Portativ për fëmijë

Kur lindi një shërbëtor, të moshuarit thanë se një fëmijë vjen me një bukë nën krah. Në ditët e sotme, nëse kanë diçka nën krahë, ai është një tablet ose një smartphone. Për pak më shumë se një dekadë, sapo lindin, fëmijët tashmë po prekin pajisjet dixhitale, kështu që ata jetojnë dhe mësojnë në një mënyrë shumë të ndryshme nga ne që jemi tani disa vjeç. Teknologjia mund t'i ndihmojë ata të mësojnë dhe në këtë artikull do të flasim laptopë për fëmijë, disa që janë krijuar posaçërisht për ta.

Laptopët më të mirë për fëmijë

Arsyet për të blerë një laptop për një fëmijë

Arsyet për të blerë një laptop për një fëmijë janë të pakta, por të rëndësishme. Më vonë do të shpjegojmë më në detaje disa se si ata mund të bëjnë detyrat e shtëpisë, të mësojnë në internet, që përfshin lëvizjen nëpër rrjet dhe filloni me informatikë, por ka një detaj për t'u marrë parasysh: ata do të bëjnë të gjitha sa më sipër në pajisjen e tyre, një që do ta ndjejnë si të tyren dhe me të cilën do të mësojnë gjithashtu të kujdesen për gjërat.

Gjithashtu, jo më pak e rëndësishme është që, kur përdorni tuajin, nuk do të varet nga e jona. Nëse në kohë pandemie duhet të bëjnë diçka nga shtëpia, mund ta bëjnë atë në çdo kohë dhe në çdo dhomë të shtëpisë pa përdorur laptopin tonë. Ata nuk do të shqetësojnë apo shqetësojnë, dhe kjo është gjithashtu e rëndësishme për ne, veçanërisht në momente të tensionuara si ato që na detyrojnë të qëndrojmë në shtëpi.

Si duhet të jetë një laptop për fëmijë

djalë me laptop duke bërë detyrat e shtëpisë

Qëndrueshmëria

Të rriturit, mënjanë lojtarët dhe për arsye të tjera, dinë të trajtojnë laptopët. Ne e dimë se pajisjet teknologjike janë krijuar për t'u përdorur me forcë, nuk kemi pse t'i "goditim" ato dhe e kontrollojmë veten në përgjithësi. Fëmijët nuk janë të njëjtë, ata janë më të pakujdesshëm dhe, ndoshta si lojtarët, ata mund t'i japin pajisjes një tronditje që mund ta dëmtojë atë, kështu që një laptop për fëmijë duhet të bëhet që të jetë me rezistente.

Edhe pse nuk është e zakonshme, nuk është ide e keqe të shikoni nëse laptopi mban mirë papastërtitë, ose më konkretisht lagështia. Kjo tashmë na ndodh ne të rriturve (që pyesim një mik), por ka më shumë gjasa që fëmijët të pinë Colacao ndërsa janë me kompjuter dhe të përhapin gjithçka. Por në përgjithësi, në një kompjuter për fëmijë, rezistenca është më e rëndësishme se dizajni i mirë.

çmim

Çmimi i laptopit për fëmijë do të varet nga përdorimi dhe kjo është diçka që vlen edhe për të rriturit. Logjikisht, nëse do të blejmë një laptop për një të vogël dhe kemi në mendje një nga laptopët në këtë artikull, nuk po mendojmë për një kompjuter normal apo të rritur, kështu që çmimi duhet të jetë më i ulët.

Sa më pak do të kushtojë? Vështirë të dihet. Nëse zgjedhim një që shërben për të përmbushur detyrat më themelore, mund të gjejmë disa me a çmimi që i kalon pak 200 €, por nëse mendojmë se kanë nevojë për më shumë, shohim që i vogli ka potencial ose thjesht duam diçka që mund të bëjë gjithçka, ka edhe disa që mund të jenë mbi 600 euro, megjithëse ndoshta tashmë po flasim për një laptop normal, jo. për fëmijët.

