4K laptop

Nalika urang ngobrol ngeunaan laptop atanapi alat anu sanés nganggo sistem operasi, biasana urang nyebatkeun heula prosésor sareng RAMna, panginten dina urutan anu béda, teras hard drive na teras sadayana anu sanés. Dina sababaraha kali urang ninggalkeun spésifikasi kayaning layar pikeun panungtungan, tapi ieu mangrupakeun ide nu sae? Jigana henteu, utamana lamun urang kudu dianggo dina hal anu merlukeun kualitas gambar alus. Upami ieu hal urang, eta sia tempo a laptop kalawan layar 4K.

Urang bisa disebutkeun yen a layar alus ayeuna di 2020 éta mangrupikeun résolusi minimum 1920 × 1080 piksel, anu pas sareng Full HD. Sanaos layar ieu parantos nawiskeun kualitas anu saé, masih aya sahenteuna dua léngkah di luhur anu tiasa dianggo gumantung kana padamelan urang: 2K sareng 4K. Dina tulisan ieu kami bakal ngungkabkeun sadaya rusiah anu anjeun kedah terang ngeunaan laptop kalayan layar 4K, alat anu dirancang pikeun pangguna anu paling nungtut.

Laptop 4K pangsaéna

 

custom laptop configurator

Lenovo YOGA-C920

Upami anu anjeun milarian nyaéta laptop kalayan layar 4K anu "kirang mahal", anjeun tiasa resep kana Lenovo Yoga C920. Éta tim anu Layar 13.9 inci nyaéta touch, anu bakal ngamungkinkeun urang ngamangpaatkeun fungsi tablet Windows 10. Hatur nuhun kana ukuranana anu alit, ieu mangrupikeun komputer ultralight anu beuratna ngan 1.37kg.

Sistem operasi bakal dikuatkeun ku komponén canggih, sapertos prosesor Intel i5, 8GB RAM jeung hard drive SSD, 512GB dina hal ieu. Éta mangrupikeun tim anu urang tiasa ngalaksanakeun tugas naon waé sacara gancang, lancar sareng stabil.

Tur upami Anjeun salah mikir yén éta téh mangrupa alat mahal pikeun spésifikasi na, anjeun salah, sahenteuna satengah. Nyaéta sadia pikeun € 800, Sareng éta sababna urang nyebatkeun hal anu "kirang mahal", sabab éta harga anu langkung handap tibatan anu aranjeunna naroskeun ka kami pikeun laptop merek anu langkung populér pikeun spésifikasi anu sami.

Gigabyte AERO 15 OLED

Gygabyte AERO 15 mangrupikeun komputer anu cocog sareng namina: predator. Éta mangrupikeun laptop sareng 4 inci 15,6K layar rampa kalayan panel OLED sareng desain anu narik seueur perhatian, ku kituna bakal dipikaresep ku pamaén. Salaku tambahan, desain ieu ogé ngamungkinkeun urang pikeun nempatkeun layar dina posisi anu béda.

Di jero, "predator" ieu ngagaduhan salah sahiji anu paling kuat dina 16GB RAM, tapi kartu grafik na. NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB teu jauh ti tukang. Atawa éta jauh balik di gudang jeung uteuk, saprak éta ngawengku 512GB SSD disk jeung prosésor Intel i7 kalawan nu urang bakal ménta speed hébat naon tugas urang bade ngalakukeun.

Tapi predator ieu kalayan layar anu luar biasa ti Gygabyte henteu ngan ukur pikeun pagelaranana, tapi ogé pikeun kantong pikeun harga anu aya di tim ieu sakitar. kira-kira € 1600 najan biasana langkung mirah dina tawaran anu kami geus ditinggalkeun anjeun saméméh.

Puncak MSI

MSI Prestige ieu mangrupikeun komputer ultralight, sakedik upami urang tumut kana sababaraha spésifikasi anu kalebet laptop ieu. Pikeun ngahontal lightness ieu, parusahaan geus opted pikeun layar 14 inci, tapi hiji nu nawarkeun kualitas hébat berkat resolusi 4K na.

Di jero, Summit kalebet prosésor i7 anu bakal ngajantenkeun seueur tugas anu urang laksanakeun ampir sakedap panon, dimana hard drive dina SSD, 1TB dina alat ieu, sareng teu aya anu kurang. 32GB RAM, ku kituna urang tiasa ngalakukeun pisan, gancang pisan sareng sadayana dina waktos anu sami.

