Laptop sareng SSD

Ayeuna, nalika urang ngamimitian milarian laptop énggal, pilihan anu sayogi ageung pisan. Aya loba laptop béda jeung loba merek laptop ti mana milih. Salaku tambahan, urang kedah tumut kana sababaraha aspék sateuacan milih modél khusus. Anu jelas nyaéta upami anjeun hoyong ngagancangkeun nalika ngamimitian komputer atanapi muka aplikasi, anjeun kedah bet laptop kalawan SSD.

Laptop sareng SSD parantos janten anu paling umum di pasar. Pilihanna parantos ningkat pisan, ogé kualitasna. Ku sabab kitu, di handap ieu kami badé ngabandingkeun sababaraha model laptop nganggo SSD. Janten anjeun tiasa ningali langkung rinci naon anu ayeuna urang aya di pasar.

A ngabandingkeun nu bisa jadi mangpaat bisi anjeun mikir ngeunaan meuli laptop jeung SSD.

Laptop SSD pang menonjol

Kami parantos ngadamel ngabandingkeun laptop kalawan SSD pikeun mantuan Anjeun milih. Anu mimiti, urang bakal ngantunkeun anjeun tabel anu nunjukkeun ciri utama unggal model ieu. Janten anjeun tiasa nampi ide anu jelas ngeunaan masing-masing.

Saatos méja kami ngantepkeun anjeun analisa anu jero unggal tina opat laptop ieu.

custom laptop configurator

The laptop pangalusna kalawan SSD

Sakali kami parantos ningali spésifikasi munggaran pikeun unggal modél ieu, urang ayeuna teraskeun kana analisa anu langkung jero ngeunaan sadayana. Ku cara kieu anjeun tiasa gaduh langkung seueur inpormasi ngeunaan operasina sareng aspék anu paling penting. Janten, upami anjeun ayeuna ningali laptop nganggo SSD, éta tiasa ngabantosan milih anu paling cocog sareng anu anjeun milarian.

Acer Aspire 5

Urang mimitian ku modél ieu ti Acer, merek anu mapan di pasar sareng anu laptopna salawasna kualitas. Janten éta mangrupikeun firma anu dipercaya pikeun konsumén. Laptop ieu ngagaduhan a Layar 15,6 inci. Ukuran anu saé pikeun tiasa damel sareng éta ogé ngamungkinkeun urang ngonsumsi kontén multimedia ku cara anu sederhana. Layarna gaduh resolusi Full HD. Ku kituna urang bakal ngarasakeun kualitas gambar hébat sepanjang waktos.

Di jerona a 8GB RAM sareng 512GB SSD kapasitas. Kombinasi anu saé anu bakal nawiskeun urang pangalaman pangguna anu lancar. Ogé, éta alus nu boga RAM 8 GB. Kusabab model sarupa séjénna bet kirang, tur éta hal anu dina jangka panjang anjeun bisa mungkas nepi noticing. Ogé, berkat pamakéan SSD, laptop ngajalankeun gancang sarta meakeun kirang batré. Kanyataanna, batréna bakal lepas urang sadayana dinten, nurutkeun merek sorangan. Janten urang tiasa nganggo laptop di luar tanpa kedah hariwang ngecasna unggal-unggal.

Perusahaan ogé prihatin ngeunaan desain laptop. Kusabab urang nyanghareupan modél anu nangtung pikeun desain anu elegan. Dijieunna tina bahan anu saé, janten teu aya palastik kualitas goréng. Sagalana taliti pisan. Ogé kudu disebutkeun yén éta téh a hampang portabel, beuratna ngan leuwih 1,6 kilogram. Hal anu matak ngagampangkeun pikeun nyandak éta sareng urang unggal waktos damel atanapi pusat diajar. Kami nyanghareupan laptop anu tiasa dianggo saé, gancang, hampang sareng idéal pikeun damel atanapi diajar.

MSI-GF65

Bréh, urang manggihan model ieu ti brand dipikawanoh pikeun na laptop kaulinan. Modél ieu teu béda. Kusabab éta mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun milarian laptop anu kuat pikeun maén. Salaku tambahan, éta langsung nangtung pikeun desainna sareng katerangan beureum tina keyboard na. Éta ngagaduhan layar 15,6 inci. Ukuran idéal pikeun maénkeun atanapi nganggo eusi multimedia. Salaku tambahan, éta gaduh résolusi HD lengkep, supados urang gaduh kualitas gambar anu saé sareng perawatan warna anu saé.

