Portabel pikeun murangkalih

Nalika saurang hamba lahir, para sesepuh nyarios yén murangkalih sumping kalayan roti dina pananganna. Ayeuna, upami aranjeunna ngagaduhan anu aya dina panangan, éta mangrupikeun tablet atanapi smartphone. Pikeun leuwih ti hiji dasawarsa, pas aranjeunna dilahirkeun, barudak geus noel alat digital, ngarah hirup jeung diajar dina cara pisan béda ti urang anu ayeuna heubeul sababaraha taun. Téknologi tiasa ngabantosan aranjeunna diajar sareng dina tulisan ieu urang badé ngobrol laptop barudak, sababaraha anu dirarancang khusus pikeun aranjeunna.

Laptop pangalusna pikeun Kids

Alesan keur meuli laptop keur budak

Alesan pikeun mésér laptop pikeun murangkalih sakedik, tapi penting. Engké urang bakal ngajelaskeun leuwih jéntré sababaraha cara maranéhna bisa ngalakukeun pagawean di imah maranéhanana, diajar online, nu ngawengku pindah sabudeureun jaringan, sarta ngamimitian dina komputasi, Tapi aya hiji detil anu kedah diperhatoskeun: aranjeunna bakal ngalakukeun sadayana di luhur dina alatna, anu aranjeunna bakal karasa sorangan sareng anu aranjeunna ogé bakal diajar ngurus hal-hal.

Ogé, teu kurang pentingna nyaéta, nalika nganggo anjeun sorangan, moal gumantung ka urang. Upami dina waktos pandémik aranjeunna kedah ngalakukeun hal ti bumi, aranjeunna tiasa ngalakukeun iraha waé sareng di rohangan mana waé di bumi tanpa nganggo laptop urang. Aranjeunna moal ngaganggu atanapi ngaganggu, sareng ieu ogé penting pikeun urang, khususna dina waktos tegang sapertos anu maksa urang cicing di bumi.

Kumaha kedah laptop barudak

budak jeung laptop ngalakonan PR

Awét

Dewasa, gamers kumisan jeung alesan sejen, nyaho kumaha carana ngubaran laptop. Urang terang yén gadget téknologi dirancang pikeun dianggo kalayan kakuatan, urang henteu kedah "nyepak" aranjeunna sareng urang ngontrol diri sacara umum. Barudak teu sarua, aranjeunna langkung cuek sareng, sigana sapertos tukang game, aranjeunna tiasa masihan alat anu tiasa ngarusak, janten laptop barudak kedah didamel janten. langkung tahan.

Sanaos henteu biasa, éta sanés ide anu goréng pikeun ningali naha laptopna nahan kokotor ogé, atawa leuwih husus asor. Eta geus kajadian ka urang sawawa (anu nanya ka babaturan), tapi leuwih gampang pikeun barudak nginum Colacao bari aranjeunna kalayan komputer tur nyebarkeun sagalana. Tapi sacara umum, dina komputer barudak, résistansi langkung penting tibatan desain anu saé.

harga

Harga laptop barudak bakal gumantung kana pamakean, sareng ieu mangrupikeun hal anu ogé manglaku ka déwasa. Logis, upami urang badé ngagaleuh laptop pikeun murangkalih sareng urang gaduh salah sahiji laptop dina tulisan ieu dina pikiran, urang henteu mikirkeun komputer anu normal atanapi dewasa, janten hargana kedah kirang.

Sabaraha kirang eta bade waragad? Hésé nyaho. Lamun urang milih hiji anu boga fungsi pikeun minuhan tugas paling dasar, urang bisa manggihan sababaraha kalawan a harga anu rada ngaleuwihan € 200, Tapi lamun urang pikir maranéhna kudu leuwih, urang nempo yén hiji saeutik boga potensi atawa urang ngan saukur hayang hiji hal anu bisa ngalakukeun sagalana, aya ogé sababaraha nu bisa jadi luhur € 600, sanajan urang meureun geus ngawangkong ngeunaan laptop normal, teu. keur barudak.