Kontrollet prindërore

Kjo është një pikë e rëndësishme. Gjithçka është në internet, dhe kjo do të thotë se ne mund të gjejmë të mirat dhe të këqijat. Ne të rriturit dimë çfarë të bëjmë çfarëdo që të hasim, por fëmijët janë fëmijë. Përveç kësaj, ata vetë mund të jenë përgjegjës për kërkimin e gjërave që mund të përfundojnë duke i dëmtuar ata, ndaj është e nevojshme që laptopi ose sistemi operativ që ai përfshin, të ketë kontrollet prindërore.

Me kontrollin prindëror, prindërit munden vendosni kufij të caktuar, të tilla si koha e përdorimit, kufizimi i aplikacioneve ose faqeve në internet, dhe kjo është shumë e rëndësishme kur flasim për fëmijët që lëvizin nëpër internet.

Specifikimet teknike

Specifikimet teknike të një laptopi për fëmijë gjithashtu duhet të jenë disi më të kufizuara se një laptop për të rritur, thjesht sepse ajo që ata do të bëjnë me ta supozohet të jetë më pak e kërkuar. Natyrisht, duhet të kemi parasysh se ato duhet të jenë çfarë mjaft i fuqishëm për të lëvizur sistemin operativ që përfshin laptopin, diçka e rëndësishme që do ta shohim edhe në pikën tjetër.

Sa për ne të rriturit, përbërësit e brendshëm që përfshin një laptop duhet të na shërbejnë në mënyrë që të bëjmë atë që na nevojitet pa vuajtje. Nëse mendojmë se fëmija do të bëjë minimumin, që është të lëvizë nëpër internet, të përdorë aplikacionet e zyrës dhe Paint, për shembull, do t'i duhet një laptop me procesor. i3 ose ekuivalent dhe 4 GB RAM, që të paktën. Kompjuteri nuk do të jetë më i shpejti në botë, por kaq mjafton.

Logjikisht, sa më shumë të shpenzojmë, aq më i mirë do të jetë kompjuteri dhe më shumë do të jetë në gjendje të bëjë vogëlushin tonë, por këtu do të doja të jap mendimin tim për këtë: kur ne tashmë shkojmë, për shembull, në Intel i5 ose ekuivalent, 8 GB RAM dhe disk SSD, i cili mund të rrisë çmimin në 600 € ose më shumë, ¿ çfarë kemi para nesh është një kompjuter për fëmijë? Nuk është e pamundur, por e vetmja mënyrë do të ishte nëse do ta shisnin si të tillë (marketing) dhe dizajni ishte më rezistent, por mendoj se tashmë do të përballeshim me një laptop për të rritur që do ta përdorte një fëmijë.

Sistemi operativo

Kur flasim për sistemet operative, shumica fillojnë duke menduar për Dritaret, por nuk është i vetmi që ekziston. Bazuar në Linux ka qindra, ka edhe nga ato të bazuara në BSD dhe macOS të Apple, por këtu do të fokusohemi në dy sepse janë më të zakonshmet, duke filluar nga Windows-et e Microsoft.

  • Dritaret: Sistemi operativ desktop më i përdorur në botë është Windows, dhe ka shumë të ngjarë që laptopi që blejmë për të voglin tonë të vijë me atë sistem operativ të instaluar si parazgjedhje. Është i disponueshëm në edicione të ndryshme, por të gjitha na lejojnë të ekzekutojmë aplikacione desktop me të cilat vogëlushi ynë mund të bëjë gjithçka.
  • Chrome OS- Sistemi operativ për desktop i Google është krijuar për të ofruar një përvojë të ndryshme dhe përdoret gjerësisht në disa shkolla. Pothuajse gjithçka funksionon në shfletuesin tuaj të internetit, Chrome, dhe shumë gjëra të tjera janë aplikacione në internet ose aplikacione uebi. Në versionet e tij të fundit, ai po merr gjithashtu veçori që e bëjnë atë të përputhshëm me aplikacionet Linux, dhe kjo mund të jetë interesante për të vegjlit, të përdorin një sistem tjetër operativ dhe t'i vënë këto gjëra në punë.

personalisht, Unë do të rekomandoja një me Windows, pjesërisht sepse është më e lehtë të instalojmë Linux nëse duam dhe pjesërisht sepse ka më shumë aplikacione në dispozicion.