Sapertos kalolobaan laptop kalayan tampilan 4K, kami henteu tiasa nyarios yén MSI ieu murah, tapi éta € 1800 nanyakeun Pikeun alat-alat ieu, nyokot kana akun spésifikasi na, aranjeunna saeutik lamun urang ngabandingkeun éta kalayan laptop séjén tina merek leuwih penting.

Apple MacBook Pro

MacBook Pro Apple nyaéta laptop anu kasohor pisan sareng teu aya kakurangan alesan pikeun éta. Sabagéanna kusabab sistem operasi, macOS anu nawiskeun kinerja anu saé, desain anu saé sareng ékosistem anu pikaresepeun. Di sisi anu sanésna, urang ogé gaduh komponén anu dirakit, diantarana prosesorna bakal nangtung. intel i9 nu ensures kami speed dina kaayaanana. Tapi, salian laju, urang ogé tiasa ngalakukeun seueur hal dina waktos anu sami, sabab kalebet 16GB RAM. Set ieu réngsé sareng disk SSD anu tiasa dugi ka panyimpenan 1TB.

Model panganyarna ngawengku nu Toel Bar. Dasarna, éta mangrupikeun bar touch anu ngagentos bar fungsi pikeun masihan aranjeunna langkung hirup sareng urang tiasa dianggo pikeun ningkatkeun produktivitas urang. Éta ogé pikaresepeun yén éta ngalebetkeun Touch ID anu dipopulerkeun ku perusahaan sababaraha taun ka pengker, anu masihan kami kaamanan sareng kanyamanan anu langkung ageung nalika muka konci alat atanapi bahkan mayar online.

titik séjén pikeun tumut kana akun aya dina tampilan True Tone 16 inci Éta bakal ngarobih tonalitas warna gumantung kana lingkungan supados tampilan henteu bosen atanapi yén éta kalebet genep spiker, anu ngajamin yén sadaya anu urang dengekeun bakal dilakukeun kalayan kualitas pangluhurna anu tiasa ditawarkeun laptop.

Harga anu urang tiasa kéngingkeun MacBook 1TB nyaéta sakitar € 2800, Hiji hal anu bisa jadi patut lamun urang tumut kana akun kinerja sarta sagalana yén laptop pangalusna tina brand apal nawarkeun kami.

Microsoft Surface Laptop

Émut yén Surface Laptop Éta sanés laptop sareng layar 4K, tapi éta dina daptar ieu pikeun sababaraha alesan. Anu kahiji nyaéta anjeun resolusi 2496 × 1664 Éta moal digolongkeun kana kategori anu sanés sabab éta antara 2K (2560 × 1440) sareng 4K (3840 × 2160). Alesan anu sanés aya hubunganana sareng naon anu ditawarkeun tim ieu ka kami, anu sanés hal anu alit.

Ieu mangrupakeun komputer ultralight ti perusahaan anu ngembangkeun sistem operasi desktop anu paling seueur dianggo di pangeusina. Éta tiasa dirobih hartosna urang tiasa ngahapus keyboard sareng dianggo salaku tablet, ngamangpaatkeun antarmuka Windows 10 anu dirancang pikeun éta, atanapi tinggalkeun sareng dianggo salaku komputer desktop. Éta henteu kedah nyarios yén, pikeun tiasa dianggo salaku tablet, layarna kedah taktil.

Sedengkeun pikeun spésifikasi penting séjén, meureun keuneung Achilles anjeun processor i5 nu urang teu bisa nyebutkeun goréng, tapi bakal rada adil lamun urang nganggap yén anjeun kudu mindahkeun hiji layar kalawan resolusi luhur. Dimana anjeunna bakal langkung betah aya dina mémori 8GB RAM sareng hard drive SSD (128GB modél éntri) anu bakal ngajantenkeun sadayana jalan leres sanaos dipasang prosesor sedeng.

Layar Surface ieu 15 inci, nu ensures yén urang bakal boga komputer lampu dina hiji sisi sarta "Pro" ukuran tablet di sisi séjén. Urang tiasa kéngingkeun konvérsi ieu kalayan harga ngan ukur langkung ti € 950.

4K atanapi Full HD laptop?