Di jero laptop aya 16 GB RAM sareng kombinasi anu pikaresepeun. Salaku urang boga 1 TB SSD teuas drive. Kombinasi anu saé anu masihan laptop seueur kapasitas panyimpenan, tapi ogé kakuatan. Kusabab berkat éta kami nampi anu pangsaéna tina SSD sareng hard drive. Janten anjeun bakal tiasa kéngingkeun seueur tina modél ieu. Sajaba ti éta, kombinasi ieu ngajadikeun eta model idéal maén kalawan. Kusabab merek teu hayang skimp on kakuatan, kinerja sarta kapasitas.

Éta modél anu langkung ageung tibatan anu munggaran, sareng ogé langkung beurat. Modél ieu beuratna 4,2 kg, ogé sanés anu paling beurat. Tapi hal anu penting pikeun tumut kana akun nalika rék ngangkut eta. Desain dijieun kalayan bahan kualitas. Ku alatan éta, éta téh laptop dirancang pikeun lila. Éta ogé penting pikeun disebatkeun yén lampu keyboard ngan beureum. Teu mungkin ngagunakeun kelir séjén. Laptop anu saé pikeun kaulinan. Kusabab éta kuat, gancang, masihan kinerja anu saé sareng tahan pisan.

HP mastaka 15

Di tempat katilu modél ieu ti HP ngantosan kami, merek anu pang populerna di pasar laptop. Sakumaha biasa sareng merek, modél ieu mangrupikeun jaminan kualitas sareng kinerja anu saé. Ku kituna eta mangrupakeun beuli aman tur anjeun terang yen eta moal masihan anjeun masalah operasi. Modél khusus ieu ngagaduhan layar 15,6 inci. Ukuran anu saé pikeun dianggo sareng nganggo eusi multimedia. Naon deui, ngabogaan resolusi HD lengkep. Hal anu ngajamin kualitas gambar anu saé sareng di luhur sadayana warna anu digambarkeun ogé (aranjeunna henteu pernah ekstrim teuing atanapi tebih tina kanyataan).

Di jero kami mendakan 8 GB RAM sareng kombinasi hard disk sareng SSD. Hiji hard drive tina Kapasitas SSD 1 TB. Hatur nuhun kana kombinasi ieu, notebook nawiskeun seueur kapasitas panyimpen, résistansi, réliabilitas sareng laju sistem anu langkung luhur. Janten aplikasi bakal dimuat langkung gancang sareng anjeun bakal gaduh pangalaman pangguna anu langkung lancar. Janten pangguna mangrupikeun anu paling nguntungkeun tina kombinasi ieu. Anjeun oge bakal perhatikeun konsumsi batré rada handap ti normal berkat ayana SSD.

Desain notebook pisan elegan jeung geus dijieun kalayan bahan kualitas. Ku alatan éta, éta ogé modél anu tahan ogé upami anjeun teu kahaja pencét éta. Dina hal beurat, éta beuratna 2,7 kg. Éta sanés modél anu paling hampang, tapi sanés halangan nalika nyandak sareng kami. Upami anjeun milarian laptop anu tiasa dipercaya anu nawiskeun kinerja anu saé, gancang sareng bakal salami mangtaun-taun, éta mangrupikeun pilihan anu saé. Terus di pikiran.

Salaku titik dina kahadean na, nya éta a laptop tanpa sistem operasi, jadi Anjeun bakal nyimpen duit ku teu kudu mayar lisénsi Windows.

Lenovo Ideapad Y530

Urang nutup daptar sareng modél Lenovo ieu, merek anu popularitasna terus ningkat. Kusabab aranjeunna geus junun mangtaun foothold di pasar ku nawiskeun komputer Laptop kalawan nilai hébat duit. Kombinasi idéal anu ngajadikeun hal hésé pikeun pesaing anjeun. Waktos ieu, notebook gaduh a Layar 15,6 inci. Éta mangrupikeun ukuran idéal anu ngamungkinkeun urang tiasa damel sareng laptop, tapi ogé tiasa ngonsumsi kontén multimedia. Dina hal résolusi, éta gaduh résolusi Full HD. Ku alatan éta, éta kualitas gambar alus sarta perlakuan alus warna sepanjang waktos.