Avantazhet e blerjes së një laptopi për fëmijën tuaj

laptopë për fëmijë

Bëni detyrat e shtëpisë

Kur shkoja në shkollë, gjithçka shkruhej me dorë dhe në fletore. Ka kohë që nuk ka ndodhur kështu dhe më kujtohet një moment kurioz i kohëve të fundit kur më kanë detyruar të shkruaj një dokument me dorë për ta nënshkruar dhe ... të kaloj keq, a? Më mungon zakoni. Fëmijët, në klasë, vazhdojnë të shkruajnë gjëra me dorë, por mund të kryejnë edhe detyra të caktuara duke përdorur teknologjinë, si p.sh detyre shtepie.

Nëse detyrat e shtëpisë që duhet të bëjnë të vegjlit tanë duhet të jenë të shkruara me dorë, logjikisht duhet t'i shkruajnë me dorë, por ka të ngjarë që informacionet e nevojshme të mund të merren nga interneti, diçka që do ta shpjegojmë edhe në pika tjetër. Nga ana tjetër, nëse nuk detyrohen t'i bëjnë detyrat me dorë, munden i bëni me kompjuter dhe i printoni, e cila gjithmonë do të paraqitet më mirë se një faqe e shkruar me dorë me njolla ose stufa.

Mësoni në internet

Më parë thuhej se "çdo gjë është në libra", por, meqenëse të gjithë librat janë në internet, tani ne kërkojmë gjithçka nga "San Google". Mënyra më e mirë për të mësuar është duke lexuar dhe praktikuar atë që lexoj, dhe që mund ta bëjmë me çdo kompjuter. Kur i vogli ynë duhet të mësojë diçka të re, kjo do të jetë në internet, me siguri.

Nga ana tjetër, ajo që ata do të mësojnë edhe me një laptop është që lëvizni nëpër internet, që nuk më duket më pak e rëndësishme dhe më shumë duke pasur parasysh se mund të jetë edhe e rrezikshme. Kur lëvizim nëpër internet, mësojmë "gjuhën" e tij, domethënë atë që na intereson, çfarë mund të heqim, çfarë është reklama, si ta përdorim lexuesin për t'u fokusuar vetëm në atë që është e rëndësishme... Kur fëmijët fillojnë të lundrojnë , ata do t'i mësojnë të gjitha këto siç e kemi mësuar tashmë ne të rriturit.

Por kini kujdes: siç e kemi shpjeguar në një pikë të mëparshme, duhet të jeni të kujdesshëm dhe ia vlen të kontrolloni pak se ku lëvizin, nëse është e mundur duke përdorur kontrollet prindërore të sistemit operativ të fletores.

Filloni me llogaritjen

vajzë me laptop

Mbaj mend që kam filluar të merrem me informatikë në shkollën e mesme, me MS-DOS dhe Windows 3.11. Aty na mësuan katër gjëra, por kur vërtet fillova të mësoja ishte me kompjuterin e një vëllai që kishte ardhur tashmë me Windows 95. Aty mësova se si të instaloja programe (lojëra, nuk do të gënjej). fyell me programe muzikë, ndër të tjera.

