep, yén kuring tiasa muka sababaraha aplikasi atanapi halaman dina waktos anu sami sareng éta gancang diunduh. Ogé yén spiker laptop gaduh volume anu luhur. Nu hiji mamatahan kuring. hatur nuhun

  4. Sampurasun, Abdi hoyong anjeun mamatahan kuring komputer mana anu langkung saé pikeun ngagaleuh saprak kuring badé ngamimitian diajar gelar anu langkung luhur dina automation sareng robotika industri sareng urang badé ngalakukeun sadayana ngalangkungan komputer. hatur nuhun

  5. Halo Pilar,

    Upami anjeun badé nganggo komputer di universitas, kami nyarankeun yén anjeun tingali pilihan ieu laptop murid. Ku cara ieu anjeun bakal ningali langkung rinci naon anu anjeun kedah milarian nalika milih laptop.

  6. Hello Milena,

    Upami anggaran henteu janten masalah, kami nyarankeun MacBook Pro kusabab speaker, anu langkung saé tibatan MacBook Air.

    Dina duanana Ku teu sangka anjeun gaduh masalah dina tingkat kinerja saprak éta tugas dasar nu salah sahijina ngalakukeun ogé. Kalayan modél PRO anjeun ogé bakal ngaraosan layar anu langkung saé, langkung batré, rasio ukuran-beurat anu langkung saé sareng éta bakal tahan langkung lami sabab langkung kuat.

    Salam!

  7. pantun,
    Abdi milarian laptop anu tiasa ngagabungkeun tugas-tugas ieu:

    - Manajemén atanapi ngolah database atanapi volume data anu ageung, sapertos program pikeun visualisasi ieu. Contona: Excel (Macros - Visual Basic -, Power pivot, Power Query) atawa Microsoft Power BI.

    - Kamampuhan pikeun ngadukung program ngedit gambar sareng pidéo kualitas luhur (contona: 4k 60fps). Contona: Lightroom, photoshop, Adobe Premiere atawa After Effects.

    Abdi ngalihkeun anggaran sakitar € 1.800 sareng dugi ka ayeuna kuring ngagaduhan laptop MSI dina pikiran sapertos laptop prosesor M1 Apple.

    Abdi nganuhunkeun pisan upami anjeun tiasa ngabimbing kuring antara sababaraha laptop atanapi karakteristik minimum anu kuring kedah perhatikeun.

  8. Alus soré.
    Abdi hoyong mésér laptop anu kuat. Lamun kuring nyebutkeun kuat, Maksad abdi yen sagalana Abdi hoyong ngalakukeun jeung eta, Kuring ngalakukeun eta dina cara paling saimbang tur kalawan betah greatest sarta speed mungkin.
    Pamakéan anu bakal dilakukeun nyaéta pikeun nganapigasi, damel otomatisasi kantor, nonton pilem tanpa lirén sareng kalayan gambar sareng kualitas sora anu saé sareng éta tiasa ngaunduh aplikasi sareng kaulinan gancang. Pamakéan anu kuring bakal dilakukeun tina kaulinan bakal maén dina cara anu henteu profésional, ningali ti waktos ka waktos sareng henteu dina cara anu sengit atanapi judul anu peryogi komponén anu nungtut. Anggaran kuring bakal paling seueur antara 800 sareng 1000 euro.
    Hatur nuhun.

  9. Halo malaikat,

    Kalayan anggaran éta, éta Asus TUF kaulinan. Ieu fits kana anggaran Anjeun tur kacida alusna dirakit kalawan 16GB RAM, 512GB of SSD sarta grafik GTX 1650Ti, nu keur kaulinan tanpa grafik Ultra bakal dianggo kacida alusna pikeun anjeun.

    Tingali di dinya, éta mesin alus.

  10. Hi Ibon,

    Kabeneran aya pilihan Apple M1 mangrupakeun pilihan hébat pikeun pamakéan nu Anjeun bade masihan, komo deui tempo yén sakabéh Adobe suite ieu geus dioptimalkeun pikeun prosesor ARM apal.

    Tangtosna, pikeun hal anjeun kuring moal ngagaleuh ku kirang ti 16GB RAM sareng 512GB SSD. Dina konfigurasi éta, MacBook Pro 13 inci bakal janten 1900 euro, tapi kuring tetep yén anjeun mendakan tawaran khusus pikeun ngeruk artos sakedik dina harga éta, upami, janten laptop anu dikonpigurasi khusus, éta moal gampang. manggihan diskon.

    Sedengkeun pikeun MSI, aranjeunna laptop anu kuat pisan ngajalankeun Windows. Tingali dina rentang MSI gengsi yén aya konfigurasi anu cukup kuat sareng aranjeunna langkung portabel tibatan modél kaulinan na.

    Salam!

  11. Hello, Kuring keur pilari mesin a, pikeun paguneman jelas tur kualitas alus ku zum, pikeun jam lila 6 atawa 8, keur pagawean kuring make loba exel, kecap jeung power point, Kuring make pikeun ngalakukeun sababaraha kagiatan sakaligus, sarta kuring sapertos fotografi sareng desain dasar, naha anjeun tiasa nyarankeun? hatur nuhun

  12. Selamat pagi.

    Kuring geus maca artikel anjeun tapi kuring masih leungit. Abdi peryogi laptop kanggo damel sareng jaringan sosial (video langsung…) Abdi ogé kedah damel ngédit poto sareng pidéo.

    Hatur nuhun pisan.

  13. Halo Montse,

    Naon anggaran anjeun? Kalayan éta kami nyobian ngabantosan anjeun sabisa-gancang dina ngagaleuh laptop.

    Salam!

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.