Este laptop lenovo ogé bet dina kombinasi hard disk jeung SSD. Dina hal ieu, éta boga 1 TB teuas drive, dipirig ku 512 GB kapasitas SSD. Ieu mangrupikeun kombinasi anu ngabantosan komputer nawiskeun pangalaman pangguna anu langkung saé. Kusabab éta ngagabungkeun bagian alus duanana sistem. Janten rada langkung gancang tibatan laptop anu ngan ukur gaduh hard drive, kirang bising, kuat sareng kami ogé gaduh seueur rohangan panyimpen. Jadi pamaké meunang.

Desain laptopna rada klasik, sanaos tina segi bahan, tanpa kualitas anu goréng, katingalina aranjeunna langkung parah tibatan model anu sanés. Henteu ku sabab éta mangrupikeun laptop anu langkung parah, tapi tiasa rada rentan ka ragrag atanapi guncangan. Kibor laptop ogé hurung. Ieu mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun milarian damel sareng maén dina komputer anu sami, sabab éta gaduh kakuatan anu diperyogikeun pikeun ngalakukeunana. Ku kituna, tanpa kudu méakkeun leuwih duit, anjeun tiasa ngalakukeun sagalana dina hiji tempat. Dina hal beurat, éta anu paling beurat dibandingkeun, beuratna 2,3 kg, sanés kaleuleuwihan, tapi kadang-kadang tiasa ngajantenkeun ngangkutna langkung teu nyaman.

Kaunggulan tina meuli laptop kalawan SSD

laptop ssd

Ngagunakeun SSD tinimbang hard drive tiasa pisan mangpaat pikeun laptop Anjeun. Ku sabab kitu, beuki loba pamaké anu opting mésér model nu boga hiji. Sanajan, eta oge kudu ngomong yén loba pamakéna teu nyaho kaunggulan eta nawarkeun kami.

Kituna, urang ninggalkeun anjeun handap kalawan sababaraha kaunggulan utama anu gaduh laptop sareng SSD nawiskeun kami. Inpormasi anu tiasa ngabantosan anjeun nalika nyandak kaputusan pameseran.

Kagancangan

Ieu mangrupikeun kaunggulan utama anu parantos ngajantenkeun drive solid state (SSD) ieu langkung menonjol dina hard drive tradisional. Nalika ngamimitian sistem operasi, SSD eta ngalakukeun eta di hal nu ilahar dina kirang ti satengah waktu hard disk. Ogé, laju maca sareng nyerat biasana langkung luhur.

Janten SSD ngabantosan urang operasi komputer urang leuwih gancang jeung cairan sacara umum. Sacara logis, bakal aya bédana antara modél. Tapi aranjeunna langkung gancang tibatan hard drive tradisional sabab laju transfer maca sareng nyerat langkung luhur tibatan HDD tradisional.

Ngirit batré

Salian ti leuwih gancang batan hard drive tradisional, laptop kalawan SSDs condong mibanda konsumsi batré handap. Janten pangguna bakal ningali kumaha batré laptopna langkung lami. Hiji hal anu sadayana pangguna hoyong aranjeunna gaduh. Ieu geus mungkin ngan ku ngagunakeun SSD. Ngahemat ieu mungkin berkat henteuna gerak.

Pangropéa

Aspék sanés anu sok perlu ngantebkeun tina SSD nyaéta pangropéa saeutik kunaon anjeun peryogi. Pamaké henteu kedah ngalakukeun nanaon. Sabalikna sareng hard drive, anu kedah sering di-defragmentasi, upami anjeun gaduh laptop kalayan SSD, anjeun tiasa hilap kana prosés ieu. Nu teu ngan pajeulit, tapi waktu-consuming. Kabeneran, hatur nuhun kana modél SSD anjeun henteu kedah ngaliwat éta.

Réliabilitas sareng résistansi

Ieu mangrupikeun drive dumasar kana mémori flash sareng henteu ngagaduhan bagian anu gerak. Pikeun maranéhananaleuwih tahan jeung dipercaya ti hard drive klasik. Nyatana, anu paling umum nyaéta upami laptopna diturunkeun atanapi pencét dimana waé, éta henteu nyababkeun résiko kana data anu disimpen dina drive éta. Ngan bakal aya upami unit mangrupikeun anu nampi jotosan. Upami henteu, teu aya anu hariwang.