4K vs HD lengkep

Ieu sakedik atanapi subjektif pisan. Salaku urang bakal ngajelaskeun engké, éta bakal gumantung kana naon anu bakal urang pigawé kalayan eta jeung duit urang rék méakkeun. A Tampilan 4K langkung mahal Sareng biasana langkung seueur pikeun mindahkeun ogé, janten anjeun peryogi internal anu langkung kuat. Sadaya ieu ditarjamahkeun kana biaya anu langkung luhur, janten sateuacan ngagaleuh laptop kalayan layar 4K urang kedah mikir upami urang badé ngamangpaatkeunana atanapi éta ngan saukur méwah anu henteu diperyogikeun sanaos urang mampuh.

Di sisi séjén, Full HD atawa FHD nyaéta résolusi 1920 × 1080 piksel, nu leuwih ti rupa pikeun kalolobaan kasus. Abdi, anu gaduh laptop FHD, moal nyarankeun kirang, salami urang tiasa mésér komputer kalayan résolusi éta, tapi kuring henteu nyarankeun langkung seueur upami éta dipikabutuh pikeun padamelan atanapi hobi urang. Pikeun panggunaan kuring, kuring bakal nyarios yén éta langkung saé milih layar HD lengkep pikeun rasio kualitas-harga-kinerja. Pikeun pamakéan Anjeun, utamana lamun anjeun damel di profési nu patali jeung ngedit gambar, meureun anjeun leuwih museurkeun 4K, atawa sahanteuna hiji titik panengah nu tetep dina 2K.

Naha aya laptop 4K anu murah?

Nya ieu Bakal hésé. Henteu seueur TV 4K anu murah, sareng ieu mangrupikeun alat anu henteu nganggo sistem operasi desktop. Komputer kudu mindahkeun sakabéh sistem operasi sarta kudu ngalakukeun kitu dina layar 4K, salah sahiji nu beurat pisan alatan jumlah informasi (kualitas gambar) eta handles. Pikeun ngahontal ieu anjeun peryogi komponén anu langkung kuat, anu ogé ditarjamahkeun kana harga anu langkung luhur.

Sacara pribadi, kuring henteu resep ngawatesan sareng kuring henteu ngan ukur nyarios henteu, tapi sesah pisan. Komputer sareng tampilan 4K nyaéta aimed ka publik nuntut Sareng pangguna ieu milarian layar anu saé, prosésor anu saé, RAM anu saé, hard disk anu saé, grafik anu saé sareng, pondokna, anu biasa dikenal salaku "sapotong bonténg" janten komputer. Komputer pangalusna anu mahal tur, di pangalusna sarta jadi benevolent, abdi bakal disebutkeun yen meureun aya "kirang mahal" laptop 4K, tapi aranjeunna tetep bakal mahal lamun dibandingkeun Full HD atawa ngan HD. Henteu kusabab layar wungkul, tapi kusabab sesa tim ngiringan anjeun ka tingkat anu langkung luhur.

Kumaha kedahna laptop 4K pamungkas

processor

Layar 4K sanes layar normal. Sanajan ukuranana sarua, tapi saolah-olah leuwih badag. Ukuran na teu patali jeung diménsi, tapi jumlah piksel di jerona. Ku alatan éta, urang ngobrol ngeunaan layar nu waragad leuwih pikeun mindahkeun, sarta pikeun mindahkeun hal heaviest urang kudu motor leuwih kuat. Urang tiasa nyebatkeun yén mesin komputer nyaéta prosésor sareng laptop kalayan layar 4K teu tiasa gaduh prosesor diskrit.

Dina taun 2020, praktis laptop naon waé anu aya dina uyah na dipasang prosésor Intel i5 atanapi AMD Ryzen 5, ieu nyarioskeun komputer sareng layar normal. Beuki loba tawaran alus anu muncul kalawan prosesor i7 / Ryzen7, dua prosesor anu ngajadikeun sagalana jalan sampurna dina komputer kalawan layar Full HD. Seuseueurna komputer sareng layar 4K kalebet prosésor anu sami sareng 7 ti Intel sareng AMD, tapi aya ogé sababaraha sareng lanceukna anu langkung alit ti 5. Pribadi, kuring henteu nyarankeun éta sareng minimum anu kuring nyarankeun nyaéta i7 atanapi Ryzen 7. Sumuhun kantong anjeun ngidinan, pangalaman masih bisa ningkat lamun urang milih i9 atanapi Ryzen 9 nu Gunung paling canggih 4K layar laptop.