Kadali indung

Ieu titik penting. Sadayana aya dina internét, sareng éta hartosna urang tiasa mendakan anu saé sareng anu goréng. Urang sawawa terang naon anu kudu dilakukeun naon waé anu urang tepang, tapi murangkalih murangkalih. Salaku tambahan, aranjeunna nyalira tiasa nanggung jawab pikeun milarian hal-hal anu tiasa ngabahayakeun aranjeunna, janten kedah laptop, atanapi sistem operasi anu kalebet, gaduh. kontrol parental.

Kalawan kadali parental, kolotna bisa nangtukeun wates nu tangtu, sapertos waktos pamakean, ngawatesan aplikasi atanapi halaman wéb, sareng éta penting pisan nalika urang ngobrol ngeunaan murangkalih anu ngurilingan internét.

Especificaciones técnicas

Spésifikasi téknis laptop murangkalih ogé kedah langkung kawates tibatan laptop sawawa, ngan kusabab naon anu bakal dilakukeun ku aranjeunna kedahna kirang nungtut. Tangtosna, urang kedah émut yén aranjeunna kedah janten naon cukup kuat pikeun mindahkeun sistem operasi Éta kalebet laptop, hal anu penting anu ogé bakal urang tingali dina titik salajengna.

Sedengkeun pikeun urang dewasa, komponén internal anu kalebet laptop kedah ngalayanan urang supados urang tiasa ngalakukeun naon anu urang peryogikeun tanpa sangsara. Lamun urang mikir yén anak bade ngalakukeun minimum, nu keur mindahkeun sabudeureun internet, ngagunakeun aplikasi kantor jeung Paint, contona, maranéhna bakal perlu laptop jeung processor. i3 atanapi sarimbag sareng 4GB RAM, éta sahenteuna. Komputer moal jadi panggancangna di dunya, tapi éta cukup.

Logisna, beuki urang bisa méakkeun, komputer bakal hadé sarta leuwih bakal bisa ngalakukeun hiji saeutik urang, tapi di dieu Abdi hoyong masihan pendapat abdi ngeunaan eta: lamun urang geus balik, contona, ka Intel i5 atawa sarimbag, 8GB RAM na SSD disk, nu bisa naekeun harga ka € 600 atawa leuwih, ¿ naon urang kudu di hareup urang téh komputer pikeun barudak? Henteu mustahil, tapi hiji-hijina jalan bakal upami aranjeunna dijual sapertos kitu (marketing) sareng desainna langkung tahan, tapi kuring nyangka urang bakal nyanghareupan laptop pikeun déwasa anu bakal dianggo ku murangkalih.

sistem operasi

Lamun urang ngobrol ngeunaan sistem operasi, paling dimimitian ku pamikiran ngeunaan Windows, tapi teu ngan hiji nu aya. Dumasar kana Linux aya ratusan, aya ogé anu dumasar kana BSD sareng macOS Apple, tapi di dieu urang badé difokuskeun dua sabab anu paling umum, dimimitian ku windows Microsoft.

  • Windows: Sistem operasi desktop anu paling sering dianggo di dunya nyaéta Windows, sareng kamungkinan yén laptop anu urang mésér pikeun budak leutik bakal sumping sareng sistem operasi anu dipasang sacara standar. Éta sayogi dina édisi anu béda-béda, tapi sadayana ngamungkinkeun urang pikeun ngajalankeun aplikasi desktop anu tiasa dilakukeun ku budak leutik urang sadayana.
  • Chrome OS- Sistem operasi desktop Google dirancang pikeun nyadiakeun pangalaman béda, sarta loba dipaké di sababaraha sakola. Ampir sadayana tiasa dianggo dina pangotektak wéb anjeun, Chrome, sareng seueur hal sanésna nyaéta aplikasi wéb atanapi aplikasi wéb. Dina vérsi pang anyarna, éta ogé nampi fitur anu ngajantenkeun éta cocog sareng aplikasi Linux, sareng ieu tiasa pikaresepeun pikeun anu alit, ngagunakeun sistem operasi anu béda sareng ngajantenkeun hal-hal ieu.