Jempé

Ieu mangrupikeun hal anu katingali nalika anjeun tiasa nguji laptop nganggo hard drive sareng anu sanés nganggo SSD. Éta nalika anjeun leres-leres ningali bédana. Dina hal ieu anjeun ngadangukeun anjeunna. Sanaos unit ieu nangtung kaluar pikeun sepi pisan. Alesan maranehna jadi sepi sabab teu aya gerakan. Éta pisan sababna naha maranéhna teu ngahasilkeun noise nanaon. Upami anjeun gaduh laptop sareng hard drive sareng anjeun ngalih ka drive ieu, anjeun bakal perhatikeun bédana.

beurat

Hiji unit SSD nangtung kaluar pikeun lampu pisan. Langkung seueur tibatan hard drive tradisional. Ieu mangrupikeun hal anu gaduh pangaruh anu ageung dina laptop. Kusabab salian occupying kirang spasi jero eta, ngajadikeun beurat komputer teuing kirang. Hal idéal, saprak éta konsumen anu meunang. Kusabab komputer jalan sampurna, tapi torek.

Naon kapasitas pikeun milih laptop sareng SSD?

Sababaraha kali mamang timbul ngeunaan kapasitas anu urang butuhkeun dina hard drive pikeun laptop. Salaku biasana kajadian, eta sadayana gumantung kana pamakéan urang bade masihan.

Upami laptop sareng SSD anu anjeun badé mésér bakal ngan ukur komputer anjeun, maka anjeun peryogi kapasitas anu cekap pikeun nyimpen sadaya poto anjeun. Di dieu urang tiasa milih sababaraha pilihan:

  • Laptop sareng SSD: Dina hal ieu, coba pikeun manggihan hiji nu boga sahanteuna 512GB saprak malah 256GB bisa digolongkeun pondok kalawan relatif gampang pas Anjeun nyimpen poto, musik atawa pilem ganjil dina HD.
  • Laptop sareng SSD + HDD: Aranjeunna biasana mangrupa pilihan alus pikeun maranéhanana anu merlukeun loba kapasitas. Di hiji sisi, urang gaduh 128GB atanapi 256GB SSD pikeun masang sistem operasi sareng aplikasi, tapi urang ogé gaduh HDD kapasitas tinggi tradisional (biasana 1TB) pikeun nyimpen file.

Upami komputer bakal janten komputer sekundér anu ngan ukur anjeun anggo pikeun tugas dasar sareng momen khusus (perjalanan), kamungkinan ku 128GB anjeun tiasa damel sampurna, sanaos. Kami nyarankeun pisan yén anjeun henteu ngagaleuh anu sahandapeun 256GB sabab anjeun henteu terang upami urang peryogi langkung seueur memori.

Upami anjeun ngalakukeun kasalahan nalika ngagaleuh laptop anjeun sareng anjeun parantos milih 128GB anu hard drivena teu tiasa dirobih (Macbook sareng SSD soldered, contona), Anjeun salawasna bisa lean dina hard drive éksternal pikeun ngarasakeun leuwih kapasitas.

Laptop sareng SSD klasik atanapi M.2 SSD?

Ayeuna urang terang yén anu urang pikahoyong nyaéta laptop sareng SSD, urang kedah mupus patarosan anu sanés: naha urang ngagaleuh anu nganggo SSD SATA atanapi nganggo a M.2 SSD? Pikeun terang naon anu dipikaresep ku urang, mimitina urang kedah terang naon ciri masing-masing. Paling Palasik jeung pangkolotna nyaéta Kang Tata, nu disk 2.5 inci sarta kompatibel jeung leuwih komputer, tapi diwatesan ku téhnologi maranéhanana, saprak maranéhanana dirancang pikeun pamakéan dina HDD disk anu leuwih laun.

Cakram SSD M2 aranjeunna langkung modern, anu ogé hartosna aranjeunna langkung gancang tibatan duduluran (atanapi langkung kolot). Masalah utama nyaéta yén M.2 ngan ukur cocog sareng komputer anu langkung modern, tapi masalahna henteu kedah sapertos upami anu badé mésér nyaéta laptop sareng sadaya komponénna parantos kalebet.

Diantara kaunggulan ngagunakeun M2 SSD kami boga éta nyambung langsung ka motherboard nuJanten sadayana langkung pas sareng teu aya kabel tambahan pikeun ngahalangan atanapi nyandak langkung seueur rohangan. Ieu ogé ngandung harti yén maranéhna téh leuwih hese megatkeun: komponén pangsaeutikna, kirang kasempetan gagal.