Ram

laptop 4k

Ram teu kudu kitu salah sahiji titik pangpentingna nalika opting pikeun komputer kalawan layar 4K atawa sejen, atawa éta hal kahiji urang bisa mikir. RAM nyaéta mémori anu kami anggo, anu ngamungkinkeun urang gaduh sababaraha prosés kabuka. Kalayan émut ieu, upami prosésor sareng hard drive parantos muka gambar sareng ditingalikeun, RAM moal tiasa jalan ... dina gambar tetep. Masalahna tiasa muncul upami naon anu urang tingali nuju gerak.

Kaseueuran komputer kalayan layar 4K anu urang tiasa mendakan di pasar gaduh 8GB RAM. Aya komputer kalawan leuwih sarta kirang RAM, tapi urang bisa disebutkeun yen jumlah ieu téh hiji anu jadi standar pikeun sakabéh jenis komputer. Ku alatan éta, disarankeun yén mémori RAM minimum anu laptop sareng layar 4K kedah gaduh 8GB RAM. Logis, lamun urang bisa nanggung eta, urang bisa meuli komputer kalawan memori leuwih, urang pernah bisa nyaho iraha urang bakal butuh na eta leuwih hade tinimbang teu leungit.

SSD

Sanaos dina taun 2020 aranjeunna tetep kedah nurunkeun hargana, SSD parantos aya. Praktis komputer naon waé anu hoyong narik perhatian urang nganggo disk SSD sareng kaleresan éta pisan ningkatkeun kinerja sistem operasi berkat kecepatan maca / nyerat anu langkung luhur. Lamun urang meuli komputer kalawan layar 4K, eta dianggap yén éta téh alatan urang nungtut pamaké nu urang teu hayang hiji alat laun, jadi urang kudu meuli sakabeh loba jeung meuli hal kalawan SSD disk.

Sedengkeun pikeun kapasitasna, éta bakal gumantung kana pamakean alat anu bakal urang lakukeun, tapi aya anu kedah diperhatoskeun: upami urang mésér alat kalayan layar 4K, éta pikeun ngamangpaatkeun kualitasna, anu hartosna yén urang bakal nyimpen loba poto sareng video resolusi luhur. File ieu langkung beurat, sababaraha MB poto dina 4K, janten hard disk kudu boga kapasitas nu leuwih gede yén lamun urang meuli komputer nu éta cukup pikeun urang pikeun nanganan file kualitas handap.

Salian SSDs normal atawa sakabéhna, aya ogé piringan hibrid, kalawan bagian dina SSD jeung bagian dina HDD. Hal anu saé ngeunaan disk ieu nyaéta aranjeunna sacara praktis ngajaga harga disk normal, aranjeunna ngamangpaatkeun bagian SSD supados sistem operasi gerak sacara bébas sareng dina bagian HDD urang tiasa ngahémat seueur inpormasi, gaduh pilihan anu kawilang murah. kaasup, contona, bagian 128GB di SSD + 1TB di HDD. Éta pilihan séjén mertimbangkeun, tapi inget yén bagian HDD masih laun.

setelan HDR

laptop 4k

HDR (High Dynamic Range) ngamungkinkeun gambar pikeun mintonkeun a ningkat rentang dinamis luminance antara wewengkon lightest jeung darkest. Dina basa sejen, eta ngaronjatkeun naon ilahar disebut kontras. Upami urang ngagaleuh komputer kalayan layar 4K, éta kusabab urang hoyong éta nunjukkeun gambar kalayan kualitas anu pangsaéna, janten kedah mésér layar anu ngadukung HDR. Éta henteu kedah nyarios yén urang ogé kedah nganggo parangkat keras sanés (sapertos kaméra) sareng parangkat lunak anu ngadukung téknologi ieu, atanapi sanés éta sapertos nempatkeun pilem anu kualitasna 1080p sareng hoyong ningali dina 4K sabab layar urang sanggup. nunjukkeun resolusi éta.. Logis, pikeun hiji hal bisa ditémbongkeun kalawan kualitas pangalusna, ieu kudu dirawat ogé ti momen newak dicokot.

Ukuran layar

Ukuran layar teu hal penting mertimbangkeun. Nyaéta, éta henteu ngagaduhan hubungan anu penting sareng 4K, tapi bakal penting gumantung kana dimana sareng naon anu bakal kami anggo alatna. Lamun urang hayang mindahkeun komputer terus, urang meureun kabetot dina laptop kalayan layar 13 inci, tapi lamun urang bade mindahkeun éta saeutik kirang, Jigana urang leuwih museurkeun hiji kalawan. Layar 15.6 inci atawa malah salah sahiji 17.