Pribadi, Abdi nyarankeun hiji sareng Windows, sabagean kusabab langkung gampang masang Linux upami urang hoyong sareng sabagean kusabab éta gaduh langkung seueur aplikasi anu sayogi.

Kaunggulan tina meuli laptop pikeun anak anjeun

laptop pikeun murangkalih

Ngerjakeun PR

Nalika kuring indit ka sakola, sagalana ditulis ku leungeun jeung dina notebooks. Ieu geus lila teu lumangsung, sarta kuring inget momen panasaran panganyarna nalika aranjeunna dijieun kuring nulis dokumen ku leungeun pikeun asup jeung ... boga waktu goréng, eh? Kuring kurang kabiasaan. Barudak, di kelas, terus nulis hal ku leungeun, tapi maranéhna ogé bisa ngalakukeun tugas tangtu ngagunakeun téhnologi, kayaning péér.

Lamun PR anu kudu dilakukeun ku budak leutik kudu ditulis ku leungeun, logis maranéhna kudu nulis ku leungeun, tapi kamungkinan informasi nu diperlukeun bisa dimeunangkeun tina internét, hal anu urang ogé bakal ngajelaskeun dina titik salajengna. Di sisi anu sanés, upami aranjeunna henteu dipaksa pikeun ngalaksanakeun PR ku tangan, aranjeunna tiasa jieun eta kalawan komputer tur nyitak aranjeunna, nu bakal salawasna hadé dibere ti kaca tulisan leungeun kalawan blots atanapi studs.

Diajar online

Sateuacanna nyarios yén "sagala aya dina buku", tapi, kumargi sadaya buku aya dina internét, ayeuna urang naroskeun sadayana ti "San Google". Cara anu pangsaéna pikeun diajar nyaéta maca sareng ngalaksanakeun naon anu kuring baca, sareng urang tiasa ngalakukeun éta sareng komputer mana waé. Nalika budak leutik urang kedah diajar anu énggal, éta bakal aya dina internét, pasti.

Di sisi anu sanésna, naon anu aranjeunna ogé bakal diajar ku laptop nyaéta mindahkeun sabudeureun internét, nu teu sigana kuring kurang pentingna jeung leuwih tempo yén éta ogé bisa jadi bahaya. Nalika urang ngalih ka Internét, urang diajar "basa" na, nyaéta, naon anu dipikaresep ku urang, naon anu urang tiasa ngaleungitkeun, naon iklanna, kumaha ngagunakeun pamaca pikeun ngan ukur fokus kana naon anu penting ... Nalika murangkalih mimiti nganapigasi. , aranjeunna bakal diajar sadayana ieu salaku urang sawawa geus diajar.

Tapi ati-ati: sakumaha anu parantos dijelaskeun dina titik sateuacana, anjeun kedah ati-ati, sareng éta pantes pikeun ngontrol sakedik dimana aranjeunna ngalih, upami mungkin ku ngagunakeun kontrol parental tina sistem operasi notebook urang.

Mimitian ku komputasi

gadis jeung laptop

Abdi émut yén kuring mimiti komputasi di SMA, nganggo MS-DOS sareng Windows 3.11. Aya aranjeunna ngajar urang opat hal, tapi lamun kuring bener mimiti diajar éta kalawan PC lanceukna urang nu geus datang jeung Windows 95. Aya kuring diajar install program (kaulinan, Abdi teu bade bohong). rebab jeung program musik, antara séjén.

Momen urang meuli komputer pikeun anak, kalawan sistem operasi desktop, eta bakal nalika anjeunna dimimitian nyaho komputasi saleresna. Di dinya anjeun ningali browser desktop, aplikasi kantor lengkep, éditor gambar, sareng éta ngan ukur awal. Upami anjeun kabetot, atanapi kami ngajak anjeun janten kabetot, anjeun ogé tiasa diajar program, ogé nguji sistem operasi anu béda sareng seueur parangkat lunak anu sanés. Sadaya ieu teu mungkin sareng tablet.