Nyaho sadayana di luhur, éta jelas: upami urang kedah mésér laptop anu parantos dirakit, éta kedah mésér hiji M2 SSD, sabab éta cakram gancang nu nampilkeun sababaraha masalah.

Sabaraha harga laptop SSD anu paling murah?

Laptop anu paling murah anu kalebet SSD nyaéta Primux Ioxbook jeung sayogi pikeun sakitar € 160. Tapi anu kedah diperhatoskeun nyaéta yén titik anu paling kuat nyaéta disk SSD, anu nawiskeun kami kecepatan maca sareng nyerat anu langkung luhur. Dina titik anu sanés, anu bakal kami kéngingkeun pikeun harga éta nyaéta laptop anu wijaksana, kalayan kira-kira 2GB RAM anu bakal mindahkeun Windows 10 anu dianggo salaku sistem operasina. Prosesor henteu salah sahiji anu pang kuatna di pasar, janten komputer pikeun jalma anu sabar sareng saraf baja. Poin positip anu sanésna nyaéta komputer ultralight anu ngagaduhan layar 14 ″, anu seueur upami urang merhatikeun yén komponén internal sami sareng anu kalebet dina laptop 10.1 ″.

Kumaha carana nempatkeun SSD kana laptop

Teuas drive SSD

Hiji hal anu beuki loba pamaké ngalakukeun nyaeta masang SSD dina laptop anjeun. Ku cara kieu aranjeunna tiasa nikmati kauntungan anu ditawarkeun unit ieu. Ieu mangrupikeun hal anu tiasa dilakukeun upami laptop anjeun ngamungkinkeun. Jang ngalampahkeun ieu, sakabeh proses kudu dilaksanakeun, nu biasana ditangtayungan pikeun pamaké kalawan leuwih pangaweruh.

Anu paling umum nyaéta ngaganti hard drive HDD kalawan SSD. Pikeun éta, anjeun kedah mésér drive SSD (anu anjeun pikahoyong gumantung kana kabutuhan sareng anggaran anjeun, didieu anjeun tiasa ningali nawaran pangalusna) sareng kotak SATA-USB. Detil anu penting pikeun émut nyaéta yén unit anu anjeun mésér ngagaduhan kapasitas anu cekap pikeun masang sistem operasi sareng file anu aya dina hard drive.

Hal kahiji urang kedah ngalakukeun nyaéta masang sistem operasi dina SSD. Jang ngalampahkeun ieu, urang sambungkeun unit ieu ka kotak SATA-USB. Kami nyambungkeun kotak ka komputer nganggo USB sareng ngalaksanakeun prosés kloning. Ieu mangrupikeun prosés anu saderhana, intuitif pisan sareng kami gaduh parangkat lunak gratis pikeun éta. Janten urang moal ngagaduhan masalah sareng bagian ieu. Diantara program gratis anu anjeun tiasa unduh nyaéta AOMEI Backupper.

Sakali sadayana diklon, kami siap ngadamel perobihan fisik. Ku kituna urang bade nyabut hard drive jeung nempatkeun SSD dina tempatna (dina kotak SATA). Sababaraha komputer nawiskeun urang aksés langsung kana hard drive ngaliwatan panutup. Batur nawiskeun aksés ka sadaya komponén ngaliwatan panutup handap. Gumantung kana model anjeun, anjeun ngan kudu muka hiji tutup atawa sakabéh tutup handap.

Ku alatan éta, urang kudu nyabut obeng jeung muka panutup. Janten anjeun kedah sabar pisan, sabab tiasa janten prosés anu lambat (sanaos saderhana pisan). Urang kedah milarian hard drive sareng teraskeun ékstrak. Urang moal boga masalah ngalakukeun ieu. Salajengna urang ngenalkeun SSD di tempat anu sami dimana hard drive éta. Anu penting nyaéta nyambungkeunana saé dina terminal SATA. Ku ngalakukeun ieu, urang nempatkeun tutup deui jeung screw sagalana balik deui.

Nalika anjeun parantos ngalakukeun ieu, anjeun ngan ukur kedah ngamimitian laptop énggal anjeun nganggo SSD. Ti mimiti Anjeun bakal aya bewara béda noticeable dina watesan operasi sarta kinerja.


Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.