Sacara pribadi, kuring henteu biasana nyandak laptop kuring ti bumi, kuring langkung resep komputer kalayan layar 15.6 inci, tapi tukang game atanapi pamaén kedah milih salah sahiji ukuran anu langkung ageung. Éta ngan ukur sareng sacara éksklusif urang anu terang naon anu bakal urang gunakeun tina komputer sareng ngan ukur urang anu terang naon layar anu dipikaresep ku urang.

4K sampurna dianggo sareng ditingali dina layar 40 inci atanapi langkung ageung, monitor, atanapi televisi, janten kami moal ngahargaan naon bédana dina kualitas di antara 13-17 komputer inci. Kaputusan urang kedah dumasar kana faktor sanés, sapertos mobilitas.

Saha anu kedah mésér laptop kalayan layar 4K?

Dasarna, laptop sareng layar 4K dirancang pikeun "pamaké kakuatan", nyaéta, pangguna anu paling nungtut. Kanggo sabagéan ageung urang, layar anu nawiskeun kualitas sapertos kitu henteu diperyogikeun sareng anu Full HD cekap, tapi sadayana gumantung kana naon anu bakal kami anggo alatna. Upami aya layar 4K dina laptop, éta pikeun hiji hal sareng anu aya hubunganana, kumaha upami henteu, kualitas sarta precision tina gambar.

Ku alatan éta, urang ngan kudu mertimbangkeun tim kalawan layar 4K lamun urang photographers anu kudu ningali gambar sampurna, nu ogé ngawengku ngédit aranjeunna. Sedengkeun pikeun édisiLayar 4K ogé pikaresepeun upami urang badé ngédit pidéo, pikeun alesan anu sami sareng poto. Éta ogé tiasa dianggo upami urang pamaén anu hoyong ngaraosan judul urang kalayan gambar anu pangsaéna atanapi upami urang hoyong ningali kontén dina cara anu pangsaéna, tapi kuring nyangka televisi parantos aya pikeun anu terakhir.

Naha laptop 4K patut?

Pintonan 4K gaduh résolusi anu langkung luhur sareng anu langkung penting, janten piksel anu langkung alit, ningkatkeun Densét piksel per unit aréa, ninggalkeun gambar kualitas luhur. Ieu sigana mangrupikeun hal anu saé, khususna pikeun anu kalibet dina ngedit grafis atanapi pidéo, ogé pikeun pamaén.

Tangtu, meuli laptop 4K ogé hartina bayar a harga luhur Pikeun éta, sareng tampilan résolusi pra-4K tiasa gaduh dénsitas piksel anu saé saprak notebook nganggo panél leutik, henteu langkung ageung tibatan 17 ”. Kalayan kecap sanésna, dina seueur kasus, layar FullHD laju refresh 120 Hz tiasa langkung saé tibatan 4K 60 Hz.

Nanging, pikeun panggunaan umum henteu cocog pisan mésér laptop 4K, sareng langkung seueur upami anu paling anjeun ngahargaan ngeunaan laptop nyaéta otonomiKusabab panél ieu biasana ngabutuhkeun kakuatan anu langkung ageung tibatan résolusi anu langkung handap, aranjeunna bakal gancang nyéépkeun batréna.

Di sisi anu sanésna, sababaraha dosa mésér laptop 4K mikir yén ku cara ieu aranjeunna bakal tiasa nonton pidéo pidéo dina résolusi anu luhur sareng hilap yén meureun GPU laptop éta sareng CPU henteu. cukup kuat resep mindahkeun éta kaulinan pikeun skala éta. Di sisi séjén, najan hardware anu cukup pikeun make video kaulinan di 4K, ieu ogé bakal boga dampak dina kinerja, saprak éta teu sarua mindahkeun hiji judul kana resolusi nu ti ngalakukeun ka handap.

En kacindekan, Lamun Anjeun keur pilari kaunggulan dina video, grafik atawa video kaulinan, lajeng a 4K bisa jadi pilihan alus salami eta dipirig ku hardware sahingga kuat sarta batré badag, sakumaha dina kasus model kaulinan. Upami ieu henteu masalahna, langkung saé milih résolusi anu rada handap, sapertos FullHD atanapi 2K ...


Pilari laptop murah? Ngabejaan urang sabaraha rék méakkeun

sarta kami némbongkeun Anjeun pilihan pangalusna

400 €


* Pindahkeun slaider pikeun ngarobih harga

Ninggalkeun comment hiji

*

*

  1. Tanggung jawab data: AB Internét
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.