Momenti që do t'i blejmë një fëmije një kompjuter, me sistemin operativ të desktopit, do të jetë kur ai të fillojë di informatikë vërtetë. Aty shihni një shfletues desktopi, aplikacione të plota të zyrës, redaktues imazhesh dhe ky është vetëm fillimi. Nëse jeni të interesuar, ose ju ftojmë të interesoheni, mund të mësoni gjithashtu të programoni, si dhe të testoni sisteme të ndryshme operative dhe shumë softuer të tjerë. E gjithë kjo nuk është e mundur me një tabletë.

Në çfarë moshe është mirë të blesh një laptop për fëmijë?

në çfarë moshe për të blerë një laptop për fëmijë

Epo, unë zakonisht jam një person që vlerësoj shumë mundësi dhe, si i tillë, zakonisht nuk jap përgjigje të qarta, por opsione që të vendosë i interesuari. Kështu, gjëja e parë që do të them është mosha teorike që diskutohet më shumë, por më pas do të shpjegoj diçka tjetër. Mosha në të cilën fëmijët duhet të fillojnë të përdorin kompjuterin sipas mendimit më të përhapur është në vitet 13. Ata janë ende fëmijë në atë moshë, por tashmë kanë lënë 12 vjeç dhe në 13 janë kur fillojnë të rriten më shumë dhe kurset janë pak më kërkuese, kështu që është mosha e rekomanduar sipas shumicës.

Tani, mendoj se kjo varet edhe nga prindërit. Unë di një rast të ngushtë në të cilin babai po e prezanton vajzën e tij me shkencat kompjuterike ndërsa ajo është 6 vjeç. Synimi i tij është që ai të mësojë të lëvizë, që sistemet operative të jenë të njohura për të dhe të fillojë të luajë me kodin. Ky djalë do që unë të prek Windows dhe Linux gjithashtu, por ky është vendimi i tij. Është një ide e keqe? Jo, nëse shoqërohet në rrugën e të mësuarit dhe, natyrisht, nuk kërkon shumë. Synimi i të njohurit tim dhe kjo nuk më duket keq është që vajza të mësojë që në moshë të vogël duke u argëtuar.

Por të mos harrojmë atë që kam shpjeguar në këtë pikë, që janë dy këndvështrime: shumica thonë se më e mira do të ishte në moshën 13 vjeç, por një baba që di se çfarë bën mund ta provojë më shpejt.

Tabletë apo laptop për një fëmijë?

Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, duhet të përcaktojmë pak se çfarë është ose për çfarë përdoret çdo pajisje. Një tabletë është krijuar kryesisht për të konsumuar përmbajtje. Madhësia e tyre i bën ata të përsosur për të parë video në YouTube (ata e pëlqejnë këtë), për të luajtur disa lojëra dhe për të përdorur disa aplikacione për të mësuar. Nga ana tjetër, nëse nuk e blejmë veçmas, atyre u mungon tastiera, kështu që nuk mund të punosh me to, ose jo rehat. Pastaj ne kemi laptopë, të cilët përfshijnë një tastierë dhe sistemi operativ është zakonisht më i fuqishëm, kështu që fëmijët mund të bëjnë më shumë sesa në një tabletë, përveç nëse kërkojnë aplikacione me prekje.

Prandaj, unë do të thoja se:

  • Tabletë për të konsumuar përmbajtje, për të luajtur lojëra dhe për të përdorur disa aplikacione për të mësuar, si dhe për ta çuar atë kudo me rehati, duke përfshirë udhëtimet.
  • portativ nëse ajo që kërkoni është tashmë duke studiuar, duke bërë punë apo edhe duke luajtur tituj disi më të fuqishëm, por tashmë në PC. Unë mendoj gjithashtu se është e rëndësishme të përmendet se mënyra më e mirë për të filluar në kompjuter është përmes një kompjuteri, dhe kjo përfshin programimin ose testimin e sistemeve të ndryshme operative.

Po kërkoni një laptop të lirë? Na tregoni sa dëshironi të shpenzoni

dhe ne ju tregojmë opsionet më të mira

400 €


* Lëvizni rrëshqitësin për të ndryshuar çmimin

Lini një koment

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.