Dina umur sabaraha hadé mésér laptop barudak?

dina umur sabaraha meuli laptop barudak

Nya, kuring biasana jalma anu ngahargaan seueur kamungkinan sareng, sapertos kitu, kuring biasana henteu masihan jawaban anu jelas, tapi pilihan supados pihak anu kabetot tiasa mutuskeun. Ku kituna, hal kahiji kuring bakal nyebutkeun nyaéta umur téoritis anu paling dibahas, tapi lajeng bakal ngajelaskeun hal sejenna. Umur di mana barudak kudu ngamimitian ngagunakeun komputer numutkeun pamadegan nu panglobana diayakeun nyaeta kana taun 13. Aranjeunna masih murangkalih dina umur éta, tapi aranjeunna parantos ngantunkeun 12 sareng dina umur 13 nyaéta nalika aranjeunna mimiti tumbuh langkung seueur sareng kursus-kursus anu langkung nungtut, janten éta umur anu disarankeun nurutkeun kalolobaanana.

Ayeuna, kuring pikir ieu ogé nepi ka kolot. Kuring nyaho ngeunaan kasus nutup nu bapa keur ngawanohkeun putri-Na kana elmu komputer nalika anjeunna yuswa 6 taun. Maksudna nyaéta yén anjeunna diajar ngalih, yén sistem operasi tiasa dikenal ku anjeunna sareng mimiti maénkeun kalayan kodeu. Lalaki ieu hoyong kuring ogé nyabak Windows sareng Linux, tapi ieu kaputusan na. Éta mangrupakeun ide goréng? Henteu, upami dibarengan dina jalan diajar sareng, tangtosna, éta henteu nungtut teuing. Niat kenalan kuring, sarta éta teu sigana goréng pikeun kuring, nya éta mojang diajar ti umur ngora bari senang.

Tapi hayu urang poho naon geus I dipedar di titik ieu, nu dua titik of view: paling nyebutkeun yén pangalusna bakal 13 taun heubeul, tapi bapa anu weruh naon anu anjeunna laksanakeun bisa coba eta sooner.

Tablet atanapi laptop pikeun murangkalih?

Pikeun ngajawab patarosan ieu, urang kedah ngartikeun sakedik naon unggal alat atanapi naon anu dianggo. A tablet dirancang utamana pikeun meakeun eusi. Ukuranana ngajadikeun aranjeunna sampurna pikeun nonton video YouTube (aranjeunna resep ieu), maén sababaraha kaulinan, sareng nganggo sababaraha aplikasi pikeun diajar. Di sisi séjén, iwal mun meuli eta misah, aranjeunna kakurangan keyboard a, jadi anjeun teu bisa digawekeun ku aranjeunna, atawa teu comfortably. Teras kami gaduh laptop, anu kalebet keyboard sareng sistem operasi biasana langkung kuat, ku kituna murangkalih tiasa ngalakukeun langkung seueur tibatan dina tablet, kecuali aranjeunna milarian aplikasi touch.

Ku alatan éta, kuring bakal nyebutkeun yén:

  • Tablét pikeun meakeun eusi, maénkeun kaulinan sareng nganggo sababaraha aplikasi pikeun diajar, ogé nyandak éta ka mana waé kalayan kanyamanan, kalebet perjalanan.
  • Portable lamun naon nu ditéang geus diajar, ngalakonan pagawean atawa malah maén judul rada leuwih kuat, tapi geus dina PC. Kuring ogé nganggap hal anu penting pikeun disebatkeun yén cara anu pangsaéna pikeun ngamimitian komputasi nyaéta ngalangkungan komputer, sareng ieu kalebet program atanapi nguji sistem operasi anu béda.

Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.